27 Aralık 2012 Perşembe

Muhteşem Bette Franke!


Birkaç gün önce, daha 23 yaşındaki Hollandalı model Bette Franke dikkatimi çekti. Hele DSquared2'nin ilkbahar-yaz 2013 defilesinde podyumu yıkıp geçirdiği yukarıdaki kıyafete hayran oldum, nutkum tutuldu! Gelmiş geçmiş en büyük süpermodellerden Claudia Schiffer'la Cindy Crawford ışığı aldım Bette'den, o derece:)


Her sezon moda haftalarına damga vuran yeni modeller çıkar. Birkaç sezon önce dikkatimi Sigrid Agren çekmişti benzer şekilde. İlkbahar-yaz 2013 sezonunda aynı şeyi Bette Frank için söyleyebilirim. "Damga vurmak" derken, bazı ünlü markaların defilelerinde boy göstermekten söz etmiyorum. Defileyi açan veya kapatan model olmak da önemli. Bir de, galiba çok çalışıp çok defilede yer almak her modelin harcı değil, çünkü moda haftalarının yoğun programı son derece yorucu oluyor ve belli bir üne kavuştuktan sonra her model bu ağır tempoyu kaldıramıyor. Okuduğuma göre Bette Frank Milan veya Paris'te bir günde üç defileye birden çıkmış!




Bu Dolce Gabbana elbisenin üstünde desen niyetine kullanılan resim ve renkler bir harika. Mercan, kırmızı, gök mavisi, drapeler, yağlı boya hissi ve ipek/saten kumaşın dökümü... Hepsi olağanüstü güzel.



Bu Versace kıyafeti ilk bakışta çözmek zor. "Biker" esintisi taşıyan asi ruhlu deri ceket tamam da, uçlarındaki püskül/danteller cekete mi ait yoksa altındaki bir etek veya elbiseye mi? Önemli değil. Bette Franke uçları havada uçuşan uzun saçlarıyla bana 90lardan bir başka süpermodeli, Stephanie Seymour'u hatırlattı. Bette'nin nüfus kağıdında yaşı 23 yazıyor olabilir, ama bu kıyafetle podyumun tek hakimi o, müthiş bir özgüven ve olgunluk sergiliyor!


Yine Dolce Gabbana SS2013 defilesindeyiz. Bu kıyafet sokakta giyilir mi? Bilmem, ama ilham verici olduğu kesin!


Şimdii, önceki kıyafetlerin seksi, kendine güvenen kadını yerine Bette Franke, daha önce blogumda Sigrid Agren'de çokça görerek yansıttığım naif, duru bir tarza bürünüyor. Baştan ayağa krem ve pudra tonlarına bürünmüş bu Salvatore Ferragamo kombinin sadeliği ile önceki kareler nasıl oluyor da aynı sezonda yer alabiliyorlar? İlginç...


Bu Etro elbise "simple is beautiful" sözünün ete kemiğe bürünmüş hali olmalı! Elbise, aksesuarlar, makyaj ve Bette Franke'nin sunumu mükemmel bir uyum içinde, aynı notadan çalıyor...

Ben Bette Franke'yi izlemeye aldım. Siz de almalısınız!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder