21 Şubat 2013 Perşembe

Trend alert: Siyah-beyaz desenler kat kat!


Yazının başlığı biraz garip oldu, biliyorum:) Sadece, şu son moda haftaları maratonu sırasında sokak modası, defileler derken böyle siyah-beyaz keskin hatları olan küçük desenlerin kat kat kullanıldığı birkaç enstantane yakaladım, ilgimi çekti sizinle paylaşmaya karar verdim..

Önce, Miroslava Duma'yı New York Moda Haftası sırasında bir gün bu kat kat kazayağı desenli kıyafetle gördüm. Çarpıcı bir desen, bir de böyle hem bluz hem kabanda kullanılınca dikkat çekmemesi mümkün değil.


Miroslava ilk karede, güneş gözlüğüyle gayet cool, biraz tepeden bakan bir pozdaydı, bu sefer romantik hülyalara dalmış bir pozda. Kabanın siyah deri yakası ve siyah çoraplar, siyah-beyaz kontrastını iyice vurgulamış.

Benzer bir konsepti birkaç farklı defilede görünce dikkatimi çekti. Önce Tom Ford'a bakalım.




Tom Ford kazayağı deseni kullanmamış, ama onun desenleri de siyah-beyaz keskin bir kontrasta sahip, ayrıca zigzaglar, V'ler, keskin geometrik şekiller ve hatlarla dolu. İlk karede, üstteki parça bluz değil bir ceket de olabilir. Tabii Tom Ford kolleksiyonunda daha başka bir sürü hikaye vardı, biliyorum, ama bu siyah-beyaz desenler de epey dikkat çekiciydi.


Tom Ford gibi Issa kolleksiyonunda da siyah-beyaz keskin desenler bolca yer bulmuşlar kendilerine. Cara Delevigny bu sezon podyumların kraliçesi oldu resmen, kaç defileyi açtı, kaçını kapattı saymak zor. Tabii yukarıdaki kıyafette tam bir siyah-beyaz renk kontrastından söz edemeyiz. Beyaz yerine gri, kül veya duman rengi gibi bir rengimiz var, daha sofistike bir desen, ama elbisenin siyah kazağın üstünde olması, benim adlandırdığım trendin kat kat olma yönüne uyuyor.


Issa burada tüvit kumaşların V (chevron) desenine yaklaşmış, ama V'ler epey büyük, ayrıca tekdüze değil, arada büyüyüp küçülüyor ve bu da siyah-beyaz desenin kat kat olması mantığına yakın bir tasarım fikri.





Defilenin kapanışında tasarımcı selamlamaya kolleksiyondan bir kıyafetle çıkıyor, Cara'yla yanyana, siyah-beyaz desenlerin kat kat cümbüşünü görüyoruz:)



Şimdi Milan'da Angelo Marani defilesindeyiz. Siyah beyaz desenler yine kat kat karşımıza çıkıyor, ama Angelo Marani V'li bluzun üstüne leopar desenini siyah-beyaz olarak kullanmayı tercih etmiş. Bir moda editörü olsam, bu üç kolleksiyondan parçaların yer aldığı siyah-beyaz fotoğraflanmış bir editoryalin planlarını hemen yapmaya başlardım...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder