12 Ocak 2010 Salı

Yaka bütünün yerini tutar mı?

Aşağıdaki resme, tıklayarak büyütmeden önce çabucak bir göz atın ve sonra okumaya devam edin.

Ne gördünüz?

Yeşil gözlerini size dikmiş bakan güzel bir model, mavi çiçeklerle bezeli bir yatağa uzanmış, yanında bir sürü Barbie bebek var, ellerini yandan parlak saten gri bir kumaştan yapılma pantolonunun cebine sokmuş, beyaz bir bluz giymiş, üstünde kürk yakalı bir manto...


Yoo, hayır! Üstünde beyaz bir bluz yok modelin, sadece beyaz bir bluz veya gömlek yakası ve yakanın çevresinde bir bölüm mevcut. Eskiden gömlek yaka ve manşetlerinin kolalandığı devirde, ceketin içine böyle gövdesi olmayan gömlekimsi yakalar giyermiş hali vakti yerinde olmayanlar, o hesap.

Sadece beyaz gömlek değil eksik olan, ilk bakışta modelin kürk yakalı bir mantosu olduğunu sanmıştık ya, tekrar bakınca anlıyoruz ki sadece kürk yaka mevcut, manto filan yok ortada.

Modelin adı Lydia Hearst, bu fotoğraf da Self Service dergisinin 29 numaralı sayısında yayınlanmış bu arada...

3 yorum:

  1. yani bu kürk yakayıda hali vakti yerinde olmayanlar takıp kürk manto görünümü verebilir diyorsunuz:)

    YanıtlaSil
  2. Öyle de yorumlanabilir tabii, ama şöyle de düşünülebilir: "Madem mantoların en göze çarpan yerleri yaka ve manşetleri, o zaman her tarafı kürk olacağına sadece yaka ve manşeti kürk olsun, o da yeter..."

    Hemen şunu da belirteyim, bir yün mantoya kürk yaka ve manşet taktırdığınızda, manto birkaç yıl içinde eskidikten sonra kürkü çıkarıp yeni mantonuza naklettirebilirsiniz. Bu anlamda, kürk kadar "recycle" edilmeye uygun malzeme zor bulunur.

    Aynı şekilde, gardropta bekleyen anneden kalma kürk mantoların yaka ve manşetlerini de böylece değerlendirebilirsiniz.

    Bir kürkçüye böyle bir tadilat projesiyle gittiğinizde, elinizdeki kürkün en ufak bir parçasını bile değerlendirmek için sürekli birşeyler düşünmelerine hayran olacaksınız. Derisi çürüyüp dağılana kadar kürk illa ki bir işe yarayacaktır.

    YanıtlaSil
  3. beyaz gömlek yakası fikri iyiymiş

    YanıtlaSil