14 Nisan 2010 Çarşamba

Louboutin'i, Blahnik'i, Choo'yu unutun, Ayakkabı Sultanlarına bakın!

Evet, başlıkta haykırdığım gibi, Louboutin'i, Blahnik'i, Choo'yu (en azından bir an için!) unutun ve bu, yaklaşık iki yüz yıl yaşındaki bir çift ayakkabının güzelliğine kaptırın kendinizi. 19. yüzyıl başlarından kalma bu ayakkabı kimbilir hangi seçkin Osmanlı kadınının ayaklarını süsledi? Topuklarına kadar kadife kumaşla kaplı olmasına mı hayran olayım, bordo-altın sarısı renk uyumuna mı, o gümüş simli işlemelerindeki çiçek desenlerinin zarafetine mi, yoksa asil ve mağrur duruşuna mı?

Bu ayakkabı sultanları, bugün, hem de birazdan (14 Nisan 2010, saat 10:00) Londra'da, Sotheby's müzayede salonunda açık arttırmaya çıkacaklar. 6500-1000 TL gibi bir fiyat biçmiş eksperler, nasıl olur, bu güzelliğe ben paha biçemedim!

5 yorum:

  1. herzaman varolan bir şey bizde, El güzel deyip değer vermeden değer bulamıyor.
    negüzel yazmışsın

    YanıtlaSil
  2. o kadar alıştım ki bu duruma. artık hiç üzülmüyorum. biz bakamıyoruz. ama orda bir yerlerde bakabilen var. alsın o halde ya!

    YanıtlaSil
  3. gerçekten güzel.Maraş işi tekniği ile yapılmış.Uğraşsam yaparm ama kimse yüzüne bakmaz o ayrı.Bu ne demode uğraştığına değmez derler ama orada paha biçilemiyor.!

    YanıtlaSil
  4. bu yazıyı londradaki butun arkadalarima yollamistim...ayakkabıların tabanı bana çok farklı geldi, üstündeki işçilikse tabii ki enfes!

    YanıtlaSil
  5. osmanlıya aşığım renkleri,zevkleri...

    YanıtlaSil