17 Kasım 2009 Salı

Jessica Alba'nın saç rengi: Kestane mi, Karamel mi?

Emina'lı Fabrika koleksiyonu ve bu koleksiyonda yer alan bir kürk yelek hakkında bu blogda yer alan son yazımı okuduysanız, yorumlar arasında Aysan Hanım'ın yorumu merakınızı celbetmiş olabilir. Öyle ya, Emina'dan, Fabrika'dan söz ederken Jessica Alba da nerden çıktı? Hemen açıklayayım.

Her şey, Aysan'la Moda blogundaki "Karamel Saç Rengi" başlıklı yazıyla başladı. Ben o yazıya, karamel ile kestane renkleri arasındaki farkı sorduğum bir yorum bırakmıştım. Aysan Hanım sağolsun, sanıyorum beni aydınlatmayı da düşünerek, birkaç gün içinde, "Kestane Tonlarındaki Saç Renkleri" başlıklı bir yazı yayınladı. Benim açımdan her iki yazı da çok bilgilendiriciydi. Belki kadınlar için bunlar çok temel bilgiler olabilir. Ama şimdiye kadar saç renklerini ancak "siyah, sarışın, kumral ve kızıl" gibi ana renklerle tanıyan benim için, yeni alacağı arabaya katalogdan renk beğenmeye çalışan ama aytozu grisi, fırtına grisi, füme ve metalik gri arasındaki farkları keşfetmek gibi bir süreçti.

Aysan Hanım'ın yazısını okuduktan ve fotoğrafları iyice inceledikten sonra, "Bakalım kestane ile karamel arasındaki farkları öğrenmiş miyim?" diye kendimi sınamaya karar verdim ve Jessica Alba'nın saç modelleri ve renklerini incelemeye başladım. Gözüme kestirdiğim 6 Jessica Alba fotoğrafına iyice baktım ve hangisi karamel hangisi kestane ayırt etmeye çalıştım. Sonra çeşitli sitelerden aldığım fotoğrafların linklerini arka arkaya sıralayarak ve karamel/kestane tercihimi her fotoğrafın ardına ekleyerek bir yorum yazdım ve gönderdim. Aysan Hanım prensip gereği yabancı sitelere linkler içeren yorumları yayınlamıyormuş, ben de kendi blogumda iletişim bilgilerimi vermediğim için, beni ancak kendi bloguma yorum yazmak suretiyle bilgilendirebildi ve böylece Emina'lı Fabrika yazısındaki o kriptik yorum ortaya çıktı. Benim değerlendirmeme göre 6 Jessica Alba fotoğrafından 3'ü karamel 3'ü kestane rengindeydi. Aysan Hanım'ın cevap anahtarına göreyse hepsi karamelmiş:) Bu durumda, 4 yanlış bir doğruyu götürür hesabıyla 6 soruda ancak 2.25 net çıkarabilmiş oluyorum:( Neyse, sıfıra göre bu da bir gelişmedir...

Şimdi, bu 6 fotoğrafı görelim. Sanırım benim cevaplarım şöyleydi:

Karamel, Kestane, Kestane, Karamel, Karamel, Kestane.







Tamam, şimdi tekrar bakınca, iki yanlışımı kabul edebilirim, ama üçüncü fotoğraftaki saç renginin kestane olduğunda ısrarlıyım:)

Evet, beni istediğiniz kadar makaraya alabilirsiniz! (Bu arada, siz sormadan söyleyeyim, zaten gözlük kullanıyorum!)

Saç modasını sevdim, sanırım diğer yazımda da saç renkleri ve kesimlerinden söz edeceğim. Az sonra!

5 yorum:

  1. Bence Jessica'ya yakışan renkler kestane,yakışmayanlar karamel diyelim daha kolay olucaktır:))

    YanıtlaSil
  2. çok eğlenceli bir post olmuş :)))

    YanıtlaSil
  3. Coşkun, bence sen saç modasıyla ilgilenmeyi bırak, uzmanlık alanına, kürklere dön:)

    YanıtlaSil
  4. Missfrizzy: Bence de tam tersi desem:)

    Lydia: Ben yazarken çok eğlendim, eğer siz de okurken keyif aldıysanız ne mutlu bana!

    Jülide: Yorumunu iltifat olarak alıyorum:) Ama sırada saç modasının ağırlıkta olduğu bir başka yazı var, bakalım ona ne diyeceksin!

    YanıtlaSil