2 Ocak 2010 Cumartesi

Genç anneye en güzel doğum hediyesi?

Baba olmanın sıcaklığını yanaklarında al al hisseden ağzı kulaklarında bir baba, bir taze baba, sevgili eşine, çocuğunun annesi olan güzellik abidesine ne hediye alır? Aylarca sıkıntılar içinde karnı burnuna değmiş bir şekilde dolaşan, rüyalarında bebişini gören bir taze anneye alınabilecek en güzel hediye nedir? Herkesin bu soruya verilecek farklı bir cevabı olabilir. Bir altın bilezik, bir pırlanta yüzük, bir araba, bir demet çiçek, bir buse... Yıllar önce aşağıdaki fotoğrafı gördüğümde benim için bu sorunun cevabı belli olmuştu.




Fotoğraf altı yazısı herşeyi anlatıyor aslında:

"Stephanie'nin doğumundan hemen sonraydı ve hala birkaç kilo fazlam vardı. Michael o gün eve erken geldi ve beni bu bu samur kürkle şaşırttı. Bütün hayatım boyunca o günkü kadar bana ihtiyaç duyulduğunu ve sevildiğimi hiç hissetmedim; bütün hayatım boyunca hiç o kadar güzel olmamıştım."  Tracie Elliott.

Hamilelikten yeni çıkmış, bir anda aylardır yolunu gözlediği bebeğine kavuşmuş genç anne bir duygu patlaması yaşamaktadır. O anda annenin en çok ihtiyaç duyduğu ve eşinden beklediği, doğumun bütün zahmetine ve bütün yorgunluğuna rağmen hala güzel hem de çok güzel olduğunun ve çok sevildiğinin ona hissettirilmesidir. Bir kürk manto, anneyi, bebeği ve aslında tüm aileyi bütün sıcaklığıyla sarmalar, yıllar sonra bile her sevgiyle giyilişinde annenin hayatındaki o büyük kırılma anını en güzel bir şekilde hatırlatır.

* * *

Ben tekrar konumuza döneyim. Yukarıdaki fotoğrafta Tracie'nin yüzünde ne kadar anlamlı bir ifade var! Saçları, makyajı ve belli belirsiz seçebildiğimiz küpeleriyle ışıl ışıl, tam bir anne güzelliği sinmiş üstüne. Evet, seksi kıyafetler, dekolteler, abartılı makyajlar, botokslar, estetikler bir kadını olduğundan daha güzel, daha çekici ve daha seksi gösterebilir, ama bir de "anne şıklığı ve zarafeti" var ki, onun böyle süslemeleri hiç ihtiyaç duymaz. Sevgilinin gözünde ondan güzeli yoktur. İşte, aşağıdaki resimlerde çocuklarıyla yer alan annelerin ne kadar güzel, şık ve alımlı olduklarına bir bakın!








İlk fotoğraftaki annenin üstündeki uzun manto, altın sarısı harika bir rengi olan "golden island" tilki kürkünden yapılmış. İkinci fotoğraftaki annenin gümüş tilki kürk mantosu ise dizlerine kadar uzanıyor. Her iki kadının saçları kısa kesilmiş -e, ne de olsa onların artık kendi güzellik ve bakımlarının yanısıra ilgilenmeleri gereken küçük çocukları var! Saçları kısalmış belki ama yine de saç stilleri ve makyajları çok güzel. Her iki fotoğrafta, anne ve kızların kıyafetlerinin aynı renklerde olduğuna, ilk fotoğraftaki kızın krem rengi beresine, ikinci fotoğraftaki kızın ise siyah kadife elbisesine dikkat ediyoruz. Aşağıdaki resimde ise anneyle bebeği arasındaki sıcacık sevgi bağı içimizi ısıtıyor!




2010 yılının bu ilk yazısı benim için ayrı bir anlam taşıyor, çünkü 2009 yılında ben tam da burada konu ettiğim hisleri yaşadım. Sevgili eşim, biricik aşkım, bana ikinci kez baba olma mutluluğunu yaşattı. İlkinde tecrübesizliğime gelmişti, alelacele hastaneden kendimi dışarı atmış, karşıma çıkan ilk kuyumcunun vitrininde gözüme çarpan ilk künyeyi alıvermiştim, ama bu sefer hazırlıklıydım ve uzun bir düşünme ve araştırma sürecinden sonra eşime layık bir hediyeyi doğumdan birkaç gün önce almayı başardım. Her ne kadar yukarıdaki fotoğraftaki gibi bir samur kürk değilse de, yine de koyu kahve, parlak tüyleriyle çok alımlı bir vizon manto aldım ona doğum hediyesi olarak. Hastaneden eve geldiğimizde kürk manto, önceden yaptığım ayarlama sonucu gardropta asılıydı. Eşim üstüne daha ince bir gecelik almak için yatak odasına yönelene kadar geçen yarım saatlik süre çok heyecanlıydı. Dolabın kapağını açtığında attığı ufak çığlık ve yüzündeki ifadeyse her şeye değmişti.


İşte bu da benim küçük hikayem:)




7 yorum:

  1. Elliot'ın karesi çok doğal. kendini bebeğine ve bebeğini kendine bir anne. ifadesinden yeni sıfatından ne kadar memnun olduğu görülüyor. ama ben en çok sonuncu kareyi beğendim. Gerçeklik payı nedir bilmiyorum ama son derece coşkulu.

    elden ele değil de evin herhangi bir yerine bırakılan hediye daha etkileyici oluyor galiba. en güzel hediye sebepsiz olan ve üzerinde emek taşıyan hediyedir.

    YanıtlaSil
  2. Ne kadar hoş bir davranış, ben diğer fotoğraflardan çok son yazdığın kısma takıldım.
    Doğum hediyesi çok özel olmalı, tebrik ediyorum ince düşüncen için. eminim eşin çok mutlu olmuştur.

    YanıtlaSil
  3. Kürk manto benim için uzak ihtimal, her ne kadar annem senelerdir bana ufak bir vizon ceket yaptırmayı teklif etse de... Belki bir yelek olabilir ama...
    Bu arada iyi seneler:)

    YanıtlaSil
  4. Magnetwoman, son kare bana Eskimo kadınlarının bebeklerini yürüme çağına gelinceye kadar göğüslerinde, çıplak tenleri temas eder şekilde, kürklerinin içinde taşımalarını hatırlattı. Öylece emzirmek de kolay oluyordur herhalde:)

    Laçin, çok teşekkür ediyorum güzel yorumun için. Bence hediyenin ne olduğundan çok, neyi ifade ettiği önemli. "Düşünmen yeter!" deriz ya hani hediye alınca, çok doğru...

    Ayşe Şakarcan, eğer annen gardropta bekleyen bir vizon mantoyu tadil ettirip modern görünümlü bir cekete dönüştürmeyi teklif ediyorsa bence hemen kabul et! Bu arada, kollarını süet veya deriden yaptırırsan, ceket-yelek birarada çıkmış olur. Bu da bir fikirdir...

    Hepinize iyi seneler, yorumlarınız için teşekkürler.

    YanıtlaSil
  5. Harika bir jest, harika bir yazı olmuş..Eşini ve seni tebrik ederim! Yeni bir bebiş yeni bir neşe..2010 yılının güzel ailenize mutluluk getirmesi dileğiyle:)

    YanıtlaSil
  6. Duygu, iyi dileklerin için çok teşekkür ediyorum!

    YanıtlaSil
  7. Eşim bana tektaş küpe almıştı hiç kulağımdan çıkarmıyorum.Evlenince kızıma takacağım umarım o kadar yaşarım sağlıkla.

    YanıtlaSil