3 Ocak 2010 Pazar

Jennifer Lopez'in yeni yıl gecesi şovu

Türkiye'de nasıl yeni yıla Taksim veya Nişantaşı'nda sokakta girmenin bir havası ve geleneği varsa, Amerika'da da yılbaşı gecesini New York'un meşhur Times Meydanı'nda kalabalık içinde sokak partisi havasında girme adeti çok uzun yıllar öncesine dayanıyor. Ama öyle böyle değil, bu yıl 750 bin kişinin toplandığı söyleniyor meydana. İnsanların sırf yeni yıla Times Meydanı'nda girmek için Amerika'nın dört bir tarafından, hatta ta Japonyalardan New York'a geldiklerini düşünün.

Bu meydandaki bir yüksek binanın tepesine dev bir top/gülle yerleştiriliyor ve bu top geri sayım sırasında yukarıdan bırakılıyor. Top yere düştüğünde yeni yıla girilmiş oluyor. Belki elli yılı aşkın bir süredir Times Meydanı'ndaki bu geri sayım ve topun yere düşmesi televizyondan canlı yayınlanıyor ve çoğu Amerikalı için yeni yıla girmenin başlıca ritüeli budur. Çok uzun yıllar boyunca bu canlı yayını hep aynı sunucu anlatmıştı, ama sanırım birkaç sene önce ya yaşlılıktan emekli oldu ya da vefat etti. Birkaç yıldır, American Idol programının sunucusu Ryan Seacrest yapıyor bu yayını.

Bu yılbaşı Times Meydanı'ndaki bu yeni yıl şenliği etkinliklerini Jennifer Lopez renklendirdi. Eski hitlerinden "Waiting for Tonight" başta olmak üzere meydandaki kalabalığa şarkılarını söyleyen Lopez, bütün vücudunu ikinci bir deri gibi sıkı sıkı saran, parlak kumaştan yapılma ve pullarla süslenmiş "catsuit" kıyafetiyle dikkat çekti. Lopez'in kıyafeti moda ve magazin gündeminde çok konuşuluyor. Bir taraftan yaşı 40'a dayanmış Lopez'in bu kıyafetle hala fit ve formda olduğunu göstermek istemesi, diğer taraftan kıyafeti zevksiz ve demode bulanlarla cesur ve cüretkar bulanlar... Konserden fotoğraflara birlikte bakalım.








Bir konser kostümü olarak beğendim ben JLo'yu bu kıyafet içinde. Gerçi bazı karelerde hafif bir Seyyal Taner havası hissederek "Vay canına!" dediğim de oldu, ama bu JLo'nun sinema, moda, magazin vesaireyi bırakıp asıl işine yani şarkı ve dansa dönüşünün bir sinyaliyse ne ala! Kıyafete dönecek olursak, aşağıdaki koyup koymamakta epey kararsız kaldım, ama sonuçta JLo spot ışıklarının altına böyle çıkıyorsa incelenip didiklenmeyi de göze almıştır...




Öhöm öhöm, eminim günde 2 saatini fitness salonunda geçiriyordur, ama Latin güzeli JLo'nun da Türk kadınlarının çoğu gibi haşmetli "basen"lere sahip olduğunu görüyoruz. Yine kıyafetin bel bölgesindeki ek kumaş parçalarına dikkat. Fermuarı bu kadar açıkta olmayabilirdi. (Ben de oturmuş neleri inceliyorum!)

Jennifer Lopez'in yılbaşı gecesi söylediği şarkıların videoları youtube'da hemen siliniyor, telif hakları nedeniyle, ama konser öncesi sunucu Ryan Seacrest'le yaptıkları kısa sohbetin klibi birkaç gündür duruyor:




JLo'nun o gece yağmurda, soğuk havada o kıyafetle çıkıp şovunu yapması ve şarkılarını söylemesi de dikkat çekici, zaten konserin sonunda seyircilere "Yağmurda bunu yapabileceğimi hiç düşünmezdiniz, değil mi?" demiş. Öte yandan Dick Clark'ın Jennifer Lopez'e sorduğu "Kendini nasıl bir işe bulaştırdın bu gece?" diye de çevrilecek soru, aynı zamanda "Kendini neyin içine sokmuşsun öyle?!" diye kıyafet seçimindeki cüretine bir dolaylı atıf olarak da okunabilir.

Yukarıdaki youtube klibinde de gördüğünüz üzere Jennifer Lopez konser öncesinde, kendini soğuktan koruma konusunda pek işlevi olmayacak allı pullu "catsuit" kıyafeti üstüne bir kürk manto giymiş. Rakun kürkünden bu manto öyle pek iddialı bir seçim değil; JLo'yu şık göstermekten önce sıcak tutma kaygısının ağır bastığı söylenebilir. Kürk merakıyla tanınan, hatta moda tasarımcısı olarak kolleksiyonlarında dikkat çekici kürklere yer veren Lopez'i bir samur veya vizon kürk içinde görmeyi beklerdik, ama havanın yağmurlu olmasının da etkisiyle daha mütevazi bir seçim yaptığı anlaşılıyor.








Rakun demişken, Viktor+Rolf'un 2006 kolleksiyonlarındaki bir rakun kürkü kaban bence modern bir kürk nasıl olmalı sorusunun en güzel cevabı. Daha sonra çeşitli editoryallerde birçok süpermodel tarafından da giyilen bu kürkü bundan sonraki yazımın konusu yapayım en iyisi ben.



6 yorum:

  1. ne kadar fit ne kadar süper bir vücuda sahip olursa olsun kadınların böyle tüm vücudu saran tulum gibi kıyafetleri giymelerini hiç çekici bulmuyorum. tulum gibi diyorum adını bilemediğimden :)) rahat olduğuna şüphem yok tabi.. dansçılar giyiyor genelde evet ama ne bileyim bana çok da sexi gelmiyor.. :))
    Bu J.Lo bile olsa :P
    ama kürkü güzelmiş beğendim :)
    benim de olsun.. imitasyon olanından :))

    YanıtlaSil
  2. Dominika, İngilizce'de "catsuit" diyorlar, yani kedi kıyafeti diyorlar, ben de Türkçesini bulamadım. Halle Berry'nin "Catwoman" filmini hatırlayabilirsiniz. Sanırım vücut hatlarını ortaya çıkardığı için seksi bulunuyor, özellikle de erkekler tarafından:)

    JLo'nun daha pek çok güzel kürkü var:) Bu kürk, fazla uzun olmayan tüyleri ve nispeten düzgün sayılacak renk geçişleriyle imitasyona uygun bir kürk. Tercihinize saygı duyuyorum, ama Demirel'in sözüyle ifade edecek olursam, "aslı varken vekiline müracaat edilmez!"

    YanıtlaSil
  3. adına tulum tayt dersek, vücudu müsait olana yakıştırıyor, hatta çok seksi buluyorum. ancak ceylo için uygun değil. son derece itici. kesinlikle kalçalarını gizlemesi gerekiyor!

    YanıtlaSil
  4. hımm evet catwoman daki gibi aynen.. erkekler de her şeyi sexi buluyor canım :P
    aslı varken derken, hayvanların derilerinin yüzülüp insanlara giydirilmesini asla onaylamıyorum.imitasyon olması daha doğru olur..
    sevgiler :))

    YanıtlaSil
  5. Bacakları uzun olsa daha hoş durabilirdi, poposu pek estetik görünmemiş bence ve bütün olarak çok kalın duruyor. ıııh olmamaış JLO, otur "sıfır"
    Mutlu haftalar

    YanıtlaSil
  6. Jennifer Lopez kürk modasının öncülerinden. Los Angeles'a taşındığından beri kürk giydiğini göremiyorduk. Bu güzel bir dönüş olmuş. Bence rakun mantoya biraz haksızlık yapmışsın, bence gayet şık :)

    YanıtlaSil