26 Ocak 2010 Salı

Karen Mulder'la 90lardan günümüze DIY selamı

Başlık biraz garip oldu, hemen açayım. Karen Mulder'ı, "eli belinde" pozlarını bir yazıya konu ettikten sonra daha yakından incelemeye almıştım ki, takip ettiğim moda bloglarında son dönemde rastladığım birkaç DIY projesini birebir çağrıştıran resimlerini gördüm ve sizinle paylaşmak istedim. İlk iki resim Vogue Amerika'nın Eylül 1992 sayısından.

 Çatal iğnelerle süslü bu bere bana hemen Laçin Tenel'in çengelli iğneli keçe kolyesini hatırlattı. Bluzundaki zincir detaylar ise Siu'nun tam da bu zincir detayları ele aldığı yazısını ve omuzları zincirlerle süslü kıyafetini getirdi aklıma.

Bu resim de aynı dergi, aynı sayıdan. Bu her bir tarafı düğmelerle bezeli ceket ve şapka bana Stil Direktörü'nün DIY tasarımlarını hatırlattı, yanılıyor muyum?


Bu resim Fransız L'Officiel dergisinin taa 1987'deki bir sayısından. Karen Mulder'in burada daha 17 yaşında (bazı kaynaklarda doğum tarihi 1968 olarak veriliyor, o zaman 19) bir genç kız olduğuna inanabiliyor musunuz? Bu tüylü omuzlar neyi hatırlattı bana? Tabii ki, Laçin'in "deneysel" tüylü omuzlar çalışmasını!

7 yorum:

  1. Moda da tarih gibi tekerrürden ibaret. Karen üstünde taşımış şimdinin bütün modasını...Geçmiş zaman olur ki :)

    YanıtlaSil
  2. Coşkun bugünkü haberturkdesin bu haberinle, tebrikler!

    YanıtlaSil
  3. trendsandshopping, yüzde yüz katılıyorum, ancak gündelik koşuşturmaca içinde zaman zaman biz moda endüstrisinin sunduğu "yenilik"leri gerçekten yeni veya özgün sanıyoruz.

    Moda(e)rator, haber verdiğin için çok teşekkür ediyorum!

    YanıtlaSil
  4. stil direktörü konusunda haklısın valla bana da onu hatırlattı.
    Bu arada merak ettiğin Dilek Hanif'in merak ettiğin elbisenin önden görünüşünü buldum. Bloga bakarsan görebilirsin :)

    YanıtlaSil
  5. Her türlü zincirli tüylü püsküllü şeyi giyebilirim dolabımda olanlar yani şimdi çok geniş olmasın pencerem :))

    YanıtlaSil
  6. Adımızın geçmesi bir yana konuyu o kadar iyi gözlemlemişsin ki aa evet evet oldum okurken. Bir şekilde üretiyoruz ve birbirimizi tanımasak da yaptığımız işlerle siz ve diğer dostlar bizleri anımsıyorsa ne ala :) Ayrıca kocaman tebrikler! Daha daha güzel başarılara imza atman dileğiyle..

    YanıtlaSil
  7. Tarih de moda da tekerrürden ibaret gerçekten. Şu an yeni moda diye baktığımız her şey aslında eskinin bir tekrarı.
    O yüzden senin de yaptığın gibi dönüp eskilere bakmakta fayda var.

    YanıtlaSil