7 Nisan 2010 Çarşamba

İspanyol Desigual'de parlayan Akdeniz güneşi, mavisi, yeşili...

İspanyol Desigual markasını duymuş muydunuz? Ben birkaç gün önce tanıştım bu markayla, ve ilkbahar yaz sezonu için hazırladıkları rengarenk kıyafetlere hayran oldum. Şu elbiselerin güzelliğine bakar mısınız?

Soldan sağa elbiselerin adı Etnicolor, Giorgi, Mala ve Hellen. Renkler insanın içine yazın sıcaklığını düşürecek kadar canlı, desenler kıpır kıpır, kesimler şahane! Daha ne isteyebiliriz? Tabii ki bu enfes parçalara yakından bakmayı!
Yetmezz! Kumaşların renk ve desenlerine daha da yakından bakmalıyızz!
Daha pek çok şahane elbise var Desigual kolleksiyonunda, hepsi birbirinden güzel.
Elbiselerin yanısıra çok hoş, feminen tunikler de dikkat çekiyor.

Yukarıda soldaki salaş süveterin renkleri, kesimi süper! Bu şekilde mayo-bikini üstüne giyilirse çok can yakar, ama ben düz beyaz bir tişört ve açık mavi bir kot pantolon ile çok güzel duracağını düşünüyorum. Sağdaki elbisenin üstündeki Japon kadın resmi dikkatinizden kaçmış olabilir, aman dikkat, çok tatlı!

Bir de, elbise ve tuniklerdeki canlılığı aynen taşıyan yağmurluk/kabanlar var. Üsttekini özellikle beğendim. Bu yağmurluğun parlak kumaşı, kırkbohça (quilt) tarzı farklı kumaşların biraraya getirilmesi, hele arkadaki göz deseni harika. Alttaki yağmurluğun puanlı deseni çok daha sade ama bir o kadar da asil durmuş.


Desigual'in web sitesine baktım, Türkiye'de İstanbul YKM Cevahir ve YKM Galleria'da satılıyor görünüyor, kendi şubesi yok, ancak İsveç merkezli bubbleroom.se sitesinde Desigual'in ürünleri online satılıyor. Fikir vermesi açısından, elbiselerin fiyatları 100 Euro, tunikler 60-70 Euro, kabanlar 300 Euro civarında. İyi bir terzisi olanlar ve kaliteli kumaşlara erişebilenler için güzel fikirler var Desigual'da...

14 yorum:

  1. sırtında göz olan rengarenk yağmurluğu nasıl beğendim var yaa! yeminle anneme diktiricem. ama yağmurluk kumaşı ile çalışabilir mi ve tabii ki o kumaşı nereden bulup alabiliriz onu kestiremiyorum.
    müthiş!

    YanıtlaSil
  2. Benim de gözüme ilk çarpan parça o yağmurluktu! Kumaş parçalarının renkleri, desenleri bir tarafa, bu yağmurluğun kesimi de çok güzel. Vücuda çok iyi oturmuş, hatta bence fazla iyi oturmuş. Fotoğraftaki mankenin bunun altına herhangi bir şey giydiğinden bile şüpheliyim.

    Öte yandan, farklı renk ve desenlerde kumaş kullanılması, yağmurluğun kesimi hakkında epey bir ipucu veriyor. Özellikle arkadan görünüşte, kum saati şeklinde bele oturan kesim kendini iyice belli ediyor.

    Bence her sezon hazır giyim markalarından standart ürünler almak yerine böyle bir yağmurluğu özenle araştırıp, kumaşlarını bulup diktirmek ve sonra yıllarca, zevkle giymek çok daha güzel...

    YanıtlaSil
  3. nedense ilgili kutucuğu tıklamama rağmen yorum yazdığım bir posta yorum yazılınca mailime düşmüyor. çözemedim??

    YanıtlaSil
  4. Ben elbiselere bittim,tam baharlık.İçim açıldı renkleri görünce.Senden kopya çekicem izninle:)Markanın sitesine girip baktım,yakında ben de yayınlıycam koleksiyonu:)

    YanıtlaSil
  5. mgntwmn, nedense ben de sizin yorumlarınızı onaylarken benzer sorunlar yaşıyorum. Var bi terslik ama bilemiyorum artık nerden kaynaklanıyor!

    missfrizzy, merakla bekliyorum!

    YanıtlaSil
  6. benim olduğum yer engelli koşu pisti gibidir. ee siz biliyorsunuz işte:)

    YanıtlaSil
  7. Elbiseler cıvıl cıvıl renk ve desenleriyle harika görünüyor:)

    YanıtlaSil
  8. owwwwwwww elbiseleri çok beğendiim, özellikle yuvarlak desenlerin olduğu ve etnik görünümlü olanları!

    YanıtlaSil
  9. Desigual Barcelona'da yegane girmediğim hatta kaçtığım bir mağaza idi, bana gelmiyor bu kadar renk cümbüşü :)

    YanıtlaSil
  10. Duygu, cıvıl cıvıl renk ve desenler bence ilkbahar ve yazın neşesini çok güzel yansıtıyor.

    Styleboom, etnik görünümlü deyince aklıma hemen Monsoon geldi. Türkiye'de pek bilinmiyor ama benim beğendiğim bir İngiliz markası. Belki de Monsoon'dan bahseden bir yazı yazmalıyım...

    Moda cadısı, tarzınız blogunuza adeta sinmiş! Daha "modern", düz kesimler, monokrom parçalar, sade desenler... Her zaman olmasa da bazen böyle renk ve desen cümbüşlerini düşününüz bence.

    YanıtlaSil
  11. Türkiye'de de Desigual ürünlerinin satıldığı online mağazalar var. Ben de kendime rengarenk bir elbise almıştım ama baktım ondan kalmamış sitede. Diğer Desigual elbiseler hala duruyor ama :)

    YanıtlaSil
  12. Desigual Turkiye fiyatlari oldukca yuksek oldugundan, http://amerikadanadrese.com/giyim/desigual-turkiye.html alternatifi ile Amerikadan satin almak makul olabiliyor.

    YanıtlaSil
  13. Nihayet artık Türkiyede de satılıyor!! www.narshop.com da. Tek parça desigual bile ruhunuzu değiştirecek enerjiye sahip :) Zaten söylemleri de sex, fun &love :)) Çanta ve bluzum var desigual den bir kaç elbise ve kaban bu kış için gözüme kestirdiklerim, trikolar da harika ayakkabılar da ve seçim yapmak zor!

    YanıtlaSil
  14. ayakkabı,botları hariki,çok rahat ,pahallı ama almaya değer.rahatlık ve şıklık açısından

    YanıtlaSil