17 Nisan 2011 Pazar

Desen Turu (2): Versace'nin Geometrik Desenleri -3-


Son yazıda Versace'nin geometrik desenlerini kullanan farklı moda editoryallerinden 7 kareyi görmüştük, ama bu desenler o kadar popüler ki elimdeki malzeme bir yazıya sığmamıştı. Devam edelim o zaman:)
Benim gözde modellerimden Caroline Trentini'yle başladık. Elle Fransa Mart sayısında yayınlanan bu fotoğrafın tam sayfa haline uzun süre bakmak, Carol'un o bitmek bilmeyen upuzun bacaklarını süzmeye çalışırken kalıcı göz hasarı bırakabilir, o yüzden siz iyisi mi elbiseye zoom yaptığım ikinci kareye yoğunlaşın:) (Ya hakkaten, bu kadar uzun bacaklı modellere bir yasak falan getirilsin, ne o öyle!)



Dafne Cejas, V İspanya 8 numaralı sayısında, yukarıda Caroline Trentini'nin üstünde gördüğümüz omuzları ve eteği püsküllü elbiseyi Meksikalı gringolar gibi stilize ederek giymiş. Boynundaki hasır şapka, elbisenin içine giydiği beyaz gömlek ve Latin kravatıyla Versace'nin "Yunan anahtarı" motifli elbisesi bir anda taco ve panço diyarına ışınlanmış.




Aynı elbise, şimdi de Raquel Zimmermann'ın üstünde. Freja Beha ve Arizona Muse'un da yer aldığı Vogue Amerika Mart sayısından.Sol alt köşede "kokteyl elbisesi motorcu tarzıyla buluşuyor" diye yazmışlar. Elbisenin altına siyah deri pantolon ve siyah botlarla yapılan bu kombin ilginç bir deneme ama benim pek hoşuma gitmedi. Raquel Zimmermann'ın siyah saçları ve koyu makyajını da yadırgadım. Bence onun yüzüne nötr makyaj çok daha yakışıyor...


İlginçtir, ben Versace kolleksiyonundaki etekleri püsküllü iki modelden, bu kırmızı ağırlıklı ve omuzları püsküllü olanı değil, mavi ağırlıklı ve göğüs kısmı püsküllü olanı daha çok beğenmiştim, ama anlaşılan editör ve stilistler benimle aynı fikirde değil. Bu kırmızı ağırlıklı model, yukarıda Nadine Wolfbeisser'in Vogue Yunanistan Mart sayısında yayınlanan bu fotoğrafıyla dört ayrı editoryalde karşımıza çıkarken, benim beğendiğim mavi ağırlıklı modeli sadece, serinin ilk yazısında Ymre Stiekema'nın üstünde görebildik:( Yine Versace kolleksiyonundan kırmızı çizmeler ve modelin kırmızı ağırlıklı makyajıyla desendeki kırmızı iyice ortaya çıkmış, değil mi?


Süpermodel listelerinin tepelerinde yer alan bir başka isim, Natasha Poly, V dergisi 69 numaralı sayısında, desenlere ayrılmış bir editoryalde, eteği püsküllü elbiselerden benim beğendiğim mavi ağırlıklı olanını giymiş. Bu elbisenin en beğendiğim styling'lerinden biri bu! Maalesef elimdeki fotoğrafın çözünürlüğü düşük olduğu için pek anlaşılmıyor, ama elbisenin altındaki taytın elbiseyle uyumuna bayıldım! Natasha'ya bu saç rengi çok yakışmış!


Vogue İtalya Mart sayısından bu karede, yine bu elbiseyi rengarenk desenli taytlarla kombinlendiğini görüyoruz. Serinin ikinci yazısında, Samantha Gradoville'i çizgi roman baskı bir kot pantolonla görmüştük. Yukarıda da Natasha Poly'nin üstünde yine desenli bir tayt görmüştük. Desen ve renk karıştırma kurallarını zorlayan kombinler bunlar!


Göbeği açıktan bırakan püsküllü üst ve kalem etek ikilisini, Melissa Tammerijnn'in üstünde Vogue Çin Mart sayısından yukarıdaki karede görüyoruz. Versace'nin bu tasarım serisinde desen ve renk zenginliğinin üstüne bir de püskül zenginliği katılmış, bu fotoğraf özellikle püskülleri çok güzel gösteriyor:)

Versace'nin bu geometrik desenleri üstüne turumuzun sonuna geldik. İlk yazıda 1, ikinci yazıda 7 ve bu yazıda 7 olmak üzere, toplam 15 farklı editoryalden kareler gördük. Versace'nin PR departmanını kutlamak gerek, şunun şurasında sezon daha yeni başladı, ama Şubat ve Mart dergilerinde 15 kez yer almak büyük başarı! Ki bunlar benim görebildiklerim; kimbilir görmediğim kaç dergi daha var. Ayrıca, kolleksiyonda başka parçalar da var, onların yer aldığı editoryallere hiç girmedim bile...

Şimdi aşağıda, Natasha Poly'nin yer aldığı V dergisindeki editoryalden, renk ve desen cümbüşü açısından Versace'den geri kalmayan bir Christopher Kane tasarımının yer aldığı kareyi sizlerle paylaşmak ve bu yazı serisini öylece sonlandırmak istiyorum. Sorum şu: Christopher Kane'in elbisesi, rengi ve desenleri itibarıyla en az Versace elbise kadar güzel olduğu halde, Kane elbise ancak birkaç editoryalde yer bulabilirken, Versace elbise tam 15 editoryale girmeyi nasıl başarmış olabilir?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder