14 Kasım 2009 Cumartesi

Erkekler için Kürk Yelekler!

Madem kürk yelek diye başladık, o zaman şimdi bir de erkekler için kürk yelekleri görelim. Öyle ya, bizim ne eksiğimiz var kadınlardan!

Coyote, erkeklere çok yakışan, deyim yerindeyse maço bir kürk. İşte coyote kürkünden bir yelek. Dizlere kadar uzanıyor ve omuzlara doğru genişliyor. Feathering tekniği kullanıldığı için çok kabarık görünüyor ama görüntüye bakıp çok ağır olduğunu sanmayın, tersine hafif bir parça. Kahve, siyah, krem, taba, toprak rengi... hepsine yakışacak renklere sahip. Modelin deri eldivenleri de güzelmiş doğrusu.


Yine coyote kürkünden bir yelek, bu sefer kapuşonu da var ve fermuarlı. Deri ceket üstünde çok şık durmuş. Aslında bu bir kürk yelek değil de, kolları deri gövdesi kürk bir kaban da olabilir, ama her iki halde de beğeniyorum. Hatta tam da bu şekilde bir kürk siparişi versem mi diye düşünmeden edemiyorum! Aslında şu anda elimde, ebay'den 150 dolara! aldığım bir coyote paltom var, bedeni biraz küçük geliyor. Onu kürkçüme götürüp tadil ettirerek böyle nefis ve son derece kullanışlı bir parçaya sahip olabilirim...

Aşağıdaki örnek de buna benziyor. Bu sefer kürk yelek, siyah düz bir kabanın üstüne giyilmiş. Siyah kaban düz bir arkaplan oluşturuyor ve bu şekilde kürkün dramatik renkleri daha bir ön plana çıkıyor. Fotoğrafın dosya adı Matt Duffie, sanırım modelin adı oluyor.


Sırada, Yunanistan merkezli Obsession Furs'un bir kürk yeleği var. Bu kürk yeleğin yakaları hafif dik, ayrıca çoban kabanlardan hatırlayacağımız büyük düğmeleri var. Modelin üstünde çok hoş durmuş, kasket, botlar ve diğer ayrıntılarla birlikte rahat, doğal ve spor bir görüntü veriyor.

Sizlerle paylaşmak daha başka erkek kürk yelekleri var ama onlar da bir sonraki yazının konusu olsun.

4 yorum:

  1. Biliyorum sen seviyorsun ama ben bir türlü yakıştıramadım kürkü erkeklere :) Bence görünüşüyle ve duruşuyla sadece kadınlara yakışan feminen bir giysi.

    YanıtlaSil
  2. Votanodin, renkler ve zevkler tartışılmaz, tamam kabul, ama şu dünyada güzel olan ne varsa (ağlamak dahil) kadınların tekelinde! Eğer "kürk güzeldir" noktasında birleşiyorsak, erkekler neden bu güzellikten mahrum kalsın? Eğer "kürk feminendir" diyorsan, sana sadece hayvanlar aleminde gösterişli olanın erkek olduğunu hatırlatmak isterim. Erkek aslan, erkek tavuskuşu... Hatta bizim kadın adı olarak kullandığımız Suna bile aslında erkek kuğu demekmiş... Evet, itiraf ediyorum, ben bir erkek kuğu olmak istiyorum, ama errkekk bir kuğu:)

    YanıtlaSil
  3. doğru model doğru kürk kullanıldığı erkekler içinde değişilmicek bir giysi haline gelcektir kürk...

    YanıtlaSil
  4. Soguk ıklımde yasayan ılkel toplumların hepsınde, orta asyada gocebe yasayan kabilelerin erkeklerinde en çok kullanılan giyisi türüdür kürk. Hani en erkeksi kıyafet nedir dıye düşünülse tarihi gerçekleri göz ününde bulundurarak kürk diyebiliriz.

    YanıtlaSil