25 Mayıs 2010 Salı

SATC2 New York Galası: Pembe mi, Sarı mı?

Takip ettiğim bloglardan Trendstatic NY ve Styleboom'da okudum, Sex and the City dizisinin uzun zamandır merakla beklenen ikinci filminin New York'ta galası yapılmış. Daha dizi döneminde, başta Sarah Jessica Parker olmak üzere dizinin dört kadın oyuncusunun birer moda ikonuna dönüştükleri düşünülünce, bu galaya kimin ne giyeceğinin merakla bekleniyor olması şaşırtıcı olmaz.

Sarah Jessica Parker, Valentino Couture 2010 ilkbahar-yaz kolleksiyonundan asimetrik ve hafif kesimiyle dikkat çeken sarı bir elbise giyerken Kristin Davis tercihini pembe renkli vintage bir elbiseden yana yapmış. Cynthia Nixon ve Kim Cattrall'in elbiselerini de dikkate alırsak, bu dört oyuncunun da desensiz, işlemesiz elbiseler giymesi dikkatimi çekti. Bence dördü de fazla risk almamışlar, bütün gözlerin üzerlerinde olacağını bildikleri için garantiye oynamışlar. "Monokrom" elbiseler sadelik içinde şıklığa uzanmanın kolay ve kestirme bir yolu olarak görünüyor bana. Ama fazla kestirme...

Bu düşüncemi desteklemek için fotoşopta ufak bir deneme yaptım. SJP ile Kristin Davis'in elbiselerinin renklerini karşılıklı olarak değiştirdim. Aşağıda göreceğiniz üzere, SJP pembelere büründü, Kristin Davis ise sarılara!

Ne dersiniz? Evet, Kristin Davis'in hanım hanımcık imajına pembe daha çok yakışıyor, biliyorum ama Sarah Jessica Parker üstünde de gayet güzel duruyor, değil mi? Bir de her iki oyuncuyu, pembe ve sarı elbiseleriyle yan yana görelim.


Bilmem ne demek istediğimi anlatabildim mi?

4 yorum:

  1. renkli giyinmeyi severim günlük hayatta. ama gece kıyafeti olarak bu derece fosforlu renkleri gereksiz buluyorum. zaten bütün dikkatlerin üzerlerinde olacağının garantisi olan bir gecedi. bir de tabii %100 kendi seçimleri olduğunu sanmıyorum. kostümler için yeni bir tasarımcıyla çalışacaklardı bu filmde.
    yine de dizinin de 1. filmin de hastasıyım. sabırsızlıkla bekliyorum 2.filmi de:)

    YanıtlaSil
  2. Sarah'da pembe daha iyi, Kristin'de ise hem pembe hem sari ikisi de uyar teninin rengi daha koyu oldugu icin

    YanıtlaSil
  3. Farklı tadlar iki renkte de (:
    Amaaaa bu posta bittim! Şu şop olayı süper fikirmiş yaa (:

    YanıtlaSil
  4. sarı renginden genelde nefret ederim, ama sarah jparker'ın elbisesinde yakışmış. mesela pembe olarak beğenmedim.

    bana kalırsa Kristin'in pembe elbisesi sarah'ınkinden daha iyi. aynı şekilde onun da elbisesine sarı gitmemiş.

    YanıtlaSil