19 Temmuz 2010 Pazartesi

Leighton Meester ve Chanel defilesinde giydiği muhteşem deri elbise

Gossip Girl takip ettiğim bir dizi değil, o kadar entrikayı yüreğim kaldırmıyor (yoo hayır Aşk-ı Memnu'yu da izlemiyorum!), öte yandan Gossip Girl kızları arasından bir tercih yapacak olsam her zaman için Blake Lively'yi Leighton Meester'a tercih ederim, ama Meester Chanel'in geçen ayki 2010 sonbahar kış Haute Couture defilesine öyle muhteşem bir deri elbiseyle katılmış ki, görür görmez hayran oldum



Üff ki ne üff! Vücudu saran deri elbise, pantolon/tayt, tayyör, büstiyer, mont... hepsine bayılırım, özellikle Leighton Meester'in elbisesinde olduğu gibi, salaş motorsiklet tarzından uzak, feminen olanlarına. Parlak altın sarısı siyah deriyle her zaman güzel gider, el çantaları ve ayakkabılardan iyi biliyoruz. Buradaki altın sarısı işlemeler deri elbiseye müthiş bir hava katmış, yani iş sadece onlarla kalsaydı bile bu elbiseye yeter de artardı, ama dahası var! Aşağıdaki detay karelerinde daha iyi göreceksiniz, altın sarısının yanısıra bir de bizim Telkari işlerinden geri kalmayan ince işçilikte gümüş işlemeler var. Üstüne, gümüş işlemelerin arasına serpiştirilmiş, Oltu taşına benzer parlak siyah taşlar var. Güzel, daha güzel, katmerli güzel olmuş!


Yakadan göğüse bir kolye gibi dökülen gümüş-siyah işlemelerin tam ortasında, siyah taşa gümüşle hakkedilmiş, yani işlenmiş minicik Chanel logosu dikkatinizi çekmiştir eminim. Aynı şekilde birer Chanel logosu da kollardaki gümüş-siyah işlemelerde yer alıyor. Peki, kollardaki gümüş-siyah işlemelerin aslında birer bilezik olduğunu farkettiniz mi? İşte, kıyafetin sıralarını şimdi çözmeye başlıyoruz!

Tam da bu noktada resimlere dönüp tekrar bakıyoruz, ve ilk bakışta elbisenin bir parçası sandığımız yakadaki gümüş-siyah işlemelerin de aslında muhteşem bir kolye olduğunu anlıyoruz. Sonra da, durup "Vay be! Adamlar yapmış" diye uzun uzun düşünüyoruz. "Adamlar" dediysem, lafın gelişi, çünkü aşağıdaki fotoğrafta da göreceğimiz üzere, Leighton Meester'i bu defileye davet eden, ona "front row"da yer açan, bu sırada giymesi için Chanel kolleksiyonundan bir elbise veren, sonra da birlikte fotoğraf çektiren, Chanel Moda Evi'nin büyük tasarımcısı Karl Lagerfeld'den (bizim Karl amca) başkası değil.

"Front row" demişken, Leighton Meester'in ön sırada otururken verdiği bir pozu da getireyim ekrana, böylece über chic çantası ve nefis ayakkabısını görmüş olursunuz.


Bir "candid" karesi, ardından bir tam boy resmiyle sizleri başbaşa bırakıyor ve bitiriyorum


2 yorum:

  1. Leighton'un dizi dışında güzel giyindiği o nadir anlardan biri olsa gerek. Deri elbise fikrine uzun yıllar alışamadım ama bu deri elbise mücevher ve işlemelerle tamamen oryantasyona uğramış.Farklı, özgün ve çarpıcı..

    YanıtlaSil
  2. Öncelikle hangisinden başlasam bilemiyorum ama bir kere güzel kadın vesselam. Ne giyse yakışır ya, elbisesi de muhteşem. Sadece o güzel kolyeyi bu elbise ile kulanır mıydım bilemiyorum. Benim de ruh halim çok farklı olabiliyor ancak yine de altın ve gümüş nöansları bir arada kullanmaktan çekinirim hep. Bir de kadının duru güzelliğini bunca detayla kapatmak da haksızlık gibi geliyor bana bu yüzden elbiselerime mutlaka bir sadelik oluyor. Belki de etrafta bu kadar yorucu detay varken ben elbiselerimde huzuru arıyorumdur bilemiyorum. Bloğuma bıraktığınız yorumlardan hissettim ki siz güzelliği ayrıntılarda gizli biliyorsunuz. Bense güzelliğin ayrıntılarla kapatılmaması gerektiğini düşünüyorum ama yorumlarınız mutlaka bana yeni birufuk açıyor ve kendimi eleştirmemi-tanımamı sağlıyor. Buradan da teşekkür etmek istedim.

    YanıtlaSil