13 Nisan 2011 Çarşamba

Desen Turu (2): Versace'nin Geometrik Desenleri -2-

Versace'nin ilkbahar-yaz kolleksiyonundaki "Yunan anahtarı" geometrik desenli kıyafetleri incelemeye devam ediyorum. Son yazıda, bu desenlerin Versace defilesinde nasıl yer aldığını sizlerle paylaşmıştım. Şimdi sıra moda dergilerindeki editoryallerde. Yukarıda, airbrush tekniğiyle tam bir pin-up kartpostalı kıvamına getirilmiş karede, Victoria's Secret meleği Alessandra Ambrosio'yu görüyoruz. Elbisenin canlı renkleri ve deseni bu şekilde iyice ortaya çıkmış. Love dergisinin 5 numaralı ilkbahar-yaz 2011 sayısı... Versace'nin bu desenli kıyafetlerinin genel olarak stilize ediliş biçiminden çok farklı bir sonuç ortaya çıkmış. Editoryalde Alessandra'nın yanısıra üç model daha var, ama benim en çok beğendiğim kare bu.
 
Alessandra Ambrosio gibi Ana Beatriz Baros'un da üstünde göbeği açıkta bırakan üst ve etek ikilisini görüyoruz. Parlak güneşin düşürdüğü keskin gölgeleriyle bu tam bir yaz fotoğrafı. Amerikan Elle dergisi, Mart sayısında yayınlanmış. Eğer tasarladığım "desen turu"nu sürdürebilirsem, bu editoryale iki kere daha döneceğim. Hani diyorum ya, bu sezon desenler hakkındaki editoryaller hepi topu üç-beş parça üstünde dönüyor diye, aynen öyle!

Aynı üst-etek ikilisini şimdi de Nadine Wolfbeisser'in 1st dergisinin Nisan sayısında yayınlanan bu resminde görüyoruz. Arkaplanın da katkısıyla, elbisenin mavisi çok daha ön planda. Bu eteğe İngilizcede "pencil skirt" deniyor, tıpkı bir kurşunkalem gibi aşağıya doğru aynı incelikte uzandığı ve bacakları sardığı için. Bu fotoğrafta da görülüyor zaten:)




Göbeği açıkta bırakan üstün altına bir sarı renk bir gömlek giyince, bu kıyafetle işe bile gidilir pekala! Sasha Pivovarova ve Kasia Struss'un da yer aldığı Interview Mart sayısındaki bir editoryalde yer almış bu kare. Desenleri konu alan bu editoryal, sezonun öne çıkan üç-beş desenini bir araya getirmesiyle, desen turumuza daha çook konu olacak gibi!


Samantha Gradoville, Pop dergisi ilkbahar-yaz sayısında, bir desen cümbüşü olan kıyafetini sanmayın ki puantiye desenli bir arkaplanla zenginleştirmiş! Evet, puantiyeli bir desen var Gradoville'in sarıldığı şeyde, ama bu desenler bir filin, evet canlı bir filin hortumunda yer alıyor! Püsküllü kısa üst, Love Moschino çizgi roman baskı jeanle güzel bir kombin olmuş. Tam da bu noktada aklıma Günseli Türkay'ın rengarenk baskılı tayt ve tulumları geliyor...

Arlenis Sosa, Harper's Bazaar İspanya Mart sayısında. Sol alt köşede "Geometrico" yazıyor ya, Versace'nin bu deseni gerçekten de çok geometrik! Desenin bu beyazı fazla mavisi az formu editoryallerde diğerlerine göre daha az tercih edildi. Güneş, kumsal, palmiye ağaçları denince şu günlerde ülkemizde akla hemen Survivor geliyor bu arada, değil mi! Yalnız bu fotoğrafta garip bir puslu hava var, çözemedim...

Püskül manyağı bu kısa üst, karpuz kırmızısı şortla birlikte ne sevimli olmuş değil mi! Ashley Smith, Dansk dergisi ilkbahar-yaz 2011 sayısında, "muzır kız" pozuyla:) Georgia May Jagger'a benzettim biraz...

Versace desenlerin yer aldığı 7 kombin, 7 kare gördük, ama bitmedi, bir bu kadarı daha var! 

5 yorum:

  1. Üstüyle birlikte biraz fazla cesur benim için ama kalem etek çok güzelmiş, istiyorum. Renkleri harika.

    YanıtlaSil
  2. Hocam geçen gün sen aklıma geldin dedim neden yazmıyor, şu bu sene deli moda olan otrişvari elde taşınan boyalı kuyruk gibi kürklerden derleme bir post gir bence. Kolay gelsin .)

    YanıtlaSil
  3. yazılarını kocamaaaan bir kitapta 'modayı parçalara ayırdık' gibi bir başlıkla yayınlamak harika olurdu =)

    YanıtlaSil
  4. Deniz Saatçioğlu, renkler bence de harika!

    Stil Direktörü, o kürk etolleri yazıcam ama bir post yetmez, iki-üç post anca kurtarır, ama orada müthiş bir "brand management" ve PR çalışması da var, üstünde konuşmaya değer çok şey var...

    Girlshygirlguide, çok teşekkürler:) Bu arada "parçalara ayırmak" diye tarif ettiğin şey, aslında Batı dillerindeki analiz kelimesinin güzel bir Türkçe karşılığı olabilir:)

    YanıtlaSil
  5. Aynen tam olarak anlamışsın buydu yani .) http://2.bp.blogspot.com/-LJPXsJGXnaY/TaZibsAtUKI/AAAAAAAACjY/AartUajyKOs/s1600/9.jpg kolay gelsin.

    YanıtlaSil