20 Aralık 2012 Perşembe

Yatay vizon kürkler



Moda ve Sosyete blogunun sözünü sakınmayan değerli yazarı Pelin, Yasemin Özilhan'ın bir davete giydiği kürk yeleğini çok beğendiğini yazmış. Gözünden hiçbir şey kaçmayan Pelin, kürk giydiği için aldığı tepkiler üzerine imitasyon olduğu açıklamasını yapan Özilhan'a inanmamış tabii, "bu yeleğin imitasyon olma ihtimali sıfır" diyerek notunu vermiş hemen!

Bu blogda daha önce, Miroslava Duma'nın giydiği 3/4 kollu krem rengi bir vizon kürk, Feryal Gülman'ın giydiği gri renkli benzer bir vizon kürk ve daha başka bir kaç yerde daha, son dönemlerde bu tarz, yatay olarak çalışılan vizon yelek, bolero veya kısa ceketlerin çok moda olduğunu yazmıştım. Yasemin Özilhan'ın kürk yeleği aynen bu şekilde, yatay olarak çalışılmış vizon kürklerinden yapılma bir yelek. Hatta, vizonun cinsini de vereyim: Finlandiya merkezli büyük kürk markası Saga kataloglarında Demi Buff diye geçiyor bu renk:)

Yukarıda, aynı vizon cinsi ve aynı yatay teknik kullanılarak tasarlanmış bir kaban görüyorsunuz. Kolları atın, boyunu biraz uzatın, işte size Yasemin Özilhan'ın kürk yeleği!


Bu da Yunanistan'ın Kastorya şehrinden Mailon Kürkevi'nin Demi Buff vizon kabanı. Burada rengi daha koyu çıkmış, ama bunun nedeni ışık ve flaşın farklı olması. Zaten gerçek kürkü imitasyondan ayıran en önemli özelliklerin başında, zor fotoğraflanması gelir. İmitasyon kürk, fabrikadan çıktığı için rengi, dokusu tekdüzedir.  Gerçek kürkün ise renk geçişleri, deseni, dokusu, her şeyi taklit edilmesi imkansız bir orjinalik taşır.


Daha önce blogumda yer verdiğim Canadienne Griffes'in artık 3/4 bile değil, yarım kol diyeceğimiz kaban/yelek/ceket karışımı kürkü yine Demi Buff vizon ve yine yatay çalışılmış.


Kürke yakından bakınca, koyu renkli uzun "koruyucu tüyler"i (guard fur) ve altında yer alan daha açık tondaki yoğun dokulu kürkü (underfur) ayırt edebiliyoruz. Ayrıca her yatay kürk parçasının içinde yukarıdan aşağıya doğal bir renk kayması da var...


Daha önce Monica Bellucci'li efsane reklam kampanyasından söz ettiğim İtalyan kürkevi Annabella'nın 2012-13 sezonu kataloğunda "günlük parçalar" adıyla yer verdiği vizon kaban ve ceketlerde yine yatay çalışıldığını görüyoruz. Burada "günlük" aynı zamanda "günün modasına uygun" anlamına geliyor diye de düşünebiliriz. Biz kürkü daha çok bir lüks giyim olarak görüyoruz, ama demek ki İtalyan kadınları (en azından belli bir kesimi!) buradaki kürkleri market alışverişi için evden çıkarken de giyiyorlar:)


Bu tarz kürkler, deri taytlarla, daha doğrusu her türlü deriyle harika duruyor bence!


1 yorum:

  1. merhaba, yorumunuzu okudum blogumda, evet çok haklısınız, kürk yurtdışında çok fazla giyiliyor. Ben geçen sene de Londra yazımda paylaşıp fotosune yer vermiştim, aşağıda linki mevcut. Blogunuz çok güzel, Rihanna'nın kürkü özellikle.


    http://www.rainbowgatherer.blogspot.com/2011/12/londons-calling.html

    YanıtlaSil