11 Mart 2012 Pazar

Annabella'nın modern İtalyan kürk tasarımları


İtalya'da Pavia merkezli Annabella Kürkleri'nden, önce Monica Bellucci ve Alain Delon'lu unutulmaz reklam kampanyaları, ardından da mavi kot-kahverengi kürk kombini üzerine konuşurken söz etmiştim. Annabella, köklü geçmişine karşın kürk modasında İtalyan tarzı diyebileceğimiz modern trendleri de başarıyla uyguluyor. İşte bu trendlerin başında da son dönemde kürk parçalarını kat kat yatay şekilde kullanan tasarımlar geliyor.


Turkuaz renkli bisikletlerin, Vespaların, Arnavut kaldırımıyla döşeli güneşli sokakların ülkesi İtalya'ya yaraşır bir kombin, değil mi! Bu vizon ceketi kırmızı halıda giyseniz de olur, böyle bisikletle bir ikindi gezisine çıkarken de giyseniz olur... Bu vizon cinsi "oyster" yani istiridye diye geçiyor. 



Bu yatay kürk tasarımından daha önce Miroslava Duma'nın klasik şıklığı yazısında da söz etmiştim. Aynen oradaki gibi bu kürk ceketin de kolları 3/4 ve yakası yok. Annabella'nın modelinin Miroslava Duma'dan tek eksiği, (tercihan Hermes) ipek eşarbı:)


Bu kısa kollu kürk ceketlerin içine opera eldivenleri, hele siyah deriden olursa çok yakışıyor! Gördüğünüz gibi İtalyan anneler, bebek arabalarını bile iterken, şıklıklarından ödün vermiyorlar:) Bebek arabası da dört tekerleğiyle, tam bir vintage parça bu arada:)


Modelin fotoğraflarda saçlarının hep toplu olduğuna dikkat! Toplu saçlar, düzen ve intizamı çağrıştırıyor bana. Hanım hanımcık, çıtıpıtı bir şıklık böyle bir şey olsa gerek. Modelin sevdiği köpek bile öyle bir sokak köpeği değil, "pedigree dog" dedikleri türden, cins bir köpek; oradan bile "class" mesajı akıyor...

Bu fotoğraftaki vizon kürkün cinsi, safir veya mavi iris olmalı. Maviye çalan gri bir renk...


Feryal Gülman'ın vizon kürkü Annabella tasarımlarına ne kadar benziyor, değil mi?!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder