6 Mart 2012 Salı

Yılan derisi, moher ve kürkten oluşan bir vintage hazinesi!


Blogda daha önce de Maiden Rupture, Indie cult vintage, American Archive, Couture Allure gibi çoğu ebay'de satış yapan bazı vintage mağazalarından söz etmiştim. Tin Roof Vintage adlı ebay mağazasında 80lerin glam havasını mükemmel yansıtan bu parçayı görünce gözlerim faltaşı gibi açıldı!
   

Aslında moherden yapılma bir triko manto bu. Amerikalıların "sweater coat" dedikleri cinsten. Moher ya da tiftik kazaklar, 80lerde pek bir modaydı, hele o kenarlarında oluşan fuzzy görüntü! Ama bu triko mantoda yukarıdan aşağı uzanan siyah yılan derisi şeritler o kadar dikkat çekiyor ki, ilk bakışta bir deri trençkot sanıyorsunuz!


Yala ve kenarlardaki siyah tilki kürkü trim, az kürkle çok iş yapılabileceğini gösteriyor bize!  


Beyaz kürkler hakkındaki yazıda sözünü ettiğim, etek çevresini gösterme pozuna burada da rastlıyoruz. Türk kadını genelde oversize kazaklar, tunikler, maksi etekler veya böylesi tam boy paltolara, "Acaba beni şişman gösterir mi?" diye biraz soğuk bakar, ama işin sırrı, bu parçaları skinny jeans veya taytlarla kombinlemekte.



Ebay'deki bu satıcıların profesyonelliklerini çok seviyorum! Size sadece vintage bir ürün satmakla kalmıyorlar, onu nasıl kombinleyeceğinz hakkında da ipuçları veriyorlar. Mesela bu triko mantonun içine leopar desenli parlak bir bluz elbette çok iyi gider! Ama onun dışında, siyah bir pantolon veya jean'in üstüne, gündelik bir kombin bu. Eh, gündelik bir kıyafete WOW! faktörü katmak için bu triko manto gibi dikkat çekici bir parça mükemmel bir fikir bence...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder