25 Ekim 2010 Pazartesi

Vintage Hanae Mori ipek elbise gelinliğe dönüşünce...

Geçen yıl blogumda sizlere "Bir Vintage Avcısı: Couture Allure" başlığıyla, internette vintage kıyafetler satan siteler arasında, vintage elbiseler hakkındaki bilgisi ve bloguyla öne çıkan Couture Allure'dan söz etmiştim. Couture Allure hala takip listemde yer alıyor. İki hafta önce Couture Allure blogunda, yukarıda resmini gördüğünüz 70lerden kalma Hanae Mori ipek elbiseyle ilgili çok hoş bir hikaye okudum ve hemen "Bunu blogumda yazmalıyım!" dedim.

Efendim, bu zarif elbiseyi bundan birkaç yıl önce, Amanda isimli bir müşterisi satın almış. Gel zaman git zaman, Amanda evlenme kararı alıyor ve düğününde ne giyeceğini düşünürken aklına bu elbise geliyor. Sizce bu elbiseden gelinlik olur mu? Nişan elbisesi belki, hele o bende "somon" hissi uyandıran fon rengiyle... Tabii yukarıdaki fotoğrafın çözünürlüğü çok yüksek değil, ama elbiseye bu rengi veren, meğer astarıymış. Amanda, bu somon-pembe-"coral"(?) renkli astarın yerine, çiçek desenlerine daha yakın bir tonda, yeşil renkli bir astar koymuş, elbisenin kollarını çıkarmış ve yakasını hoş bir dekolte verecek tarzda yeniden çalışmış. İşte sonuç, aşağıda!

Başında duvak yerine geçen tüllü şapkasıyla Amanda gerçekten de farklı ama çok hoş bir gelin olmuş, değil mi! Sol omzunda gri metalik saten kumaştan yapılma çiçek süslemesini de unutmamak lazım tabii!

Her elbisenin bir hikayesi var, işte Vintage bu demek sevgili okurlar...

3 yorum: