31 Ekim 2010 Pazar

Karen Mulder 1993 Victoria's Secret katalogunda leopar desenlerle


Bugünlerde Victoria's Secret Fashion Show'larda (VSFS) bayrağı pardon iç çamaşırlarını Adriana, Alessandra, Gisele, Isabeli ve arkadaşları taşıyor, ama bir zamanlar Victoria's Secret'in gözde mankenleri, 90ların unutulmaz süpermodelleri Stephanie, Naomi, Eva, ve benim blogumdaki gözdelerimden Karen Mulder'di. Blogumun bu yazının da üstünde yer alan logosundaki güzel de Karen'dir. Bu yazıda leopar desenler turumuza devam ediyoruz. Turumuzda şimdiye kadar 1986, 1992 ve 1981 yıllarında durakladık. Şimdi, Karen Mulder'le 1993 yılı Victoria's Secret katalogundaki leopar desenli iç çamaşırlarına bakıyoruz.


Leopar desenleri neyi çağrıştırır? Tabii ki önce yaban hayatın sınır tanımazlığını, vahşi kedilerin yırtıcılığını... Sanırım bu "altmetin"e en uygun kıyafetler seksi iç çamaşırları olmalı! Hani magazin sayfalarında çıkar ya, ünlü bir erkekten ayrılan kadın "yatakta süt dökmüş kedi gibiydi" der, veya tam tersi bir ünlü kadının ne kadar seksi olduğunu vurgulamak için eski bir sevgilisinin ağzından "yatakta bir kaplan gibiydi" diye yazılır, işte leopar desenli iç çamaşırları tam da bunları vaat ediyor!


Karen Mulder, bu seksi iç çamaşırları içinde muhteşem görünüyor! Bir anda merak ettim, acaba bu katalogdan ürün satın alanlar arasında, kendileri (daha doğrusu sevgilileri!) için alan kadınlar mı, yoksa sevgilileri için alan erkekler mi baskındır???


Bu da Elle dergisi Ocak 1993 sayısından. Karen Mulder üstüne aldığı leopar desenli bir kumaş parçasının arkasında, muhtemelen üstünde başka hiçbir şey olmadan, alabildiğine provokatif ve seksi bir poz vermiş. Sanki, "Bu akşam sevgilime bir sürpriz hazırladım! Beni gördüğünde şaşkınlıktan ağzı açık kalacak:)" muzırlığında...


Madem 1993 yılına uğradık, gelmişken Nadja Auermann'ın Blumarine sonbahar-kış 1993 kolleksiyonundan bir kıyafetle, unutulmaz fotoğrafçılardan Helmut Newton'ca çekilmiş şu fotoğrafına da bakalım. Benim çok sevdiğim bir kare bu. Sağ alt köşede görünen taş veya duvar parçası, Nadja'yı sanki havaya zıplamış da bir anlığına asılı kalmış gibi gösteriyor. Kat kat siyah eteği, altta leopar desenli yüksek topukluları, leopar desenli ceketinin beline tam oturması, şapkası, fuları, ve siyah naylon çorapları... Muhteşem! Aynı zamanda, bugünün modasına da gayet uygun, anı tam kalbinden yakalayan bir kıyafet.

1 yorum:

  1. çok ilginç bir hobiniz var, kürkler hakkında sizden öğreneceğim çok şey var..

    YanıtlaSil