1 Ekim 2010 Cuma

Sassofono kürk yelek

Sassofono markasını daha önce hiç duymamıştım. Dün yurtdışına çıkmak üzere Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali'ne gelirken, girişte kocaman bir reklam panosu bir anda bütün dikkatimi üstüne çekti. Bugün biraz araştırdım, İstanbul merkezli bir tekstil/moda firmasıymış Sassofono. Web sitesi İngilizce ve Rusça, Türkiye'de İstanbul'un dışında Antalya'nın turistik bölgelerinde satılıyor ürünleri. Dışarıya çalışıyorlar yani, ama bence çok daha geniş kitlelere ulaşmayı hak ediyorlar.

İşte bu da, benim reklam panosunda görüp hayranı olduğum kıyafetin daha net bir fotoğrafı. İlk gördüğümde, "O da ne, Desperate Housewives'dan Marcia Cross mu bu güzel?" tepkisi vermiştim, kızıl saçlı manken gerçekten de benziyor Marcia Cross'a.

Kıyafetin en dikkat çeken yanı tabii ki kürk yelek. Bugün Kürksever'in birinci yaşını kutluyoruz, blogda ilk ele aldığım konu, kürk yeleklerdi. Kürk yelekler üstüne bir yazı yetmemiş, onu ikinci bir yazı takip etmişti. Bu kürk yelek, kızıl tilki kürkünden yapılmış. Kürkün renkleri olağanüstü bir skalaya yayılıyor, beyazdan sarıya, kızıldan kahveye içinde her ton var; bu da onu çok esnek ve kullanışlı kılıyor. Kapuşonu hoş bir ayrıntı. Önde fermuarla tutturulan uçlarda deri kullanılmış, bu da kürk yeleğe informel, casual bir hava katıyor.


Son olarak dikkat çeken bir başka nokta, kürk parçalarının yatay şeritler halinde kullanılması. Bu şeritlerin arasında deri parçaları var. Bu parçalar bir taraftan yelekte kullanılan kürk miktarını ve dolayısıyla yeleğin maliyetini düşürüyor, diğer taraftan ise kürke daha bir kabarık ve havalı bir görüntü veriyor.

Kıyafetin diğer parçaları da çok güzel. Yeleğin altındaki bluz, bana bir yönden İspanyol markası Desigual tasarımlarını, diğer taraftan da Roberto Cavalli'yi hatırlattı. Zaten bu markayı mercek altına alacağım yeni yazımın başlığı şimdiden hazır:
Roberto Cavalli'ye kafa tutma POTANSİYELİ olan Türk markası: Sassofono


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder