22 Ekim 2010 Cuma

Cavalli'ye selam, Fikri takibe devam!


Birkaç hafta blogumda bir "fikri takip" yazısı yayınlamıştım. Fikri takip, yani blogunda bir trendden, bir elbiseden, bir konudan söz ettinse, işi öylece orada bırakma. İleriki zamanlarda tekrar o konuya dön. Eğer aynı elbiseyi başka editoryallerde, başka modellerin üstünde gördüysen, blogunda paylaş.

İşte, ilk defa Ağustos ayında bir yazıya konu ettiğim, sonra "fikri takip"te izini sürmeye devam ettiğim leopar desenli Roberto Cavalli elbise, öyle sanıyorum ki bu sezon moda dergilerinde editoryallere konuk olma rekoru kıran bir parça olacak! Yukarıda, Sophie Srej'i Velvet dergisinin Eylül sayısında, "Unutulmaz tarz" başlıklı editoryalde görüyoruz bu elbiseyle. Etekleri yine havada uçuşuyor, yine pileler dikkat çekiyor.

Bu elbiseyi yine tiril tiril bir tarzda, Suzanne Diaz ile Tatiana Cotliar'ın Vogue Japonya Ekim sayısında çıkan editoryallerinde görüyoruz. Mekan Paris olmalı. Yılan derisi baskılı bootieler elbisenin desenleriyle hem renk hem de "yaban hayat" konsepti üzerinden uyuyor diye seçilmiş sanırım.

Bu editoryalden bir başka kareyi, yine daha sonra fikri takibe konu olan Prada cashgora elbise hakkındaki yazıda görmüştük. Ayrıca Suzanne Diaz, Burcu Yüce'yle Vogue Türkiye Ağustos sayısında, İstanbul'da Kapalıçarşı'nın kubbeli kiremitli çatısında dolandıkları nostaljik editoryalde yer almıştı. Hatırlatayım dedim sadece, o kadar!


"Fikri takip" yazısının başında Eniko Mihalik'in üstünde gördüğümüz kürk ceket-leopar desenli elbise ikilisi bu sefer Mathilde Fracon'la French Revue de Modes sonbahar-kış 2010 sayısında çıkmış. Eniko daha romantik ve feminendi; Mathilde daha seksi ve meydan okuyucu.


Cavalli kürk ceket-leopar desenli elbise ikilisi sanki yine karşımıza çıkıyor Marie Claire Rusya Ekim sayısındaki bu kombinde, ama sağ alt köşedeki yazılar sağ olsun, tam olarak öyle değil. Kürk ceket Cavalli değil Valentino. "Feathered" tekniğiyle yapılmış, dolayısıyla tüy gibi hafif ve aynı zamanda dolgun bir görüntüsü var. Model Elena Sudakova çok hoşuma giden bir Isabel Marant üst giyiyor. Leopar desenli Cavalli ise elbise değil bir pantolon. Çok güzel bir fotoğraf ve hoş bir kombin olmuş.

Cavalli elbiseyi giyme sırası bu sefer Anja Rubik'te. Vogue Meksika'nın Ekim sayısında çıkan bu fotoğrafta Anja, Cavalli elbisenin üstünde Michael Kors'tan coyote kürklü bir uzun yelek giymiş. Ayağında Hermes'ten süet botlar var ve bence yukarıda Suzanne Diaz'ın yılan derisi baskılı bootilerinden daha güzel durmuş.
Siyah beyaz bir fotoğrafla devam ediyoruz. Craig McDean tarafından çekilmiş, ama modelin kimliğini bilmiyorum. Fotoğraf Interview dergisinde, Roberto Cavalli'yle yapılan bir röportaja eşlik eden bir editoryalin içinde yer alıyor. Modelin kendine güvenen, güçlü ve güzelliğinden şüphe etmeyen tavrı çok etkileyici. Ama bu elbisedeki leopar desenleri, şimdiye kadar gördüklerimizden biraz farklı. Nasıl desem, bundan öncekilerde desen taşlanmış kot gibi hafif soluktu, burada ise daha belirgin.

Ve geliyoruz bu yazının son görseline. Mariacarla Boscono Vogue İtalya Ekim sayısında, çılgın bir editoryale çıkmış. Diğer fotoğrafları hangi konsept içinde sizinle paylaşırım bilmiyorum, ama gerçekten de çılgın kareler var! Bana Helena Bonham Carter, Björk gibi sıradış ünlülerin tarzlarını hatırlattı. Tek başına bu fotoğraf üstünde yorum yapmak kolay değil, o yüzden sadece sizinle paylaşıp geçiyorum. Mariacarla, bu elbiseyle daha önce Vogue Rusya'nın Temmuz kapağına çıkmıştı, hatta elbiseyi Cavalli defilesinde taşımıştı, Ağustos ayında konuyla ilgili ilk blog yazımda ele almıştım...

Görüyorsunuz, İtalya, Rusya, Meksika, Japonya, İngiltere... Cavalli'nin bu elbisesinin yer almadığı Vogue edisyonu kalmamış sanki. Sadece Vogue mu, Harper's Bazaar ve başka dergilerde de sıkça yer almış bu elbise. Bakalım, Kasım sayılarında da bu elbiseyi görmeye devam edecek miyiz? Fikri takibe devam...

5 yorum:

  1. mükemmel parçalar,hepsini çok beğendim

    YanıtlaSil
  2. Kesinlikle devam etmelisiiin, güzel bir derleme olmuş. Cavalli’nin olmadığı bir sayı yok gibiymiş harbi ya, Kasım ayında da bunla ilgili bir yazı yaz merak ettim bak :)

    YanıtlaSil
  3. Böyle parçalar önce büyük ve sözü geçen dergilerde, sonra da sezon boyunca diğer dergilerde çıkmaya devam ediyor. Bence bunu daha çook göreceğiz.

    YanıtlaSil
  4. sadece fikirler değil. her konuda iyi takipçisiniz:)

    YanıtlaSil
  5. Stil sahibi bayanlar, Roberto Cavalli mutlu olmuştur şimdi bu yorumunuza:)

    Modafobik, Cavalli'nin çok popüler bir iki parçası daha var, bakalım, fırsat bulursam yazıcam blogda. Aslında buldukça ben de şaşırıyorum editoryallerdeki kıyafetlerin bu kadar birbirine benzemesine...

    Moda Sanattır, katılıyorum. Ama burada ilginç olan, moda haftaları döneminde popüler olacağı düşünüldüğü halde sonra editoryallerde o kadar tercih edilmeyen parçalar. Mesela DG'nin kar desenli trikoları...

    mgntwmn, maalesef her şeyin anlık yaşandığı memleketimizde her şey çok çabuk tüketiliyor. Balık hafızalıyız, ya da sosyal amneziden mustaribiz:(

    YanıtlaSil