8 Eylül 2010 Çarşamba

Elise Crombez ve Prada cashgora elbise

Vogue Türkiye Mayıs 2010 kapağının güzeli Elise Crombez'in Allure Ağustos 2010 sayısında çok beğendiğim bir editoryali yayınlandı. O editoryalde benim dikkatimi en çok çeken kareyi yukarıda görüyorsunuz. Saçları ve makyajıyla Elise muhteşem görünüyor. İlk bakışta önü fırfırlı bir mayo gibi görünen elbisesi de çok hoş. Sağ üstteki açıklamalardan, Prada "cashgora" elbise olduğunu öğreniyoruz.

Cashgora, elbisede kullanılan kumaşın cashmere ve angora karışımı olduğunu gösteriyor. Kaşmir'i bu şekilde başka ipliklerle karıştırıp kulağa hoş gelen yeni isimler icat etmeyi çok seviyor tekstilciler. Cashmilion var mesela, bu aslında sentetik bir iplik ama kaşmir gibi yumuşak ve tabii sentetik olduğu için çok daha ucuz. Sonra cashmink var, bu da kaşmir ile vizon tüyü karışımından elde edilen çok değerli bir iplik. "Vizon tüyü" dedim, evet, vizon kürkü değil, tüyü. Bildiğiniz, vizonların tüylerini kırkarak elde ediyorlar. Daha cashmerino, cashsilk, cashmohair... var, hiç onlara girmeyeyim.

Son birkaç haftadır gözüme bu Prada cashgora elbisenin kullanıldığı bir dizi editoryal çarptı. İşte bu yazının konusu bu elbise. Aşağıda daha çok, sezonun gözde rengi kamel modelini göreceğiz, ama son olarak bir başka rengine i de de siyah olanı var. Bakalım bu elbise en çok hangi modele yakışmış?

Iris Struberger, aynı elbiseyle Interview dergisi Eylül 2010 sayısında boy gösteriyor. Iris, soğuk (veya donuk!) Nordik güzelliğini sembolize eden bir model, dolayısıyla tam olarak benim beğendiğim bir tipi olduğunu söyleyemem. Öte yandan, bir editoryalin kendi hikayesi, kendi tarzı da olacaktır. O zaman Iris'i bu elbiseyle bir başka karede görelim, ardından bu editoryalde dikkatimi çeken bir başka kareye bakalım.

Suzanna Diaz ve Tatiana Coplar'ın Japon Vogue'u Ekim 2010 sayısındaki editoryallerinden bir karede çıkıyor bu Prada cashgora elbise karşımıza. Mankenin yüzü gözükmüyor, o yüzden Suzanna mı, Tatiana mı artık siz karar verin! Dirseklere kadar uzanan siyah deri eldivenler ve leopar desenli çantayla çok çarpıcı bir kombin çıkmış ortaya.
Prada cashgora elbiseyi daha çok kamel rengiyle gördük ama elbise Marie Claire Rusya Eylül 2010 sayısının kapağında, Tiiu Kuik'in üstünde siyah-koyu lacivert rengiyle çıkıyor karşımıza. Tiiu'nun göz makyajı ile elbisenin rengi birbirine çok güzel uymuş desem?

Bu da Prada defilesinden. Cashgora elbisemizi podyumda taşıyan manken Ginta Lapina. Çoraplar üstüne bir yorum yapmalıyım, ama ne söyleyeceğimi bilemiyorum! Sizin zevkinize bırakıyorum...

Son olarak, Prada Lookbook'ta görüyoruz elbiseyi. Artık buradan ilhamla hemen gider alır ofiste iş başında giyersiniz!

Bütün bu stylingler, kombinler, kareler içinde benim favorim, yine ve tabii ki Elise Crombez! Hımm, belki de Elise'nin Allure'daki editoryalinin üstüne ayrı bir yazı yazmalıyım... Elise Crombez üzerine de bir yazı yazmalıyım... Yazacak ne çok şey var!

4 yorum:

  1. ağustos gelmedi ama eylül vogue kapakları gelicek miii =) ben çok seviyorum o yazıları :P

    YanıtlaSil
  2. "İsteriz! İsteriz!" diyen çok olursa gelir elbet.) tamam tamam, yapıcam, aylardır üstünde çalıştığım bir proje bitti sayılır, bayram sonrası dönüşüm muhteşem olucek!

    YanıtlaSil
  3. izleyicilerinin hepsine bir mail atıp ''isteriz isteriz'' yorumunu atmalarını diliyeceğim =)

    hehe

    peki o zaman , işlerin bittiyse ne mutlu sana :D

    bayram sonrasını bekleriz biz de :D

    YanıtlaSil
  4. benim alasim geldi elbiseyi mesela.

    YanıtlaSil