19 Ekim 2010 Salı

Yıl 1981, Cyndi Lauper, leopar desenleri ve modasal döngüler!

Leopar desenlerin geçmişine yaptığımız gezide 1986 ve 1992 yıllarına baktık. 2000lere de gelicez gelmesine, ama ben Cyndi Lauper'in 1981 yılında, yani o meşhur "Girls just wanna have fun" şarkısının da yer aldığı She's So Unusual albümünün yayınlanmasından bile önce verdiği bir konserdeki fotoğraflarını görünce dayanamadım, sizinle paylaşmak istedim.

Evet, 1981'deyiz. Sahnede yerinde duramayan şarkıcı, Cyndi Lauper.


Gerçekten de iyi coşmuş görünüyor Cyndi Lauper, değil mi? Bu siyah-beyaz fotoğraflardan kıyafeti hakkında edindiğimiz başlıca bilgi, altında payetli, ışıltılı bir tayt, üstünde de leopar desenli bir bluz olduğu. O zaman bir de aşağıdaki renkli fotoğraflara bakın!


WOW! Ortalık yıkılıyor! Kan kırmızısı mı demeli, ruj kırmızısı mı bilemiyorum, ama sahne ışıklarının altında Cyndi Lauper'in bu kıyafetle tüm dikkatleri üstüne topladığı kesin!

Şimdi, bu yazının asıl ilginç noktasına geliyoruz. Aşağıdaki fotoğraflar, Louis Vuitton'un yakın zamanlardaki bir defilesinden, bilmem hatırladınız mı? Bakın bakalım, Cyndi Lauper'in 1981'deki bu sahne kıyafetine ne kadar benziyorlar?


LV'nin 2006 kolleksiyonundaki bu parçaları gördüğümde, "Hımm, leopar desenlerini şimdiye kadar çok çeşitli şekillerde görmüştük, ama onları doğada karşılığı olmayan bir şekle sokmak, mesela böyle kırmızıya boyamak ilginç bir fikir..." demiştim. Şimdi görüyoruz, bu bile orjinal değilmiş!

Son olarak, şöyle bir düşünce gelebilir akla: "Canım Cyndi Lauper'in sahne kıyafeti tek parça üretilmiş olabilir, bir moda trendi olarak düşünemeyiz." Peki o zaman, yine 1981 yılında çekilmiş aşağıdaki fotoğrafı nereye koyacağız?
İngiliz şarkıcı ve oyuncu Jane Birkin, bir film setinde objektiflere böyle poz vermiş.

Aslına bakacak olursanız, leopar desenleri farklı renklere boyamaktan söz ediyoruz, akıl etmesi o kadar zor bir şey değil, yani insanın öyle nükleer fizikçi falan olmasına gerek yok! Güneşin altında söylenmedik söz kalmadığı gibi, denenmemiş moda tasarımı bulmak da giderek zorlaşıyor yani...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder