21 Ocak 2011 Cuma

Biri vizon diğeri leopar iki harika vintage pelerin!

Sizlere daha önce, ebay'de vintage kıyafetler satan indiecultvintage'dan söz etmiş, hatta indiecultvintage'da beğendiğim vintage hazinelerini sunmak için bir yazı yetmemiş ikinci bir yazı yayınlamıştım. Indiecultvintage'in son keşiflerinden biri, işte yukarıda gördüğünüz siyah vizon pelerin. 1960lardan kalma, ama sezonun pelerin trendine çok güzel uyan ama aynı zamanda sıradışı bir parça.

Indiecultvintage kıyafetleri çoğu zaman siyah çorap üstüne siyah deri şortla kombinleyerek sunuyor. Özellikle bu kürk pelerine çok yakışan bir seçim olmuş!

Pelerinin kenarları, siyah tilki kürküyle çevrili. Tilki kürkünün uzun tüyleri böyle kenarlarda, manşet ve yakalarda çok güzel duruyor, kıyafeti gösteriyor. Üstelik burada, pelerinin gövdesini oluşturan vizonun kısa tüyleriyle çarpıcı bir kontrast oluşturuyor.

Pelerinin yakasında kocaman siyah bir taş yer aldığına da dikkatinizi çekerim. Modelin parmağındaki yüzüğün taşı gibi:)


Dikkat ederseniz, pelerinde kullanılan vizon kürkünün dümdüz olmadığını, deseni andıran bir yapısının olduğunu göreceksiniz. Bunun nedeni, pelerinin vizon kürkü parçalarından yapılmış olması. Yani bir kürkçü, vizon kürklerini (veya postlarını diyelim) biraraya getirip bir manto yaparken, düzgün bir kumaş elde etmek için her bir postun kenarından bazı parçaları kesip çıkarır. Sonuçta bu parçalar da vizon kürküdür, ama ufaktır, tek başlarına bir işe yaramazlar. İşte sonra, böyle parçalar, patchwork gibi bir araya getirilir ve değerlendirilir. Fotoğraflarda gördüğünüz desenimsi görüntü, farklı parçaların tüy yönleri ve tüy uzunlukları farklı olduğu için ışığı farklı yansıtmalarından kaynaklanıyor.

Gerçi burada "satılan ürün" sadece kürk pelerin, ama siyah bootielerin güzelliği eminim sizin de dikkatinizi çekmiştir:)

Bu yazıda sizlerle paylaşmak istediğim ikinci pelerin, yine 60lardan kalma, leopar desenli imitasyon kürk bir pelerin. Yeni keşfettiğim bir ebay vintage mağazası olan americanarchive tarafından listelenmiş.

Pelerinin kaban/mantoya göre cazibesi, giyenin kolları ve elleri nereden çıkacak, bir türlü bilemiyorsunuz ve bu da pelerine hoş bir gizem katıyor. Burada siyah fötr şapka, pirinç tokalı siyah deri kemer ve altta file çorapla, tüm dikkatleri pelerinde toplayan bir kombini başarmışlar, ama bence mesela böyle kol yerleri kesik pelerinler, upuzun deri eldivenlerle de çok şık duracaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder