18 Ocak 2011 Salı

Bir başka vintage madeni: MaidenRapture


Yıl boyunca yayınladığım çeşitli kareleri derlediğim A.Y.Y.H.S.M.A.D.H.B.K.V.A! başlıklı iyi yıllar mesajımı saymazsak 2010'un son yazısında Burray Olson marka kürklü ceketten söz etmiştim. İşte bu vintage kürklü ceket, MaidenRapture adlı, şu an faaliyette olmayan bir Etsy mağazasında satılmış bir-bir buçuk yıl önce. Tıpkı yukarıdaki ayakkabı gibi. Bu ayakkabı ve aşağıda sizlerle paylaşacağım diğer vintage parçalar da aynı mağazanın ürünlerinden. MaidenRupture'ın serencamını takip edebileceğiniz bir blogu bilem var. Gerçi, bu vintage avcısı faaliyetlerine Prance and Swagger adlı başka bir Etsy mağazasında devam ediyor, yani fazla üzülecek bi durum yok...

Yukarıdaki ayakkabının tabii ki insanı cezbeden ilk yönü o sipsivri yükselen topuğu. Çoğu zaman topuktaki dolgu kısmı siyah renkte olur, ama burada ayakkabının derisiyle kaplanarak olduğundan bile sivri ve uzun göstermesi sağlanmış! Sizi bilmem ama arkadaki bağcıklar bana seksi bir korsenin bağcıklarını çağrıştırdı! Tam bir dominatrix işi!

Derinin rengi de muhteşem! "Oxblood" yani "öküz kanı" diye geçiyor bu renk! Her ne kadar makabr bir çağrışımı olsa da, özellikle vintage ve kullanılmış deride mükemmel bir ton aralığına oturuyor ve harika görünüyor. Mont ve ceketlerde bayılıyorum bu renge. Belki hatırlarsınız, PS I Love You filminde Gerard Butler İrlanda'da Hilary Swank'la ilk karşılaştığında tam da bu renk bir deri ceket giyiyordu...

Bakalım MaidenRupture'da başka ne vintage hazinelerine rastlamışım:


İşte, yukarıda sözünü ettiğim "oxblood" deri monta mükemmel bir örnek! Giyildikçe güzelleşen, güzelleştikçe daha da çok giyilmek istenen eşsiz bir parça! Hani imitasyon kürk, imitasyon deri tartışmaları var ya, bu deri mont tüm güzelliğini gerçek deri olmasına borçlu! İmitasyon olarak pek çok şeyi taklit edebilirsiniz, ama bu deri mont taklit edilemez!


Bu krem rengi hırka ve bere tam Sihem Tachouli Usta'nın tarzı diyorum!

Turkuaz renkli bir taşla (lapis lazuli) bezeli gibi görünüyor bu kemer tokası, ama aslında paslanmış bakır rengi:)



İlk görüşümde "Missoni'nin en güzel trikosu!" dediğim bu elbise aslında 60lardan kalma bir Albert Nipon tasarımı baskılı elbiseymiş:) Her şekilde desene bayıldım!


Bu fuşya rengi elbise, hele şapkayla kombinlenince, meşhuuur bir bloggerimizin tarzına tam uyuyor bence, ama kim olduğunu söylemeyeyim şimdi:)

Evet bir yanlışlık yok, bu drape güzeli elbise HM'in ilkbahar-yaz 2011 kolleksiyonundan değil, gerçek bir vintage parça!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder