30 Aralık 2010 Perşembe

Burray Olson vintage kürklü ceket ve Sienna Miller


Geçenlerde "Prada'nın kolları kürklü kabanı"nı yazmıştım. Yukarıdaki Burray Olson tasarımı vintage ceketi görünce aklıma hemen o konsept geldi. Ama yukarıdaki ceket sadece kolları kabarık kürklü olmanın dışında başka çağrışımlar, başka ilhamlar da taşıyor. Rengarenk, 60ların hippie ruhunu mükemmel yansıtan bir parça. Kollarının yanısıra yakası da kürklü. Düşünün, bu ceket nerden baksanız 40 yıllık, ama kızıl tilki kürkü hala çok canlı, çok parlak...


İlk kolajda pek belli olmuyordu, ama burada ceketin arkasında ve kolların altında ponpon gibi sallanan kürkleri görüyoruz. Cekete bir "Davy Crockett" veya bir "Wild West" havası katan bu parçalar vizon kuyruğundan.

Şimdi, yukarıdaki kürklü ceketi, Sienna Miller'ın geçenlerde bir havaalanında görüntülendiği ceketle karşılaştıralım:



Sienna'nın ceketinin yamalı (patchwork) tarzı, renkleri, kürklü detayları dikkat çekici; alışık olmadığımız bir tarz. Başındaki kovboy şapkasıyla, "country" ve "Wild West" vurgularını iyice belirginleştirmiş. Ama bu iki ceketi karşılaştıracak olursak, yukarıdaki vintage ceket bence daha güzel:)

2 yorum:

  1. Ben ikisine de bayıldım. Sienna Miller' ınki daha kolay giyilebilir gibi, Burray Olson çok iddialı ama giyer miyim, o sallanan ponponları çıkartıp bayıla bayıla giyerim :) Sienna Miler ınkinin markası neymiş acaba?

    YanıtlaSil
  2. benim tercihim kesinlikle birinci olurdu..

    YanıtlaSil