12 Aralık 2010 Pazar

New York sokaklarında kürk modası


Geçen hafta New York Times'da, New York sokaklarında kürk modasını ele alan "Fabulous Mr. Fox" başlıklı yarım sayfalık çok hoş bir yazı yayınlandı. NYT'den Bill Cunnigham'ın her hafta yayınlanan "On the Street" adlı bir köşesi var ve bu hafta Cunningham, havanın birazcık soğuması üzerine herkesin bir anda kürklü bir şeyler giymeye başlamasını biraz da şaşkınlıkla anlatıyor. "Anlatıyor" dedim, çünkü NYT web sitesinde, Cunningham'ın kendi sesinden bu yazıda kullanılan görselleri bir "slideshow" şeklinde izleyebiliyorsunuz. Cunningham'ı biraz Hakkı Devrim'e benzettim ben, çok tatlı konuşuyor ve onu dinlerken katıksız bir New York aksanı doluyor kulaklarınıza. Bu videoya bir göz atmanızı tavsiye ederim.



Sokak modasını yansıtan bu yazının fotoğrafları biraz amatörce çekilmiş, ama galiba bunu kasten yapmışlar. Gerçekten New York kaldırımlarında yürüyormuş hissine kapılıyorsunuz fotoğraflara bakarken.

Tabii ağırlık, kürk yeleklerde. Cunnigham haklı olarak, "Eğer dolabınızda uzun süredir giymediğiniz bir kürk ceket varsa, bu ceketin kollarını ve yakasını çıkarttırarak güzel bir kürk yelek sahibi olabilirsiniz." diyor. Kürk yelekleri konu alan yazılarımda benim de sıklıkla vurguladığım bir noktadır bu.

Yukarıdaki iki karede uzun siyah çizmeler, havada uçuşan etekler ve kollara takılmış çantalar nasıl da aynı tarzı yansıtıyor, değil mi?


Bu kürk yeleklerde tilki, rakun, kurt, coyote gibi uzun tüylü, kabarık görünümlü kürkler çok hoş duruyor. Kolları olmadığı için giyeni şişman gösterme riski de pek yok. Tersine, silüeti daha bile ince gösterdiği söylenebilir.


Solda, kapuşonlu bir montun üstüne giyilen salaş bir imitasyon kürk yelek, kombinin genel havasına mükemmel uymuş. Sağda ise, Chanel'in bu sezon çok vurguladığı klasik Chanel tayyörlerine uygulanmış imitasyon kürk detayları görüyoruz. Benim pek beğenmediğim bir iş çıkarmış Lagerfeld usta bu sezon bu kürklü tayyörlerde. Klasik desen klasik değil, frapan desen frapan değil, karışımda bir yerlerde bir yanlışlık var bence. Sağda bu Chanel kabanı giyen kadın çok sevimli bir poz vermiş, dinamik, enerjik biri olduğu her halinden belli, ama bence bu Chanel onun tarzına da gitmemiş.

Son olarak şunu belirteyim, Londra sokaklarında kürk modası New York'tan daha şık:)

1 yorum:

  1. Kesinlikle katılıyorum.

    Avrupalı kadınlar çok daha iyi taşıyorlar kürkü. Onlarda klas var.

    Fark büyük.

    YanıtlaSil