7 Ocak 2013 Pazartesi

Celine pembe kürk manto


Kasia Struss'u Flair dergisi Kasım 2012 sayısındaki editoryalinde bu nefis fotoğrafta gördüm, çok beğendim.  Kasia Struss'un romantik ve feminen havası beni hep etkilemiştir, burada da gayet naif bir poz vermiş. Tabii ki Kasia'nın kıyafetinde en dikkat çeken şey, canlı pembe rengiyle kürk mantosu. Biraz araştırmayla markasının Celine olduğunu öğrendim. 


Celine 2012-13 sonbahar-kış kolleksiyonunda yer alan bu kürk manto, pembe/fuşya rengiyle epey dikkat çekti. Eh, böylesi parlak bir renkle dikkat çekmeyecek gibi değil. Kürk pahalı bir giyim eşyası olduğu için genelde bir iki sezonda modası geçmeyecek renkler ve tasarımlarla karşımıza çıkar. Ama Celine gibi ünlü bir moda evinin kolleksiyonunda yer alan kürklerin de bir tarzı bir tasarımı olmalı. Bu kürk mantonun rengi haricinde de başka özgün yönleri var. Mesela yakası yok.


Dahası bu kürk mantonun arkası, gece mavisi renginde ve bir de deri detayı var. Doğrusu arka taraftaki bu tasarım ögelerinin her ikisi de gereksiz göründü. Nitekim aşağıda göreceğimiz gibi, çoğu editoryallerde sadece ön taraftaki pembe kürk kısmına odaklanılmış.


Carolyn Murphy, Vogue Korea Kasım 2012 sayısındaki bir editoryalde düz beyazlarla kombinleyerek omuzlarına almış bu mantoyu. Celine defilesinde siyah-beyaz görmüştük, ama sade beyazla da çok güzel olmuş. Zaten böylesi bir sadelik Celine tarzına çok uyar...


Caroline Murphy'nin beyazlarından Anna Vyalitsyna'nın Numero Ekim 2012'de yayınlanan bu siyahlarına tam bir zıtlık var değil mi? Anna da Caroline gibi kürkü omuzlarına almış. Bu şekilde, mantonun yakasız tasarımı daha bir öne çıkıyor. Bu arada, fuşya deyip geçtiğimiz kürkün içindeki doğal siyah desenler dikkatimizi çekiyor.



Celine manto yün, kaşmir veya deve tüyünden yapılmış olsaydı tekdüze bir rengi olacaktı, ama öyle değil. Kullanılan kürk, "cross mink" diye anılan bir vizon türü. "Cross" yani haç diye anılmasının sebebi, siyah tüylerin bir haç gibi görünmesi. Yukarıdaki iki fotoğrafta, doğal haliyle görüyoruz bu kürkü. Beyaz zemin üstüne siyah tüyler boyanınca beyaz tüyle renk değiştirirken siyah tüyler renklerini koruyor.


Nadja Bender Vogue China Ekim 2012 sayısındaki bir editoryalde, düze beyaz bir bodynin üstüne giymiş Celine mantoyu. Pembe/fuşya renk o kadar baskın ki, ya siyahlara ya da beyazlara bürünüyorlar giyenler, rengi ortaya çıkarmak için...


Bu kare de W dergisinin Ağustos sayısından, Patrick Demarchelier'in çektiği "Fierce Creatures" adlı editoryalden. Modeller Zuzanna Bijoch, Magda Laguinge ve Meghan Collison ama bizim Celine mantoyu hangisi giymiş çıkaramadım. Yine siyah-beyaz ekseninde kombinlenmiş Celine manto.


Amerikan Elle dergisi Aralık sayısında bir "pembe patlaması" sayfası yapmış ve ortasına Celine kürk mantoyu yerleştirmiş! Tam polyvore.com meraklısı genç kızlara göre bir sayfa olmuş, ama bu kadar pembe insana fenalık geçirtebilir!


Celine Aralık ayında Çin'in başkenti Pekin'de mağaza açmış ve açılışa Çinli oyuncu Huo Siyan da "celebrity" kadrosundan katılmış. Eh Celine mağazası açılışı, anlaşılan Huo Siyan'ı açılışa Celine davet etmiş ve Celine giydirmiş. Pembe kürk mantoyu Huo Siyan'ın üstünde yine siyah-beyazlarla kombinlenmiş olarak görüyoruz.




Son olarak, online satış sitesi luisaviaroma.com'un bu kürk mantoyu nasıl sunduğuna baktığımızda, yine aynı siyah-beyaz esprisini görüyoruz. Demek ki bunca moda editörü ve stilistin bildiği bir şey var:)

1 yorum:

  1. Bu yazıyı yazarken, Celine mantonun arkasındaki yarım kemer şeklindeki deri parça için "deri detay" deyip geçmiştim, ama aslında moda ve terzilik terminolojisinde onun bir adı olduğunu düşünüp epey araştırmış ve bir sonuca ulaşamayınca üzülmüştüm. Bugünkü Burberry sonbahar-kış 2013 defilesinde öğrendim ki o parçanın adı "martingale" imiş! Tamam bu İngilizcesi ve eminim Türkçe'de, İtalyanca veya Fransızcadan alınma bir başka terim vardır, ama onu keşfedene kadar martingale ile idare edicez artık:)

    YanıtlaSil