9 Şubat 2010 Salı

Beyonce, Eva Longoria, Heidi Klum ve altın samur kürkü







Eva Longoria'yı bir televizyon programı çekimine (sanıyorum Good Morning America adlı sabah programı) gelirken görüyoruz. Fotoğraflar yeni değil, bundan birkaç yıl öncesine ait. Longoria'nın üstünde bir altın samur kürk var. Kürkünden daha koyu tonda Hermes(?) çantası ve deri eldivenleri, altında leopar desenli elbisesiyle Longoria'nın çizdiği imaj, müreffeh bir banliyöde büyük ve geniş bir evde yaşayan, hırslı ve başarılı bir erkeğin güzel ve alımlı eşi imajıyla, yani Desperate Housewives dizisindeki imajıyla birebir örtüşüyor.

Samur, en nadide ve değerli kürklerin başında geliyor. Samurun da en değerlisi koyu kahve renkli Rus samuru, ancak Kanada samuru veya altın samur diye bilinen daha açık renkli bir samur türü var, işte bu yazının konusu da bu kürktü. İlk bakışta, özellikle fotoğraflara bakarken vizonla karıştırabilirsiniz samuru, ama samur vizona göre çok daha yoğun, çok daha yumuşak bir kürk. Aralarındaki fark çıplak gözle daha iyi anlaşılıyor. Bir de, samur daha değerli olduğu için yakası ve manşetleri samurdan yapılan vizon kürkler var, o zaman iki kürkü ayırt etmek daha da kolaylaşıyor. Aşağıdaki ikinci fotoğrafta, Eva Longoria'nın yüzünün yakın çekim alındığı karede uçları daha koyu olan uzun muhafız kürkü tüyleri (guard hair) ile daha açık ve yoğun olan kısa tüyler (underfur) arasındaki farka dikkatle bakın, kürkün kalitesi kendisini orada gösteriyor.

 
Eva'nın makyajının da kıyafetiyle son derece uyumlu olduğunu görüyoruz. Bence Eva Longoria bu kıyafetiyle baştan ayağa bir şıklık abidesi, çok beğendim. Ancak blogumun bazı okurları için "fazlasıyla ve rahatsızlık verecek" bir şıklık bu. Bence herkesin çarpıcı, orjinal ve hatta marjinal olmasına gerek yok, bazıları da güzel Eva gibi hanım hanımcık, çıtı pıtı olabilir yani!

Şimdi Beyonce'yi, Şubat 2006'da yine bir televizyon programına (bu sefer sanırım gece yayınlanan bir talk show) gelirken, Eva Longoria'nın giydiğine benzer bir kürkle görelim.
Beyonce'nin kürkü Eva Longoria'nınkinden biraz daha açık renkli görünüyor, ama saçlarının da aynı şekilde biraz daha açık tonda olduğuna dikkat edin. Parıltılı işlemelerle bezeli pembe elbisesi çok hoş ve Beyonce'ye çok yakışmış. Bileziği, yüzükleri, küpeleri de güzel ve dikkat çekici.
 
  
Bu fotoğraflarda Beyonce'nin kendinden son derece emin, neşeli ve ışıl ışıl tavırları ve harika gülümsemesi beni çok etkiledi. Gerçi Beyonce'de bizim sanat camiasında çok yaygın olan "Ooh, düşmanlarım çatlasın! Gencim, güzelim, kimin ne dediği umrumda değil!" şeklindeki bir nispet halinin Amerikancası da var sanki biraz, ama o kadar da olsun artık.

Son olarak Heidi Klum'u altın samur kürkünden bir etolle görelim. Karamel, kestane gibi kumral-sarışın arası saç renklerine çok yakışıyor bu kürk.

1 yorum: