26 Şubat 2010 Cuma

Kürksever'de 40. yazı: Milan moda haftası Fendi 2010-2011 kolleksiyonu


Evet, bu benim blogumdaki kırkıncı yazım! Kırk bir kere maşşallah diyerek başlıyorum. Milan moda haftası bugün biraz hızlı ve çalkantılı başladı. Herşey, Vogue US editörü ve moda dünyasının kendisinden epeyce bir çekindiği isim Anna Wintour'un Milan'a sadece üç gün ayıracağını açıklamasıyla başladı. Bunun üzerine Milan'lı modacılar defilelerini Wintour'un olduğu üç güne kaydırmak için yoğun kulislere başladılar. Fendi ve Prada ise, normalde Cumartesi günü olması gereken defilelerini Perşembe'ye çektiler, "ister Wintour'lu, ister Wintour'suz" diyerek bir anlamda tavır koydular, ama sonunda Wintour Milan'a bir gün daha ayırmaya karar verdi, Londra'dan kalkıp ayağının tozuyla bugünün defilelerine katıldı ve böylece bu mini kriz de aşılmış oldu.

Fendi, bu kolleksiyonunda Karl Lagerfeld'le işbirliği yapmış ama ta 1920'lerde işe kürkçülükle başlayan Fendi bu kolleksiyonunda yine kürk parçalardaki ince işçiliği ve kalitesiyle öne çıkıyor. İşte ilk karelerde muhteşem bir Rus lynx manto görüyoruz. Mantonun deri kemeri hem doğal ve ham görünümüyle hem de beli inceltmesi ve mantoyu modelin bedenine oturtmasıyla dikkat çekiyor. Yine mantoda yaka kullanılmamış ve böylece bütün dikkatler lynx kürkün desenlerine yönlendirilmiş.

 
Kolleksiyonda kullanılan renkler gerçekten son derece tutarlı ve birbirleriyle uyumlu. Ayrıca, çantadan botlara kadar tüm parçalar birbirleriyle müthiş uyumlu kombinlerde kullanılmış. Sonuçta Fendi, yine son derece lüks, çekici ve kaliteli parçalardan oluşan bir kolleksiyon hazırlamış. Yukarıda gördüğümüz kombin işte bütün bunları yansıtıyor. Son dönemlerin gözdesi snoodları andıran tilki kürkünden snood-şal arası bir aksesuar dikkatimizi çekiyor, ama pötikareli kumaştan bluz, üstünde kumaş yelek, altta tayt, kahve rengi süet bot ve çantadan oluşan kombin zaten bu kürklü snood olmadan da muhteşemdi! Taytın asimetrik kesimi ve yatay pilelerini bu sezon başka defilelerde de görmüştük. Öte yandan, kürkün yatay şeritler halinde ince ince kesilerek kullanıldığını, bununsa daha kabarık bir görüntü verdiğini yine gözlemliyoruz. Mankenin duruşu, endamı, kameraya verdiği poz safi karizma. Saç stili ise bir taraftan 80leri diğer taraftan 30lu yılları hatırlatıyor ve harika görünüyor!

Bu sefer kızıl tilki kürkünden bir snood, haki yeşili düz kumaştan bir alt-üst takımla kombinlenmiş. A kesimli eteğin uçlarının havada savruluşu hoş bir görüntü sağlıyor, böylece başka tasarımcıların pile, drape ve asimetrik kesimlerle sağlamaya çalıştığı etki basitçe elde edilmiş oluyor. Kemerin yine doğal ve ham deri malzemeden yapıldığını görüyoruz. Yine kızıl tilkinin kıyafetin bütünüyle uyumu ve kıyafetten daha canlı ve açık renkleriyle dikkatleri üstüne çekmedeki başarısına şapka çıkarıyoruz. Bu son iki kıyafeti bir de yan yana görelim ve farklı renk paletlerine sahip olsalar bile, kullanılan kürk snoodların bütünle olan uyumlarını izleyelim.

1 yorum:

  1. nerelerdesiniiiz?? nicedir "civildamaz" oldunuz twitterda da? umarim hersey yolundaaa:)

    YanıtlaSil