26 Eylül 2010 Pazar

Kirsi Pyrhonen'in arı duru güzelliği

Vogue İtalya'nın Temmuz 2010 sayısında Kirsi Pyrhonen'in Paolo Roversi tarafından fotoğraflanan fotoğraflarını gördüm ve daha 17 yaşındaki bu genç kızın yüzündeki o olgun ve asil duruşa hayran oldum!


Kirsi'nin üstünde bir Trussardi 1911 tüvit döpiyes ve omuzları ve yakası kürklü bir Viktor+Rolf tüvit manto var. Ayakkabıları Richard Nicoll. Harika bir styling, harika bir fotoğrafçılık ve tabii Kirsi'nin içinden saflık akan arı duru pozu.
Şimdi Kirsi'nin bu kombininde kullanılan parçalara bakalım. Yukarıda, Trussardi 1911'in lookbook'unda tüvit döpiyesi görüyoruz. Chanel takımları hatırlatan bu kıyafete bu salaşlık yakışmamış bence.
Bu da, Viktor+Rolf defilesinden kürklü tüvit manto. Biraz değil epey abartmış Viktor+Rolf diyorsanız, bir de defilede yer alan bundan da abartılı kürklü tüvit pelerini görün derim! Viktor+Rolf web sitesinde bu son defilenin yanısıra daha önceki defilelerin de videoları var. Dikkat çekici, çarpıcı, göz kamaştırıcı birer şov şeklinde geçen bu defilelerin görüntülerini izlemenizi tavsiye ederim.

Şimdi Kirsi'nin fotoğrafına tekrar dönelim ve ayrıntılara bakalım. Tüvit kumaşın pütürlü, hafif kaba dokusundan tilki kürkünün tüylü ve yumuşak dokusuna geçiyor, oradan Richard Nicoll rugan ayakkabı ve deri şapkanın parlaklığına uzanıyoruz. Bu arada, Richard Nicoll sonbahar-kış 2010 defilesinin, Kirsi'nin podyuma çıktığı ilk birkaç defileden biri olduğunu hatırlatayım. Hiçbir ayrıntı tesadüf değil yani.

Paolo Roversi'nin bu editoryali, siyah beyaz fotoğrafın kontrastları ve dokuyu ortaya çıkarma konusunda olağanüstü bir görsellik yakalamış. Kirsi'nin olanca sade pozlarıyla birleşince ortaya harika bir iş çıkmış. Editoryaldeki diğer kareler üstünde de konuşacak çok şey var, ama ben sadece sizinle paylaşmakla yetiniyorum.




Editoryalin açılış karesinde Kirsi, "Ben sadece, zaman zaman uçağa binip işe giden ve iyi bir işi olan bir öğrenciyim." diyor. Ah keşke hepimizin işi öyle olsa! Kirsi'nin son karedeki pozu da benim mercek altına aldığım fotoğraftaki kadar dikkat çekici, ama diğer karelere ve şimdiye kadar yer aldığı diğer editoryallerine, defilelerine de bakınca, "Bu kız hep aynı pozu veriyor" diyebilirsiniz. E daha yolun başında, onun da öğreneceği çok şey var...

2 yorum:

  1. ONYEDI ! Cok asillll duruyor gerçekten, ben de begendim !

    YanıtlaSil
  2. Bir de Sigrid Agren var. Kız lise bitirme sınavlarına girebilmek için bir defile sezonunu pas geçmiş, var mı böyle bişey!

    Bir de Caroline Trentini var, ama o şükür teenager yıllarını geçti, Kirsi ve Sigrid'in ablası sayılır:)

    YanıtlaSil