26 Kasım 2010 Cuma

Raquel Welch'in muhteşem saçları!

Raquel Welch denince aklınıza ne gelir? Bir zamanlar seks ikonu, olağanüstü fiziği, atletik yapısı... Peki saçları? Onun bu fotoğraf setini gördüm, görür görmez "İşte!" dedim, "saç dediğin böyle olur!"

Hatta, bu fotoğrafın adını pekala, "baş örtüsü"nden ilhamla, "saç örtüsü" koyabiliriz:)


Tamam, kabul ediyorum, bir kadının bu kadar uzun, böylesine mükemmel bir şekilde dalga dalga dökülen saçlarının olması ancak bir hayal, bir fantazi olabilir. Tamam, mutlaka işin içinde bi postiş, bi çıt çıt, hatta belki peruk meruk vardır, ama gerçeğin kendisini, ta kendisini görebilir miyiz, doğal güzelliğin fotoğrafını çekebilir miyiz?

Yukarıdaki karede Raquel'in hafif aralı dudakları ve bakışında yoğun bir seksapel var, ama aynı zamanda, İngilizcede "raw power" dedikleri, primitif veya işlenmemiş bir enerji, bir güzellik de var...

Zor sorular... Onun yerine biz kolayı tercih edelim, ve Raquel Welch'in muhteşem saçlarını (ve tabii tüm güzelliğini!) temaşa edelim.



1960ların sonlarına ait bu fotoğraflardan dişilik ve seksapel fışkırıyor! Tipik bir Latin güzeli, değil mi? Merak ettim, Wikipedia'ya baktım. Anne tarafından safkan İngiliz kökenli Amerikalı, ama babası İspanyol kökenli bir Bolivyalıymış. Şimdi, Latin güzeli denince aklımıza gelen isimleri hemen sıralayalım: Jennifer Lopez, Penelope Cruz, Eva Mendes, Salma Hayek... Latin güzellerin hepsi de mi seksi olur ya!


Bu fotoğraf seti çok özel, ama bunun dışında da elimde sizlerle paylaşmak istediğim, Raquel Welch'in muhteşem saçlarıyla dikkat çektiği bir dizi resim var elimde. O kareleri başka bir yazıya bırakıyorum, ama şu aşağıdaki fotoğrafı mutlaka kullanmalıyım bu yazıda, yoksa çatlarım!

Ben diyorum ki, "Bu fotoğraf Vogue'un Nisan 2011 sayısında yayınlanacak" veya "Bu elbise Mango'nun ilkbahar-yaz 2011 kolleksiyonunda yer alıyor" deseler şaşırmam. Siz ne dersiniz?

Seksapeli bir tarafa bırakıyorum, bu fotoğraf bana şunları çağrıştırıyor: gençlik, dirilik, sağlık, hareket, enerji...

Şimdi, aşağıda bu fotoğraftan iki farklı crop'a bakın:



İkisi de aynı fotoğraftan kesilmiş kareler. Şimdi soruyorum: Ne gördünüz?

4 yorum:

  1. moral bozucu ve kıskanılası bir güzellik, on sene de rejim yapsam kavuşamayacağım vücut hatları, delip geçen bakışlar, sağlam bir kariyer, kendine güvenmenin pırıltıları ile ışıldayan bir seksepalite...Tam da yeni kararlar almışken cuma akşamı cuma akşamı yapılır mı bu Coşkun Bey?

    YanıtlaSil
  2. itiraf etmem gerekirse, düz saçlı olan görselleri değil, ama o kıvır kıvır saçlı halleri beni kokuttu.

    YanıtlaSil
  3. Bozbek, bu kadın 70 yaşında ve hala güzel, bi de bunu düşününce, insanın daha da morali bozulabilir:(

    James Mayer, ben "raw power" derken bu korkutma halini de ima etmiştim. Hayatımda birkaç kez, böyle çok güzel, aşırı güzel, insanüstü güzel kadınlarla aynı ortamda bulundum. "Korku", hissettiğim karmaşık duygular içinde önemli bir yer tutuyordu:) Daha doğrusu, yetersizlik hissi...

    YanıtlaSil
  4. Kadın dediğin...

    bide küpesi yok :)

    YanıtlaSil