22 Eylül 2010 Çarşamba

Avizelerdeki kesme kristalleri elbisede kullanmak

Biraz garip bir başlık oldu, farkındayım, ama ilk defa Temmuz 2010 Vogue kapaklarını konu edindiğim blog yazısını hazırlarken, Vogue Japonya kapağında Alessandra Ambrosio'nun üstünde gördüğüm bu kıyafetin eteğindeki taşları görünce aklıma hep çocukluk yıllarımda çok popüler olan avizelerin kesme kristalleri geliyor, ne yapayım:)

Tabii kesme kristal camdan etek pek kullanışlı olmaz, bu nedenle, benim çocukluğumda bu tip avizelerin çoğunda olduğu gibi bu kıyafette de cam yerine pleksiglas malzeme kullanılmış. Ayrıca bu tasarım Prada'nınmış, hemen onu da belirteyim.

Aynı kıyafeti, en beğendiğim modellerden Kanadalı "Buz Kraliçesi" Jessica Stam, Harpers Bazaar dergisinin Nisan 2010 sayısındaki bir editoryalde giymiş.

Alessandra Ambrosio ve Jessica Stam'in üstünde sadece etek kısmında gördüğümüz bu malzeme, bu sefer elbisenin tamamında karşımıza çıkıyor. Model Inga Eiriksdottir (bu ne biçim bir soyadıdır!), dergi Vogue Rusya, sayı Mart 2010. 1960ların kabarık saç modeli ve avize konsepti birbirlerine çok yakışmışlar!

Temmuz 2010'dan başladık, Nisan, Mart derken, aynı elbise karşımıza Vogue Paris'in Şubat 2010 kapağında, şu günlerde HM kampanyasıyla her HM mağazasının önünden geçişimde beni duraklatmayı başaran Daria Werbowy'nin üstünde çıkıyor. Kapak fotoğrafı, Inez ve Vinoodh ikilisinin objektiflerinden.


Tekrar Temmuz 2010'a dönüyoruz. Elle dergisinde, Marks and Spencer kampanyalarından hatırladığımız Noemie Lenoir, cüretkar ve de davetkar bir pozda.

2 yorum:

  1. şaka maka , babaannemin evindeki avizeler elbise olmuş ha :)
    babaannemden avizeleri alma vaktı :)heheuheu

    YanıtlaSil
  2. İnsan ilham almak istedikten sonra, tavanda asılı avizeden bile alabiliyor demek ki:)

    YanıtlaSil