30 Eylül 2010 Perşembe

ebay'de bir vintage madeni: indiecultvintage

Ebay, pek çok şey gibi vintage kıyafetler bulmak için de mükemmel bir ortam, ama o kadar çok ürün listeleniyor ki ebay'de, insan hangisine bakacağını şaşırıyor. Öte yandan, askıda veya yere serilerek fotoğraflanmış, üstüne üstlük fotoğrafların düşük çözünürlükte konduğu ürün ilanlarından da pek bir şey anlaşılmıyor. İşte tam bu noktada, vintage kıyafetler üzerine uzmanlaşmış satıcılar önem kazanıyor. indiecultvintage, ürünlerini güzel bir manken üstünde tanıtmasıyla bu satıcılar arasında dikkat çeken bir isim.

İşte, son haftalarda indiecultvintage'in sattığı bazı kıyafetlerden sizler için seçtiklerim:

70lerden kalma bu muhteşem şifon elbise, bana İlhan Koman'ın "Akdeniz"heykelini hatırlattı, sizce de öyle değil mi?


Şu kat kat drapelerin dökümü muhteşem, değil mi! Kullanılan aksesuarlar da 70lerin havasını çok iyi yansıtıyor. Bu elbise açık arttırmada 330 dolara alıcı bulmuş. Drapelerin Modaeratör'ün blogunda ele aldığı, Ashley Olsen'in giydiği beyaz elbiseyle benzerliği dikkat çekici.

Elbisenin rengi de çok hoş. Fotoğraflarda bir miktar beyaz dengesi sorunu var, ama ben somon diyorum bu renge.


Yine 70lerden kalma krem rengi bu elbisenin dökümleri de harika. Kolları açılınca melek kanatları (ama VS melekleri değil!) gibi görünüyor ve aynı dökümlerin etekte de yer alması, elbiseye olağanüstü bir hacim kazandırıyor. Tabii bu elbiseyi giyebilmek için sütun bacaklar ister, o ayrı:)

Bu elbise de "Beni aksesuarlarla donat!" diye bağırıyor. Etsy ve benzeri yerlerde ürünlerini satan, satmaya çalışanlar için burada önemli bir ders var. Bu elbise bir askıda veya yatağın üstüne serilerek fotoğraflansaydı, 40-50 dolara ancak alıcı bulurdu, ama indiecultvintage gibi ebay'de tanınan bir satıcı, güzel bir manken üstünde kaliteli fotoğraflarla satışa sununca elbisenin fiyatı açık arttırmada 280 doları geçmiş.

Yanlış anlaşılmasın, burada o kadar güzel bir kombinle karşı karşıyayız ki, neyin satıldığını anlamakta zorlanabilirsiniz. Satıştaki ürün, 70lerden kalma kolları mavi tilki kürküyle süslü bir siyah deri yelek, alttaki etek görünümlü cici şort ise Alexander Wang. Yine türlü kombinlere uygun bir parça bu. Kol oyuklarındaki basit bir kürk detayı deri yeleği hemen farklı bir havaya sokuyor. Bu ürün 220 dolara alıcı bulmuş.



Bu batik baskılı tulumla bu yazı biter. Omuzlardaki bağcıklar bana Diane Kruger'in Troy filminde giydiği bir kıyafeti hatırlattı.

indiecultvintage madenini kazmaya devam edeceğim.

3 yorum:

  1. Şifon elbiseye bayıldım. "Ve Tanrı Kadını Yarattı" filmini anımsattı bana nedense...

    YanıtlaSil
  2. bence elbisenin rengi somon değil. ne olduğunu bilmiyorum ama somon olmadığından eminin:)

    yukarıdaki parçaların hepsi birbirinden güzel ve mankenli çekim konusunda size kesinlikle katılıyorum.

    o nasıl bir bacak boyu anacım!

    YanıtlaSil
  3. indiecultvintage üstüne ikinci bir yazı yazarken farkettim, bu yazının yorumlarını atlamışım:(

    bozbek, bence de. Tam Brigitte Bardot'ya göre bir elbise.

    mgntwmn, yavruağzı desek olur mu? Bacak boyu başdöndürüyor, değil mi?! İşin ilginci, bacak boyunun tulumda da dikkat çekiyor olması...

    YanıtlaSil