30 Kasım 2010 Salı

Roberto Cavalli'den kenarları kürklü, brokarlı kadife manto ihtişamı

Roberto Cavalli'nin leopar desenli elbisesi üstüne uzuun uzun konuştum. Cavalli bu sezon 40. yılını kutluyor ve kırkıncı yıla yaraşır şekilde, ihtişamlı, mutantan, gösterişli bir kolleksiyon hazırlamış. Nitekim Cavalli kolleksiyonundan çok sayıda parçanın moda editoryallerinde sıklıkla kullanıldığını görüyoruz.

İşte, Cavalli'den dikkat çekici bir başka parça, bordo-kırmızı ve altın sarısı renklerde brokarlı kadifeden, kenarları kürklü manto/kaban. Bu mantoyu Cavalli defilesinde favori mankenlerimizden Natasha Poly taşımış. Kürk detayların yaptığı yaban hayat çağrışımı yetmemiş, altına leopar desenli tayt ve yine leopar desenli bootielerle kombinlemiş Cavalli mantoyu. Mesajı almamazlık edemezsiniz: Cavalli kadını, bir leopar kadar yırtıcı, tuttuğunu koparan, kendinden emin ve tabii seksidir!

Aşağıda göreceğiz, Cavalli'nin bu kadife mantosunu bugünün en ünlü mankenlerinden giymeyen kalmamış nerdeyse... İşte, bu sefer Gisele Bundchen, Cavalli reklam kampanyasında her tarafı alevler içinde bıraktığı bir pozla boy gösteriyor.

Kadife kumaşın bordo-kırmızı arasındaki renginin aşağıdaki fotoğraflarda, farklı ışıklar altında nasıl değiştiğini göreceksiniz. Ama genel olarak rengin yanısıra brokarlı desenleri bana hep klasik tarz ev tekstilini, özellikle de perde ve yatak örtülerini hatırlatıyor.

Bu da, Londra'da Slone Street üzerindeki Cavalli mağazasının vitrinindeki 40. yıl düzenlemesi. Daha önce sözünü ettiğim leopar baskılı elbise/tulumu ve bu yazının konusu olan brokarlı kadife mantoyu vitrine yerleştirmeleri boşuna değil...


Birkaç gün önce, "Prada kolları kürklü kaban" yazımda da belirttiğim gibi, defilelerden sonra sonbahar-kış sezonu dergilerde özellikle Eylül sayılarıyla açılıyor. İşte, bizim Cavalli manto Marie Claire İspanya'nın Eylül kapağında, Lyoka Tyagnerava'nın üstünde. Kapağa çıkarılan başlık "Folk&Sexy&Camel", "folk" ile "etnik" esintilerin kastedildiğini düşünecek olursak eh, işte bu manto pekala "etnik" ve "seksi" kategorilerine giriyor diyebiliriz. Lyoka'nın eli belinde, kaşları çatık, haşin pozu, Cavalli kadınını hafife almaya yeltenecek erkeklere verilmiş peşin bir ültimatom adeta! Bu kapak fotoğrafında mantonun vaşak kürkünden kenar ve yakası iyice dikkat çekiyor. Cavalli'nin dehası, brokarlı kadife kumaşın renk ve desenleri ile vaşak kürkünün renk ve desenleri arasında ilk bakışta kakofoni yaratacakmış gibi görünen farklılıktan müthiş bir ahenk yakalamasında...

Yukarıda derginin kapağındaki "Folk, Sexy, Camel" başlığından söz ederken dikkatimi çekmemişti, ama bu karede net bir şekilde görünüyor ki, arka plan olarak seçilen çorak bozkır, camel rengi yansıtıyor. Bu canlı renk ve desenlere sahip mantonun bozkırla ve hatta camel rengiyle bile uyum sağlayabilmesi dikkat çekici!

Bir başka Vogue Eylül sayısı. Bu sefer İtalya. Iris Struberger (bu soyadında "t" ve "r"lerin yerini doğru yazmayı öğrenmem amma vakit aldı!) romantik bir pozla, sisli-puslu bir karede... Cavalli kadınının da hislerine mağlup olduğu anlar olabilir, hatta (nerdeyse imkansız ama!) Cavalli kadınının da kendini güçsüz, yorgun, zayıf hissettiği anlar olabilir. Ama yine de Cavalli kadınına yaklaşırken dikkatli olmakta fayda var!

Suzie Bird, Harpers Bazaar İspanya Eylül sayısında yer almış bu fotoğrafla. İspanyol stilistler Cavalli'yi amma da sevmişler, değil mi!

İşte, bir ay ilerleyip Kasım ayına geliyoruz, Vogue İspanya, kapağına eşlik eden bir gösterişli editoryalde yine kullanmış Cavalli mantoyu. Mankenler arasında Caroline Trentini ve Iselin Steiro gibi benim yakından takip ettiğim süpermodeller de var, ama yukarıdaki karede Cavalli mantonun hangi güzelin üstünde olduğu sorusunu bir türlü cevaplayamadım!

Bu editoryalin ve kapak fotoğrafının çekimlerini gösteren çok hoş bir video yayınlamış Vogue İspanya. Artık youtube yasağımız da kalktığına göre, youtube'dan ısrarla izleyiniz!



Videonun başında altyazı olarak çıkan tarihe dikkat ettiniz mi? 20 Temmuz 2010, New York! Düşünün, Kasım sayısı için çekimler taa Temmuz ayında yapılıyor...

Bu editoryalden cıvıl cıvıl bir başka kareyi de sizlerle paylaşmak istiyorum. Caroline Trentini çok sevimli, çok şeker, değil mi! Sağ başta Kasia Strauss'un kıvır kıvır kızıl saçları ve üstündeki kabarık gümüş tilki kürkü de çok hoş.

Sasha Pivovarova Vogue Japonya Kasım sayısına vermiş bu pozu, ama verirken de kendinden geçmiş! Erotizm dozu tavan yapmış! Ben bir Cavalli müşterisi olsam, bir Cavalli butiğine elimde Vogue Japonya'yla gider, satış danışmanlarına fotoğrafı gösterir, kibarca, "Mantoyu kabine götürüp soyunduktan sonra, acaba aynı etkiyi bende de bırakacak mı diye deneyebilir miyim?" diye sorardım... Merak işte:)


Yazıda dergi turuna Eylül sayılarıyla başladım, ama Vogue ABD Ağustos sayısında, Caroline Trentini'nin de yer aldığı çok güzel bir editoryalde de kullanılmıştı bu manto. Blogun takipçileri nasıl iflah olmaz bir Caroline Trentini hayranı olduğumu iyi bilirler, o halde bu yazıyı Caroline'la, onun Christina Krause ile birlikte yer aldığı yukarıdaki, bir yağlı boya tablo asaletindeki karesiyle bitirelim.

4 yorum:

  1. İlham verici Cavalli ! Hiç ummazdım böyle bir sey. Cavalli'den hiç hoslanamamis bir insan olarak bu sefer Harper Bazaar İspanya sayısındaki fotoya bayıldım.

    YanıtlaSil
  2. En çarpıcı ilhamlar en beklenmedik yerden karşımıza çıkanlar galiba:) İlginçtir, beni en az etkileyen foto Harpers Bazaar'dakiydi. Ama neden bayıldığını anlayabiliyorum, senin tarzına çok uyuyor, özellikle de mankenin verdiği poz:)

    YanıtlaSil
  3. Ben öyle poz vermem veremem beceremem kii :p Sadece durusu hosuma gitmisti bir de sahne arkasi havasi var fotoda ve ben buna bayiliyorum. :)

    YanıtlaSil
  4. Kürk,leopar,ihtişam ve cavalli.

    Her şey kusursuz.

    YanıtlaSil