21 Şubat 2011 Pazartesi

Vizon pelerin, şalvar pantolon ve şeker model!

Kanadalı Canadienne Griffes'in bu vizon pelerinini gördüm ve çok sevdim:) Böyle anlı şanlı moda evlerinin ihtişamlı markaları dışında kalan, tabiri caizse moda dünyasının KOBİleri(!) çoğu zaman ürünlerini askı mantığıyla teşhir ederler, oysa Canadienne Griffes hem özgün tasarımlarını gayet güzel kombinlerle sunmuş hem de, "Anna çantası" yazısında sözünü ettiğim gerçek kadınlara hitap edecek şekilde, çok şeker, çok cici mankenler kullanmış:)

Yüksek belli şalvar veya harem pantolon mesela, rengi ve dökümüyle ne kadar güzel gitmiş değil mi bu kombine? Uzun deri çizmeler, deri eldivenler de kıyafetin geneline uyan renk tonunda ama parlak dokularıyla tekdüzeliği kırıyorlar.

Ve mankenin yüzündeki belli belirsiz o muzır, o muzip ifade! Bir blogu olsa fanatik bir izleyicisi olurdum, kesin! İngilizce'de "down to earth" denir, ayakları yere basan, insana tepeden bakmayan gibi anlamları vardır, işte bu model bende tam bu hisleri uyandırıyor. Sanırım nötr tonlardaki makyajının da bunda önemli katkısı var.

Dikkatinizi çekmek istediğim bir nokta daha var. Pelerinde vizon kürkleri yatay şeritler olarak kullanılmış. Bu, yukarıdan aşağıya A harfi gibi dökümlenen pelerine bir genişlik katıyor. Üst kesimdeki bu yatay görünüm altta şalvar pantolon ve uzun çizmelerin dikeyliğiyle dengeleniyor. Yatay-dikey...


Bu mankeni o kadar çok sevdim ki, sunduğu diğer kürkleri de sizinle paylaşmak istedim. İşte, bir süre önce size sözünü ettiğim "örgü kürk"lere güzel bir örnek... Vizon kürkten örgü kazak üstünde aynı tonda, örgü olmayan kürk atkı arasındaki doku farkı bu fotoğrafta çok iyi anlaşılıyor.


Bu vizon ceketin gece mavisiyle petrol mavisi arası rengini çok sevdim. Ancak bu vizon kürk rengi doğal mıdır, yoksa boyama mıdır, kestiremiyorum. İskandinav kürk üreticileri birliği Saga'nın "mavi iris" adlı bir vizon çeşidi var, o olabilir...

Eğer vizon kürk deyince, annenizin, anneannenizin 20-30 yıl öncesinden kalma, gardropta bekleyen kürkü geliyorsa aklınıza, ilk karede yakın plan gösterimde bu vizon ceketin uzun muhafız tüylerine (guard fur) dikkat edin. Nasıl dik dik bir görünümleri var. İşte kürk kullanıldıkça, zamanla bu uzun tüylerin bir kısmını kaybediyor. Yün kazakların tüylenmesi, ipek bluzların solması gibi, kürk de böyle eskiyor işte...

Web sitesindeki ürün açıklamasında "genç bir İtalyan tasarımcı"nın "son moda" bir ürünü olarak tanımlanıyor. Katılıyorum:)

Duruş budur! Gencim, güzelim, ne giysem yakışır bana!


Yine bir vizon kürkle karşı karşıyayız, ama yine yakın planda dikkat ederseniz, bir önceki vizon cekette gördüğümüz o uzun muhafız tüylerinden burada eser yok. Çok daha kısa, çok daha tekdüze (uniform), daha yumuşak görüntülü bir kürk bu, ama yine bir vizon kürkü. İngilizcede "sheared" veya "plucked" diye anılan bir kürk bu, yani vizon kürklerinin uzun muhafız tüyleri "traş"lanmış ve ortaya farklı bir doku çıkmış. Hani imitasyon kürkler arasında bir zamanlar siyah ve kahverengi monokrom peluş kürkler çok modaydı, işte o peluş kürklerin "imite" ettikleri görünüm bu "traşlanmış" kürk görünümü.

Kürk kabanı giyen manken o kadar sıcak bir hava veriyor ki, pekala bu kıyafetiyle kampüse gitmeye hazırlanan bir üniversite öğrencisi olabilir diye düşünüyor insan!


Canadienne Griffes'in kürkleri modern hatlara, rahat kesimlere sahip, günlük kullanıma uygun tasarımlar. Bu vizon kaban da öyle. Dik yakası ve bir elastik kordonla çevrelenmiş eteğiyle, altına bir kot pantolon veya taytla giyilebilecek bir model.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder