29 Mart 2011 Salı

Olivia Palermo kombinlerine devam


Blogspot.com uzantılı bloglara getirilen erişim yasağı nedeniyle Mart ayı blog yazıları yönünden kesat geçti, ama ben yasağa karşı protestoların en hararetli olduğu günlerde, Olivia Palermo'nun gardrobundaki belli parçaları çokça sevip bir sürü farklı kombinde kullanmasına dikkat çektiğim bir yazıyı 11 Mart'ta yayınlamıştım. Olivia'nın kombin mixlerini incelemeye devam ediyorum.

Son yazıda 6 parçaya dikkat çekmiştim:
1. Yaban hayvanı desenli ceket/bluz.
2. Başka bir yaban hayvanı desenli bootieler.
3. Kürk yelek.
4. Kırmızı maksi etek.
5. Kolları ve kenarları pirinç zincirlerle süslü siyah triko hırka/ceket.
6. Kürk yaka/atkı.

Yukarıdaki fotoğrafta Olivia'yı, Tibi defilesinde, 2, 3 ve 4 numaralı parçaları giyerken görüyoruz. Leopar bootieleri geçen yazıda uzuun uzuun incelemiştim. Şimdi kırmızı maksi etekle devam edelim. Sonra kürk yeleğe de dönücez.

Efendim, Olivia Palermo Tibi'nin reklam kampanyası için kamera karşısına geçmiş, yukarıdaki karede de görüldüğü üzere, bu bir maksi etek değil askılı elbiseymiş ve elbise de Tibi markaymış! Eh, Tibi'nin yeni yüzü olarak Palermo'nun Tibi defilesine Cavalli giyerek gitmesini beklemezdik zaten... Bu yazıya konu olan fotoğraflar çoğunlukla Ocak-Şubat aylarından, ama Style-Boom'un desen karıştırma üstüne hazırladığı trend raporu ve benim o rapordan etkilenerek yaptığım editoryal taramasına çok güzel uyan bir elbise bu..



Olivia, 24 Şubat günü Londra'da, Notting Hill semtinde bir markette, erkek arkadaşıyla birlikte paparazzilere yakalanmış. Üstünde, Tibi elbise ve daha önce bir blog yazısına konu ettiğim bir kombininde kullandığı Haute Hippie marka siyah kürk yelek var.


Londra'dan New York moda haftasına geliyoruz ve Olivia Palermo'yu sıradışı bir kombinle görüyoruz. İlk bakışta Olivia, kürk üstüne pötikareli gri bir kaban giymiş gibi görünüyor, ama bu yazının konusu, Olivia'nın kombinlerinde tekrar tekrar kullanılan parçalar ve bu kombinde böyle tam 3 parça var! Londra-New York uçağında Olivia'nın bavulunda neler taşıdığını artık yavaş yavaş çözüyoruz!

Birincisi en kolayı: defalarca gördüğümüz leopar bootie yine karşımızda. Dikkatli bakınca, diğer iki parçayı da ayırt edebilirsiniz. Olivia çok ilginç bir şey yapmış, iki farklı kürk parçayı bir arada kullanmış. Bu parçalardan ilki, yazının başında, Tibi defilesinde giydiği kürk yelek. İkincisi ise, bir kürk yaka/atkı. O da tanıdık; önceki yazıda Olivia'nın Londra'daki Look defilesi kombininde görmüştük. Hani yağ yeşili elbise ve üstüne sarı pirinç zincirli siyah hırka giydiği kombinde... Hani şu leopar bootielerinin de ayağında olduğu kombinde:)


Yeri gelmişken, bu kürk yeleğin kırpıntı kürk parçalarının patchwork gibi birararya getirilmesiyle yapıldığını not edeyim. Geçen yıl Emina Sandal'ın sunduğu Fabrika kolleksiyonunda buna benzer bir kürk yelek vardı, hatta ben o yelekle ilgili bir blog yazısı bile yazmıştım...



Biliyorum, sizi Londra-New York arasında epey yordum, ama son, bir kombin daha gösterip çıkıcam:) 18 Şubat'a, Londra'ya dönüyoruz. Olivia gece Vivienne Westwood'un düzenlediği partiye giderken paparazzilere böyle poz vermiş. Üstünde dikkat çekici bir kürk yelek var, şimdiye kadar hiç görmedik. Gümüş tilki kürkünden bu yelek Şubat ayına uyuyor da, mini eteğinin altında çıplak bacakları ve önü açık (ama itiraf etmeli ki çok güzel görünen!) ayakkabıları pek uymuyor! Bu arada, elbisesinin Giambatista Vialli olduğunu, Outfit Identifier sayesinde öğreniyoruz. Peki Olivia'nın bu kombinde tekrar kullandığı parça hangisi?

Dikkat ederseniz Olivia, elbisesinin üstüne bir de hırka giymiş (e Şubat ayı tabii, giysin!) Önceki yazıda görebileceğiniz üzere Olivia aynı günün gündüzünde Look defilesine yağ yeşili bir elbise ve üstünde sarı pirinç zincirli bir siyah hırkayla katılmıştı. İşte yukarıdaki hırka o hırka:)

Toparlama ve hesap zamanıdır. İnanması zor, ama bu iki yazıda Olivia'nın çoğu Şubat ayında Londra ve Paris moda haftalarında giydiği tam 11 kombinde yer alan 6 parçaya zoom yapmışız. Bakalım hangi parçayı kaç kez kullanmış Olivia:


1. Yaban hayvanı desenli ceket/bluz (2)
2. Başka bir yaban hayvanı desenli bootieler (6)
3. Kürk yelek (2)
4. Kırmızı maksi etek (3)
5. Kolları ve kenarları pirinç zincirlerle süslü siyah triko hırka/ceket (2)
6. Kürk yaka/atkı (2)

Hani Olivia'nın tarzı hep beğeniliyor, "street style" bloglarında hep baştacı ediliyor ya, sanırım bu iki yazıda Olivia'nın bu tarzı nasıl oluşturduğuna ilişkin ufak ama önemli ayrıntılar yakaladık.

Hadi aşağıdakiler de Bonus olsun:) Olivia Türkiye'den sonra 16 Mart'ta Moskova'da Mango defilesine, tabii ki bir Mango kıyafetle katılmış. Leopar desenli üst ve etek giymiş Olivia. Evet, evet, leopar desenler galiba hiç gitmeyecekler!




3 yorum:

  1. Ne kadar dogal birisi,cok seviyorum bu dogalligini.Kiyafetleri kendisine akistirmayi bilen kurk gibi gosterisli birseyi bile gayet iyi yakistiriyor.

    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. Her kombininde hem zarif, hem güzel, hem de sevimli. Bayılıyorum bu kadına. Hele hele o bir giydiğini bir daha giymeyenlerin arasında, gerçekten çok farklı.

    YanıtlaSil
  3. Gülüşü bi yeterli değil mi üzerindekinin değerlenmesine :)

    YanıtlaSil