27 Şubat 2013 Çarşamba

Prada herkese uyar!


Prada için çekilen "Bir Terapi" adlı bir kısa filme rastladım, Roman Polanski yönetmiş, Helena Bonham Carter ile Ben Kingsley de oynamış.



Filmde Ben Kingsley, bir psikolog veya psikiyatrı canlandırıyor. Filmlerden, kitaplardan bildiğimiz psikiyatr arketipine mükemmel uyuyor Ben Kingsley, insanın aklına hemen Freud geliyor. Muayenehanesi de öyle; klasik döşenmiş, deri koltuklar, ciltli kitaplarla dolu kütüphane, hastanın uzanacağı kanepesiyle ikonik bir mekan.


Helena Bonham Carter, Kingsley'in hastası güzel ve zengin kadını oynuyor. Muayenehaneye hışımla giriyor; bekletilmeyi sevmeyen, bekletilmeye alışık olmayan güçlü bir kadın o.


Bu bir Prada filmi, dolayısıyla Helena Bonham Carter, baştan ayağa Prada giymiş. Ayakkabısı, çantası, ipek saten bluzu... Ve tabii, lila rengi kürkü.


Helena kanepeye uzanmadan evvel, rahatlamak için ayakkabılarını çıkarıyor, bu sırada biz de Prada marka olduklarını görüyoruz.


"Nerde kalmıştık?" diyerek hikayesini bir önceki seansta kaldığı yerden anlatmaya başlıyor hemen... Biz de lila rengi bluzu, incileri, küpesi, rujuyla, onun şık ve elegan bir kadın olduğunu anlıyoruz. Artık zengin kocasıyla artık yürümeyen evliliklerini mi anlatacak, yoksa yaşadığı varoluşsal açmazları mı, bilinmez...


Ama Ben Kingsley, bir türlü Helena'nın anlattıklarına konsantre olamıyor. Çünkü onun dikkatini başka bir şey çekmiştir...


Evet, evet, bu az konuşan, ağır başlı psikiyatrın dikkati Helena'nın içeri girerken fırlatırcasına askıya astığı, Prada marka kürk mantosundadır; n'apsın Helena'nın dertlerini!


Bu, bir vizon manto. Daha önce blogda örneklerini bolca gördüğümüz şekilde kürk parçaların yatay şekilde çalışıldığı bir model. Muhtemelen mavi iris adlı vizon cinsinin lila rengine boyanmasıyla yapılmış. Ama büsbütün lila rengini almamış kürk; orjinalinde siyah renkli tüyler renklerini korumuşlar. Yakası ise gümüş tilki. Oldukça gösterişli bir yaka.

Daha sonra ne olduğunu ben anlatmayayım, siz 3 buçuk dakikalık videoyu izleyerek kendiniz görebilirsiniz:)

Film, "Prada Herkese Uyar" sloganıyla sona eriyor. Prada herkese uyar mı, uyar!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder