18 Şubat 2013 Pazartesi

Yulianna Sardar, Interview Russia


Yulianna Sardar, Interview dergisi Rusya edisyonunun Kasım 2012 sayısında parlak neon renklerde kürkleri konu alan bir editoryalin modeli olmuş. Bu editoryalde, stilist çizimlerinde görmeye alıştığımız hatları, çizgileri fotoğrafların üstünde görmek hoşuma gitti. Renkler çarpıcı olduğu kadar renk kombinleri de dikkat çekici.

Yukarıdaki karede mesela, Çinlilerin ejderha kırmızısı temelli bluz ve üstündeki uzun tüyleri olan boleronun renklerinin üstünde turkuaz/mavi hat çizgileri benim açımdan son derece öğretici. Hat çizgilerinin rengi, kırmızı bluzun desenlerinde de yer alıyor. İlham veren bir seçim.


Bu karede ise saks mavisi ile fuşya veya şeker pembesi arasındaki renk uyumunu görüyoruz. 


Saks mavisi pantolon, yeşilli sarılı eşarp ve somon renkli kürk ceket, yine birbirine çok güzel yakışan renkler... Kürk ceketin örgü olduğuna dikkatinizi çekerim. İç tarafın göründüğü yerlere bakın, astar olmamasından anlayacaksınız. Örgü kürkleri daha çok vizon ve tavşan kürklerinde görmeye alışığız, ama son dönemlerde Isabel Marant tilki kürklerine uyguladı bu tekniği ve çok beğenildi. Geçen yıl Michael Kors'un da uzun yelek tarzında tilki kürkünden örgüleri vardı...


Bu neon sarısı kürke çizilen eskiz hatları o kadar güzel uymuş ki, kürkün kenarlarına siyah deri veya süetten biyeler eklense süper bir tasarım ortaya çıkabilir! Kullanılan kürkün vizon olduğunu tahmin ediyorum, yoksa tüylerin böylesine parlak olmasını sağlamak hiç kolay değil.  

Yine örgü kürk görüyoruz. Ama sanki iki renk kullanılmış gibi, gece mavisi ve siyah. Muhtemelen örgü kürk kısmı vizondan. Ama gösterişli yaka, rakun olmalı. Kırmızı pantolonu bilemicem ama kürkün içindeki bluz (yoksa ceket mi?) nefis görünüyor!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder