29 Aralık 2009 Salı

Süpermodel Caroline Trentini ve kürkler -3-

Caroline Trentini'nin defilelerde ve moda dergilerinde sergilediği kürkleri konu edinen yazı dizimizin üçüncü bölümündeyiz. Bazı bloglar arka arkaya fotoğrafları dizdikten sonra iki üç satırla konuyu geçiştiriyorlar. İnternet fotoğraf, görsel dolu. Bir yerlerden toplanan görselleri tekrar yayınlamanın pek bir esprisi yok benim için. Ben, her bir fotoğrafı, her bir kıyafeti yakından ve uzun uzun incelemek taraftarıyım. Bu da benim "katma değerim."

Michael Kors yıllardır tasarımlarını beğenerek takip ettiğim bir modacı, ayrıca Project Runway'de jüri üyesi olarak beğeniyle izliyorum. Bu yazı dizimizin ilk bölümünde Caroline'ı Michael Kors'un 2005 defilesinde muhteşem bir metalik gri saten-dantelli elbise ve elbiseye çok yakışan harika renkleri olan bir Arktik tilki kürkü manto içinde görmüştük. Şimdi, Michael Kors 2007 kolleksiyonundan gümüş tilki kürk yakalı gri-beyaz tüvit (bu imlaya bayılıyorum!) bir mantoyla görelim.



Caroline her yönüyle şık, her parçası özenle düşünülmüş ve birbirini tamamlayan bu kıyafeti mükemmel taşıyor ve tüm ışıltısı ortaya saçılıyor. Üstündeki sarı kazağı tek başına olsa çok çiğ duracakken burada genel dengeyi hiç bozmamış. Mantonun tüvit kumaşı çok güzel ve farklı kombinlere çok açık. Bizde çalışan kadınlar Caroline'ın koyu füme pantolonuna benzer pantolonları iş kıyafetlerinde sıkça kullanıyorlar. Genelde bele ve kalçaya yapışan modeller tercih ediliyor, ama Caroline'ın pantolonunda pileler ve kemer de çok güzel durmuş. Yukarıdaki fotoğrafta pek anlaşılmıyor, ama aşağıda sağdaki fotoğrafta mantonun dizin hemen üstüne kadar uzandığını görüyoruz. Aslında kısa sayılacak bir boy, ama bu haliyle kıyafeti basitleştirmek yerine bir hafiflik veriyor ve hareket katıyor. Aslında bu mantoda, iyi uygulanmazsa yanlış gitmeye elverişli çok ayrıntı var. Kürk yaka mantoyu kaba ve kalabalık gösterebilirdi, boyunun kısalığı basitleştirebilirdi vs, ama hepsinin bir dengeye oturması, arkasında ince bir tasarım ve çok iyi bir işçilik/terzilik olduğunu söylüyor bana.



Caroline'ın saçları ve son derece doğal duran makyajı da olağanüstü, ama benim asıl beğendiğim, bu resimlerde Caroline'ın canlı, hayat dolu ve "sağlıklı" görünüşü oldu.

Oscar De La Renta defilesinden kıyafetler var sırada. Caroline'i sol başta içi kuzu kürklü, hippie tarzı bir deri kaban içinde görüyoruz. Başındaki altın samur kürk kenarlı şapkanın parlak yeşil kumaştan tepesine dikkat ediyoruz. Bu kürk kenarlı şapka mesela koyu renk kaşmir bir mantonun üstünde çok şık durur bence, ama deri kabana gitmemiş.İkinci resimde elbisenin askısı gibi görünen, aslında samur kürkünden çok cici bir bolero. Üçüncü resimde, yakası ve eteği çinçilyadan yine gözalıcı işlemelerle bezenmiş bir elbise görüyoruz. Son olarak Caroline'ın başında bu sefer Rus samurundan yapılma bir kürk şapkayla görüyoruz.





Şimdi Christian Lacroix sonbahar kış 2005 hazırgiyim (RTW) defilesinden iki kıyafete bakalım. Önce, pembe-bordo-yeşil-mavi enfes renklerde baskı bir elbise ve üstünde yakası kürklü siyah bir ceketle görelim Caroline'ı.






Bu ne güzelliktir böyle! Caroline'ın uçlara doğru hafif açılan saç rengi mükemmel, saçlarının uçları dalgalı stili harika. Bazı modeller vardır, zayıf olacağız diye iskelete dönerler, kemikleri çıkar. Caroline öyle değil, canlı, diri, hayat fışkıran bir bedeni var. Aşağıda yine aynı defileden, kenarları kürkle süslü siyah saten bir manto içinde görüyoruz Caroline'i.



Bileklerine kadar kat kat uzanan siyah deri eldiveni gözalıcı. Bazı deri eldivenler vardır, kayış gibi serttir, insanın eline bir türlü oturmaz, ama bu eldivenlerin derisinin ne kadar yumuşak olduğu resimden anlaşılıyor. İngilizcede "butter soft" diyorlar, yani tereyağı gibi yumuşak. Sadece beldeki parlak mavi saten kumaştan kemere çok anlam veremedim. Kürkün desenleri, bize Kuzey Amerika'daki lynx türlerinden biri olduğunu söylüyor. Montana lynx'i olabilir veya daha kuzeyden, Kanada'dan bir lynx olabilir.



Caroline Trentini'yi izlemeye devam...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder