26 Ağustos 2010 Perşembe

Pixie Lott'un festival şıklığı

İngiltere'de müziğin ve gençliğin nabzı yazları festivallerde atar. İşte daha sadece 19 yaşında olan genç müzisyen Pixie Lott, birkaç gün önce bir festivalde sahneye çıkmış. The Evening Standard gazetesinin ilk sayfasında bir resmini gördüm ve Pixie'ye ve kıyafetine resmen aşık oldum!
Önce şu elbisenin güzelliğine bakar mısınız? Sarı-siyah renk uyumu Pixie'nin kıyafetinde her detayda mükemmel bir şekilde gösteriyor kendini. Elbisenin sarı simli işlemeleri bir tarafta, siyah dantelli işlemeleri diğer tarafta. Elbisenin kumaşı bir mücevher zenginliğinde. Ya çoraplar? Altın sarısı simli jartiyerlerle tutturulmuş, dizüstüne kadar çıkan siyah naylon çorap gibi görünüyor ama dikkatli bakın, hepsi bir bütünün parçası! Jartiyer gibi görünen işlemeler, çorabın ten rengi bölümünde yer alıyor. Elbisenin fiyonklu siyah saten kemeri bir ayrıntı, ama çok şık, çok güzel bir ayrıntı.

Pixie'nin kıyafeti, bana geçenlerde üzerine yine böyle upuzun bir yazı döşendiğim bir başka genç güzeli, Leighton Meester'i ve Chanel defilesini izlerken giydiği siyah deri elbiseyi hatırlattı. Ne dersiniz?

Pixie'nin saçları, makyajı da olağanüstü güzel. Kömür karası göz makyajı, IFW'de Günseli Türkay defilesindeki mankenlerinkinden kat kat güzel. Ojesinin renk ve desenleri bile elbisesini yansıtıyor. Hiçbir ayrıntı atlanmamış.

Pixie'nin aksesuarları da dikkat çekici. Boynunda ben en az üç kolye saydım. Biri, tam Cumhuriyet altını gibi sapsarı. Diğeri gümüş renkli, kendi adı yazıyor üstünde. Bir parmağında kelebek figürlü bir yüzük dikkatimi çekiyor.

Ama beni asıl etkileyen, bu kızdaki olağanüstü özgüven oldu. Twilight güzeli Kirsten Stewart'ın kırmızı halı resimleriyle karşılaştırın, fark çok açık. Kirsten o güzelim dizaynır elbiseler içinde kendini ne kadar yadırgıyorsa Pixie de o kadar rahat. Yüzündeki gülüş sahici, gerilimden, stresten eser yok.
This girl is truly rocking the stage, dude! Kusura bakmayın Türkçem kifayet etmedi, ama Pixie daha müziğinden tek bir tını duymadan benim kanımı kaynattı, ne yapayım!
Gençliğin moda ikonu olmayı hak eden Pixie, üstüne üstlük konsere şu cici siyah şapkayla çıkmış, inanabiliyor musunuz?

Bu yazıda gözüme çarpan ama mercek altına almadığım tek ayrıntı, ayağındaki postallar. İngiltere'de yaz festivalleri, yağmur ve çamurlarıyla meşhurdur. Postallar bir taraftan buraya işaret ediyor, diğer taraftan da kumaşının, işlemelerinin olanca ağırlığına karşı 19 yaşında gencecik bir şarkıcı olan Pixie'ye daha bir sıcak ve informel hava katıyor.

9 yorum:

  1. resimleri gördüğüm anda aklıma Leighton geldi, zaten siz de belitmişsiniz :)

    kristen stewart konusunda da haklısınız, seçilen elbiseler cidden süper ama taşıma konusunda olukça başarısız, keza yine poz verme konusunda da, elini nereye koyucağını şaşırıyo, sanırım MTV Movie Awards'da yada Twilight Premierinde, sağ elini arkadan dolandırarak sol eline mi sarıştı ne ?? böyle garip bir şey işte :)

    YanıtlaSil
  2. Sahnede şarkı söylemek, yani bir yetenek sergilemek Pixie'ye güven kazandırmış olabilir. Belki de Kristen Stewart "bu kırmızı halıda benim ne işim var?" diye düşünüyordu... Kristen'i ilk defa Into the Wild filminde seyretmiştim, orada bir harikaydı VE ŞARKI DA SÖYLÜYORDU ama?

    YanıtlaSil
  3. bazen kıyafet seçimlerini kendileri yapmıyorlar ya, belki de Kristen'in kıyafet seçimi de içine sinmemiş, bu da ister istemez hareketlerine yansımıştır.

    YanıtlaSil
  4. mgntwmn, hani bir olur iki olur, ama Kristen'in arka arkaya böyle bir sürü vukuatı olunca ondan şeyettik james meyer'la ben, yoksa bilirsiniz, biz centilmen erkekler, kadınlara, hele Kristen gibi genç kızlara epey bir kredi açmakla ün yapmışızdır:)

    YanıtlaSil
  5. neyse ben de niye herkesin psikolojisine inmeye çalışıyorsam... bana ne di mi:)

    YanıtlaSil
  6. ahahah evet aslında hiç öyle düşünmemiştim =) ama koskoca kristen canım itiraz edemiyo mu o da =) neyse amaan :P kristen'İn derdi bizi gerdi

    YanıtlaSil
  7. şarkı söylemek kadar önemli kendini izletebilmek, ben buna bayıldım :) sevgiler..

    YanıtlaSil
  8. Nilay, haklısın zaten o yüzden "sahne performansı" diye bir kavram var, şarkıcılar kulağa olduğu kadar göze de hitap etmeli. Dün dünyanın en meşhur sopranoları üstüne bir TV programı izledim. Artık opera sanatçıları bile salt arya söylemenin ötesine geçmeye çalışıyorlar.

    Modafobik, valla ünlülerin de işi de zor, güzel giyince "fazla güzel" derler, kendine dikkat etmese "salaş" derler:)

    YanıtlaSil