13 Ağustos 2010 Cuma

Roberto Cavalli leopar desenli elbise

Leopar desenlerden söz açılmışken, size daha önce Vogue Temmuz 2010 kapakları ve Christy Turlington üzerine iki yazıda sözünü ettiğim bir elbiseye dönmek istiyorum. Roberto Cavalli'nin muhteşem 2010-2011 sonbahar kış kolleksiyonundan bir elbise bu. Yukarıda Mariacarla Boscono'yu Vogue Rusya'nın Temmuz 2010 kapağında bu elbiseyle görüyoruz. Aşağıda, Christy Turlington, Vogue İtalya'nın yine Temmuz 2010 sayısında, kapağa eşlik eden editoryalde, aynı elbiseyle yer alıyor.


Mariacarla'nın üstünde bu elbisenin altı, "harem pants" veya şalvar gibi durmuş. Christy'nin editoryalinde ise konsept çok farklı. Siyah beyaz fotoğraf ve harabe duvar-oda seçimi nostaljik bir hava verirken Christy'nin pozu, duruşu dinginlik hisleriyle dolduruyor içimizi. Artık desenin leoparla pek bir ilgisi kalmamış.
Cavalli'nin Gisele Bundchen'li reklam kampanyasında ise ortalık alev alev yanıyor! Aslında Cavalli'nin bu vahşi cazibe çağrısı yapan elbisesi içinde afeti devran Gisele tek başına hepimizi yakar kül eder, ama işte fotoğrafçı ve editör, durumu gözümüze iyice sokmak için olsa gerek, arkaplana alevler yerleştirmiş... İşte, aynı kesimli benzer desenli bir başka elbisede yine Gisele.

Roberto Cavalli 40. yıldönümünde gerçekten de müthiş bir kolleksiyon çıkarmış. Şimdi Milan'daki defilede bu elbiseler podyumdan nasıl geçti, görelim.

Son karede Mariacarla Boscono'yu görünce şaşırdınız, değil mi?! Vogue Rusya hiç öyle zahmete girmemiş, kapağa Maricarla'yı taşımaya karar verince, kestirmeden onun Cavalli defilesinde giydiği bu elbiseyi kullanmış.

3 yorum:

  1. o kadar çok kullanıldı ki bu desenler artık çekici gelmiyor bana. öte yandan kumaşın dökümü, tulumun kesimi muhteşem tabii.

    YanıtlaSil
  2. leopar deseni gerçekten 2 sezondur sureklı kullanılıyor bencede bıktırdı bıraz ama ben gene de leoparlı kıyafetlerımı sevıyorum. bu arada takıpçin oldum bana da beklerim http://hellianthusannus.blogspot.com

    YanıtlaSil
  3. hellianthusannus, blogun hayırlı olsun, yalnız blogunun adresinde bir değil iki U harfi var hellianthusannUUs, bilmem dikkatini çekti mi? Bir de, eminim bir anlamı vardır, hatta şu anda hiçbir kaynağa müracaat etmeden, bir çiçeğin Latince adı olduğunu söyleyebilirim, ama kolay yazılan ve kolay akılda kalan bir blog adresi seçseymişsin izleyicilerinin seni bulması daha kolay olurmuş diyorum.

    YanıtlaSil