20 Aralık 2010 Pazartesi

Raquel Welch'in muhteşem saçları! -2-

Raquel Welch'in muhteşem saçları üstüne blogda daha önce bir yazı yayınlamıştım. O zaman bu zamandır, elimdeki diğer görselleri sizlerle paylaşmak için fırsat kolluyordum. Haftasonu albümleri karıştırırken tekrar rastladım ve işte, yine Raquel Welch ve yine onun muhteşem saçları!

Önceki yazıda da belirtmiştim, bu kadın gerçek bir Latin bombası! Bu fotoğraflarda Eva Mendes'e benzetiyorum onu, ama ikinci karedeki duruşu, tavrı, Penelope Cruz'un Vicky Cristina Barcelona'da canlandırdığı karakteri hatırlatıyor bana. "Raw beauty" demek istiyorum, yani "işlenmemiş güzellik". Bir yönüyle doğal, bir yönüyle yırtıcı/yaban bir güzellik bu...


Ama benim bu yazıda peşinde olduğum asıl soru şu: Raquel Welch'in saçları neden bu kadar güzel? Upuzun, sağlık fışkıran saçları olduğu için mi? O zaman aşağıdaki karelere bakalım.

Bakın, burada kısacık kesilmiş, "oğlan çocuğu" saçlarını bir de kep içine almış, ama saçlar yine muhteşem, yine muhteşem!


Bu kadına kep ve kasket ne kadar da yakışıyor öyle! İlk karede saçını doğru düzgün göremiyoruz bile, ama saçlar kenara çekilince, burnu, çenesi ve dudaklarındaki keskin hatlar iyice dikkat çekiyor; onun güzelliğini anlatmak için sürekli başvurduğum "işlenmemiş" "vahşi" "yaban" gibi sıfatların kaynağı bu keskin hatlar olmalı...

Neredeyse tek tek sayılabilecek kadar gür ve dolgun saç telleri var, değil mi!


1960ların saç modası tüm görkemiyle karşımızda! Böyle saçlarını tepede toplayıp sonra da uçlarını özgürce aşağıya saldığı model ona çok yakışıyor! Yalnız, saçları bu şekle sokmak için herhalde kuaförü koca bir kutu saç spreyini tüketmiştir, ne dersiniz!


Ajda Pekkan'ın "Süperstar Ajda" olmadan ve kendisini Türk olsun yabancı olsun her milletten estetik cerrahlara emanet etmeden çevirdiği siyahbeyaz Yeşilçam filmleri vardır, hiç rastgeldiniz mi? Bakın, o bugünden bakınca Taş Devri kadar eski görünen o devirde ilhamını kimden almış? Ajda'nın yanına Hülya Koçyiğit'i de ekleyebiliriz sanırım. Ah, ne günlermiş o günler!



Ama hayır, hayır, Raquel Welch'in saçları öyle bir kutu saç spreyiyle falan zapturapt altına alınamaz! Onun saçları rüzgara kaptırmalı kendini, havada uçuşmalı ve bir muhteşem taç şeklinde başını süslemeli, biz erkeklerin aklını başından almalı!


Raquel Welch'in allı güllü elbisesi tam 68'in hippie, "çiçek çocuklar", özgürlük ve barış ruhunu yansıtıyor, gençlik ve enerji dolu! Saçları da tabii rüzgarda uçuşuyor!

Londra'yı bilenler, siyah beyaz fotoğrafa dikkatle bakınca, arka planda Hyde Park'ın güney doğusunda parkın antik Yunan esintisi taşıyan giriş kapılarını, arkasında The Lanesborough Oteli'ni tanıyacaklardır. Yukarıdan aşağıya uzanan iki tarafı muazzam ağaçlarla bezeli cadde tabii ki Park Lane. Londra'nın alameti farikası çift katlı kırmızı otobüslerden ikisi Hyde Park kavşağını dönmüş Park Lane'e girmek üzereler. Ve bu fotoğrafların çekildiği yer, ünlü Dorchester Oteli...


Ve karşınızda, tüm zamanların en unutulmaz sex ikonlarından Raquel Welch! Eminim şu anda gözünüzü, o muhteşem saçlarından alamıyorsunuz!

4 yorum:

  1. otelin balkonunda çekilen fotoğrafı çok beğendim. çift tokalı kemerler, tasma kolyeler, halka küpeler...
    gerçekten de çoook güzel bir kadın. bence coşkun, eva ile bu kadını ben kıyaslayamıyorum. eva bu kadının yanına bile yaklaşamaz:)

    YanıtlaSil
  2. Pradawear, balkondaki fotoğrafları ben de çok beğendim, hatta önce siyah beyaz olanını bulmuştum, hadi onun 1968de çekildiğine inanırım ama renkli fotoğrafları görünce inanamadım sanki yeni çekilmiş gibi "fresh", değil mi!
    Benzetme konusu biraz da eldeki malzemeye bakıyor. Bugününün Latin bombaları Eva, Penelope, Jlo olunca onlarla karşılaştırıyor insan mecburen. Ha Raquel gibi bundan 40 yıl sonra esameleri okunur mu, haklısın...

    YanıtlaSil
  3. Saç rengini hep kendisine yakışan tonlardan seçmiş.Çok gür ve muhteşem saçlar

    Yalnız ben belinin inceliğine hayranım. Gümümzde mankenler dahil tüm kadınların beli kalınlaştı. Kıvrımlar azaldı.

    YanıtlaSil
  4. gerçekten olağanüstü saçları ve kendine has bir güzelliği var..
    ayrıca hippie tarzı elbiseyide çok sevimli buldum..

    YanıtlaSil