21 Ocak 2011 Cuma

Lydia Hearst rengarenk kürkler içinde!

Lydia Hearst, manken ve oyuncu olarak da kendisini kanıtlamaya çalışsa da asıl olarak, Paris Hilton gibi çook ünlü bir soyadı taşıyan bir güzel. Hearst'ın büyük dedesi, Amerika'nın en önemli basın imparatorluklarından birini kurmuş, annesi Patty Hearst ise 1974 yılında bir terörist örgüt tarafından fidye için kaçırılması ve daha sonra bu örgüte katılarak bir banka soygununa karışmasıyla tanınıyor, hatta 1988'de bu olayla ilgili Patty Hearst adlı bir sinema filmi bile çevrilmişti.

Lydia Hearst, Tatler Rusya'nın Aralık 2010 sayısında, rengarenk kürklerle bir editoryalde yer almış. Kürkler genelde toprak tonları, kahve, siyah gibi bazen sıkıcı sayılabilecek renklerde olurlar; ne de olsa hayvanlar doğal ortama kürkleriyle uyum sağlar, kendilerini kamufle ederler. Ancak, leopar deseninin ne kadar farklı biçimlere girebildiğini ve ne kadar farklı renklerle kombinlenebildiğini düşününce, bunun kürkler için pek bir kısıtlama getirmediğini söyleyebiliriz. İşte Lydia Hearst'ın bu editoryali, bize kürklerin istenirse nasıl capcanlı renklere bürünebileceğini gösteriyor.

Yukarıdaki kareyle başlayalım. Dsquared imzasını taşıyan kızıl tilki kürkün renkleri göz alıcı bir canlılıkta. Lydia'nın neon turuncusu göz farı, kürkün kızıl-sarı-turuncu-kahve renklerini ortaya çıkarmak için özel seçilmiş. Yine turuncu kristal küpeler, mor kayışlı kristal taşlarla süslü saat hep kürkün dramatik renklerine gönderme yapıyor.

Yeşil renkli kürk olur mu? Lydia'nın giydiği bu kürk aslında bir gümüş tilki kürkü. Gümüş tilki, adından da anlaşılacağı üzere, siyah ve metalik gümüş rengi tüyleriyle bildiğimiz bir kürk, ancak bu gümüş rengi tüyler boyayı siyah renkli tüylere göre çok daha iyi emiyorlar ve bunun sonucunda, böyle petrol yeşili ve siyah tüylerden oluşan bir kürk ortaya çıkıyor.

Yine Lydia'nın göz farı ve aksesuarları, kürkün rengini ortaya çıkarıyor. Dalga dalga saçları da ayrıca çok güzel!




Lydia'nın yeşil-siyah kürkü bana Liya Kebede'nin 2006 sezonunda Dolce Gabbana kolleksiyonundan giydiği benzeri renklere boyanmış kürk kabanı hatırlattı. İlk karede yeşil-siyah kürk, siyah döpiyesin üstünde nefis durmuş, ama ikinci karede de hiç fena değil! Liya Kebede tüm güzelliği ve kürkle taçlanan şıklığıyla, Stefano Gabbana ve Domenico Dolce'ye diz çöktürmüş bence:)


Lydia'nın bu kürkü de boyanmış bir kürk. Yukarıdaki yeşilin rengini bordo almış, ama kürkün içindeki doğal siyah tüyleri hala görebiliyoruz. Bu da kürke, fabrikasyon olmayan, taklit edilmesi zor, doğal bir görüntü kazandırıyor. Yani düz bordo bir kumaş değil bu malzeme, kendi içinde bordodan siyaha zengin renk geçişleri barındırıyor... Ama burada kullanılan kürk sanırım gümüş tilki değil rakun.

Lydia'nın makyajı ve saçları yine muhteşem.


Bu sefer Lydia'nın kürkü yine neon canlılığında bir mor renge bürünüyor. Yeşil gözlerine pek bir yakışmış bence. Dikkatinizi çekmek istediğim nokta, kürk doğal bir malzeme olduğu için renkleri de tüm canlılığıyla yansıtabiliyor. İpek veya moher (mohair) de aynı kürk gibi canlı renkleri çok güzel taşıyorlar. Dikkat ederseniz, yukarıdaki iki boyanmış kürkte siyah tüyler duruyordu, bu sefer kürkün tamamı mora boyanmış. Bu da bana muhtemelen mavi tilki kürkü kullanıldığını düşündürüyor, ama emin değilim:)

Yine çok güzel ve zengin bir renk. Çok dolgun bir kobalt mavisi... Bu sefer tilki veya rakun kürkü yerine Moğol veya Tibet kuzusu var karşımızda. Karakteristik tüyleri hangi renge boyansalar aynı! Çok ama çok uzun ve aynı zamanda kıvır kıvır, halı kenarlarındaki püsküller gibi görünen tüyleri olur Moğol veya Tibet kuzusunun. Lydia Hearst'ün makyajı ve saçlarına bir kez daha hayran oluyorum.




3 yorum:

  1. ben mavi moğol kuzusuna bayıldım! bir de özlemişim buraları..

    YanıtlaSil
  2. drycfc.blogspot olan adresim
    kovakadiniyimben.blogspot olark değişmiştir.
    haber vermek istedim :)
    tekrar izleyiciniz oldum yeni adresimle :)

    YanıtlaSil
  3. model harikamis,kurklerin renklerinide cok begendim :)

    YanıtlaSil