17 Şubat 2011 Perşembe

Birkin çanta tamam da Anna çantayı duydunuz mu?

Hermes'in Jane Birkin'in adını taşıyan Birkin çantasını, Grace Kelly'nin adını taşıyan Kelly çantasını duymuşsunuzdur. Bu iki ünlünün adlarını taşıyan çantalar da en az onlar kadar ünlüler. Aynı zamanda pahalılar da... Peki, bu çantalar ünlülerin pırıltılı dünyalarına ait birer hayal olmasın? Gerçek kadınlar için gerçek çantalar yok mu?


İngiliz LK Bennett markası, işte gerçek kadınlar olarak tanımladığı müşteri kitlesine hitap edecek gerçek çantalar üretmiş. Sadece çantalar değil, gerçek kadınlar fikri markanın tüm ürünlerine yansıyor. 26 yaşındaki jeofizikçi Anna Dawson, markanın "Anna çantası" olarak tanıttığı çantanın yüzü olarak bundan birkaç ay önce, bir LK Bennett mağazasının önünden geçerken, vitrini baştan başa kaplayan bu resmiyle dikkatimi çekti.



Anna, bir manken, oyuncu veya celebrity değil. 26 yaşında, jeofizikçi olarak çalışan, yani işi icabı sık sık araziye çıkması gereken bir kadın. Bir gerçek kadın. Jane Birkin olamazsınız, Grace Kelly olamazsınız, ama Anna Dawson olabilirsiniz. Anna siz olabilirsiniz. Siz Anna olabilirsiniz. O zaman size Anna çanta kullanmak yakışır!

LK Bennett web sitesinde, Anna'yla yapılan röportaj onu daha iyi tanımamızı sağlıyor. Anna için göz kamaştırıcı şıklığın yolunun yüksek topuklardan geçtiğini öğreniyoruz mesela:) Bu röportaj, bir moda markasının yüzüyle yapılan bir röportaj değil de pekala sevilen bir blogger ile yapılan bir röportaj olabilirdi... Röportaja eşlik eden yukarıdaki görseller, Anna'yı doğal çalışma ortamında, arazide kayaların üstünde, aslında o ortama hiç de uygun olmayan şıkır şıkır bir kıyafetle resmediyor. Ama biz mesajı anlıyoruz: Anna is a tough girl who knows how to be glamorous at the same time!

"Amanın elbisesi de ne güzelmiş, acaba satın alabilir miyim?" diye hiiç düşünmeyin, zaten bütün bu faaliyetin amacı size bu lafı söyletmek ve adı "kıskanılacak elbise" olan bu yünlü krep elbiseyi aldırmak. Anna'nın resmine tıklıyorsunuz, voila! Ürün karşınızda, "Beni sepete at! Haydi beni sepete at!" diye bağırıyor!

Yazının girişinde Anna çantanın kahve-toprak renklisini görmüştük. Tabii siyahı, kremi, pembesi de var bu çantanın. İşte yukarıda, Anna'yı baştan ayağa LK Bennett parçalardan oluşan, her çalışan kadının ulaşmak istediği zahmetsiz bir şıklık içinde ve tabii kolunda siyah Anna çantayla görüyoruz... Birkinlerin, Kellylerin binlerce Euro'yla, dolarla ölçülen fiyatları yanında Anna çanta, 750 liracık fiyatıyla çok hesaplı, tabii İngiliz kadınlarının bütçesine göre!


Anna yılan derisi baskılı çantasına, sadık bir sevgiliye sarılır gibi sarılmış. "Böyle bir çantam olsun, ben de sarılayım ona!" dedirtmeyi amaçlıyor ve galiba bunda epey başarılı oluyor!



LK Bennett sosyal medyayı gayet iyi kullanan bir marka. Facebook sayfasında hem yeni ürünlerden, kampanyalardan haberdar oluyorsunuz, hem de LK Bennett ürünlerini giyen kadınların bu sayfaya gönderdiği fotoğraflarını görebiliyorsunuz.

LK Bennett, gerçek kadınlar diye yola çıkınca, jeofizikçi Anna Dawson'da durmamış elbet. İlkbahar-yaz 2011 kolleksiyonlarını tanıtacak gerçek kadınları mağazalarında, müşterileri arasından seçmek üzere bir kampanya yapmış. Bu kampanyaya katılan kadınların fotoğraflarını, yine facebook sayfasında görebilirsiniz. Hatta bu gerçek kadınlar podyuma bile çıkmış, defile bile yapmışlar! Bu defilenin videosu bile var!



Sonuçta dört gerçek kadın, markanın ilkbahar-yaz kolleksiyonunun yüzü olarak belirlenmiş. Bankacı Ade, kadın doğum doktoru Chandrima, iş kadını Helen ve tekstil tasarımcısı Victoria.



Yazıyı tekrar Anna çantaya dönerek bitirmek istiyorum. Görüyorsunuz, LK Bennett Anna çantayı sadece Anna Dawson'la tanıtmıyor. Tabiri caizse, Anna Dawson bizden, içimizden biri:)

4 yorum:

  1. Bu 4 gerçek kadının birisinin bari vucudu biraz tombul olsaymış, daha gerçek olurmuş :)

    YanıtlaSil
  2. Facebook'taki seçmeler sayfasında tombul hatunlar da yer alıyor, ama büyük beden markaların kampanyalarında kullandıkları "tombul" mankenler bile aslında pek kilolu sayılmazlar, sadece yuvarlak hatlara sahipler:)

    YanıtlaSil
  3. Bunlar gercek kadin mi? Digerleri ne ozaman.. Sadece calisan kadinlari goz önune almışlar..

    YanıtlaSil