23 Şubat 2011 Çarşamba

Etro kenarları kürklü pelerin

Etro'nun 2010-11 sonbahar-kış kolleksiyonunda yer alan, kenarları püskül şeklinde kürklerle süslü pelerin, sıradışı bir parça olduğu için pek çok moda editoryaline konuk oldu. Yok yok, yukarıdaki kürklü parça pelerin değil, bir şal, farkındayım. Pelerini birazdan göstericem, ama benim dikkatimi asıl bu şal çekti, o yüzden yazıya böyle bir giriş yaptım. E tabii, şalı taşıyan o aşık olduğum duru bakışlarıyla Sigrid Agren olunca başka türlü davranmam düşünülemezdi zaten!


Etro, defilede yün kumaştan ceket-pantolon takımın aksesuarı olarak sunmuş bu şalı, ama aşağıda göreceğimiz gibi editoryallerde şaldan çok, kenarlarındaki kürk püskülleri havada uçuşan pelerini kullanmış stilistler.


Takımın yünlü kumaşında yer alan sarı-kahve-siyah renklerle şalın renkleri, hatta kemerin renkleri birbirleriyle örtüşüyor, dikkat ettiniz mi!

İşte, moda editörlerinin pek beğendikleri pelerin bu. Bilmiyorum, belki Karlie Kloss'u o kadar beğenmediğim içindir, ama bana defiledeki sunum pek heyecan vermedi...

Pelerinin monokrom yünlü kumaşı, siyah çizmeler ve kırmızı zemin üstündeki keskin gölgelerle, militarist bir yalınlık çıkmış ortaya!

Şimdi, editoryallere bakabiliriz...

Danielle Zinaich, Elle Amerika Eylül 2010 sayısında yayınlanan editoryalinden bu kareyle başlayalım. Fas'ın renkli sokaklarında, allı morlu halılar veya kumaşların oluşturduğu arkaplan, kürklü püsküllerin renklerini vurguluyor. Defilede pelerinin yünlü kumaşı siyah gibi görünüyordu ama Bu fotoğrafta bayağı bi lacivert çıkmış. Sarı pirinç düğmelere lacivert daha iyi gider! Militer ceket/palto akımının sıradışı bir uygulaması olarak görebiliriz o zaman bu pelerini...

Sırada bir başka Elle dergisi, Elle İspanya var. Kasım 2010 sayısında Cristina Tozio, güneşin, tozun toprağın altında elinde fotoğraf makinası, Range Rover'ıyla, Teksas-Arizona gibi kurak-çorak bir bölgede dolaşırken pozlar vermiş, işte yukarıdaki karede Etro pelerinle görüyoruz onu. Editoryalin temasına pek nüfuz edemedim, ama pelerinin astarına dikkat ederseniz, Etro defilesinde Sigrid Agren'in giydiği şalla aynı kumaştan olduğunu görebilirsiniz...

Böyle salkım saçak püskülleri olan bir pelerin stilistin eline geçecek de o püsküller havada uçuşmayacak? Mümkün değil! Nitekim Vogue Almanya Kasım 2010 sayısında yayınlanan bu fotoğrafta Liu Wen'in üzerindeki pelerin, bir matadorun elindeymişcesine savrulmuş. Wen'in boynunu bir tasma gibi saran aksesuar dikkat çekiyor.

Vogue Japonya Ekim 2010 sayısında, Suzanna Diaz ve Tatiana Cotliar'lı editoryalden bir kare bu. Bisiklet ve pelerin? Bilemiyorum, ama pelerinin üstüne giyilen kolye ve ayakkabılar çok güzel olmuş.

Bu sefer Etro'nun pelerini değil şalının kullanıldığı bir kare var karşımızda. Ama defiledekinden farklı bir kumaşı var bu şalın. Bir de kürk püsküllerin uçları kırmızıya boyanmamış. Evelina Mambetova, Playing Fashion dergisi Temmuz-Ağustos 2010 sayısında... Pelerinin eteği çok geniş olduğu için bir de kürk püsküllerle iyice geniş, salkım saçak görünüyor, ama bence böyle bir şal gibi omuzlara sarılınca çok daha güzel bir görüntü ortaya çıkıyor.

Nihayet Sigrid'in Etro defilesinde giydiği şalın kullanıldığı bir editoryale rastgeldik! Valerija Kelava, Vogue Çin Kasım 2010 sayısında yer almış bu şalla. Gerçi üstüne şaldan başka bir şey almasaymış da olurmuş, ama dikkatli bakınca üstünde (ve de şalın altında), Sigrid'in defilede giydiği ceket-pantolon takımın da yer aldığınu görüyoruz. Şu son iki karenin birbirine ne kadar benzediğine da ayrıca dikkatinizi çekmek istiyorum. Benzer arkaplanlar, benzer saç örgüleri, benzer şekilde şala sarınma...

2 yorum:

  1. defilede cidden çok gösterişsiz, bir de bence bazı modeller var sadece podyumda yürümeli, bazı modeller var sadece dergilerde yer almalı. karlie kloss editöryallerde çok hoş çıkıyo ama defilelerde pek de ışıltılı değil.

    gelelim bu etro'ya. dediğim gibi çok gösterişsiz, ama bu parça da editöryallerde muhteşem duruyo, özellikle o matador havasında uçuşurken çok iyi. ama ben de elle'nin yaptığını yapar ve çöllere götürürdüm. bana çok fazla kızılderilileri hatırlattı, bir de mesela vogue paris'in kasım sayısı vardı. natasha poly'nin kapak olduğu. düşünsene ordaki kıyafetler ve bu etro, roberto cavalliden bişeyler, al sana orta batı amerikadan kızılderili modası editöryali :) çok hoş olurdu bence :P

    YanıtlaSil
  2. Ben bile daha iyi taşırdim :) herseye ragmen editoryallar gozalici..

    YanıtlaSil