9 Şubat 2012 Perşembe

Elizabeth Jagger'dan önce süpermodel annesi Jerry Hall vardı


İstanbul Moda Haftası'nın ilk gününde Atıl Kutoğlu defilesinde podyuma Elizabeth Jagger çıkmış, Jagger defileye ve Moda Haftası'na damgasını vurmuş, mış muş... Diye okuyorum gazetelerde. Şu günlerde Maroon 5'ın şarkısı "Moves Like Jagger" FIAT reklamlarına bile düştü ya, herkesin dilinde bir Jagger. Tabii Jagger'ların babası Mick Jagger geliyor akla hemen. Elizabeth de, baba kontenjanından celebrity kadromuza dahil oluveriyor.


Oysa Elizabeth'in bir de annesi var, hem de annesi kendi zamanının en ünlü modellerinden Jerry Hall. Ben de bu yazıda Jerry Hall'dan söz etmeye, bu yazıyı Jerry Hall'e adamaya karar verdim. İşte yukarıda ana-kızı birlikte görüyorsunuz. Jerry Hall'un yaşı 50'nin üstünde ama hala çok alımlı ve güzel...


Yıl 1979. Dergi Vogue Paris. Aralık-Ocak sayısı. Jerry Hall, bana 90ların Calvin Klein tarzı minimalistik modasını hatırlatan olağanüstü sadelikte bir beyaz elbise içinde muhteşem görünüyor! Şimdi soruyorum size, bu elbiseyle IFW'de podyuma çıksaydı, "30 yıl öncesinin demode modası da nerden çıktı?" mı derdiniz, yoksa "Harikaaa! Bayıldımmm!" mı?



1979 yılı Amerikan Harper's Bazaar Ağustos sayısında yayınlanmış yukarıdaki kare. Saçları, fresh yüzü ve atletik vücudundan sağlık ve canlılık fışkırıyor Jerry'nin. Evet sıfır beden değil, ama bence sıfır beden bir elbise askısından çok daha cazibeli:)


Jerry Hall'un yukarıda havaya sıçramış pozunun benzerlerini 2008-2009'un Vogue ABD'lerinde Raquel Zimmermann, Natasha Poly, Caroline Trentini gibi modellerde o kadar çok gördük ki! Hele bu kombindeki renk uyumu, Jerry Hall'un giydiği rakun kürkünden yeleğin stili, bana Raquel Zimmermann'lı bir Vogue Paris editoryalini fena hatırlattı!

Yaşadığımız şu buzz gibi kış günlerinde Jerry Hall'un üstündeki sıcacık kazağa, hele o yün çorapların cazibesine kim hayır diyebilir? 

Romantik, belki hüzünlü bu harika karede Jerry Hall kusursuz makyajı ve olanca güzelliğiyle gözlerimi kamaştırıyor! Kızıl tilki kürkünün alev alev renkleri insanın içini ısıtıyor, aynı zamanda Jerry'nin saçlarına çok güzel gitmiş.


Bir önceki karede kızıl tilki kürkü için "alev alev yanıyor" demiştim, bilmiyorum bu fotoğrafa ne demeli!?! 1983 Valentino Haute Couture sonbahar-kış defilesinin sahne arkası. Jerry Hall, yanında Terri May'le aynada podyuma çıkmadan önce son hazırlıklarını yapıyorlar, ama seksapelleri (sex appeal) tavana vurmuş bu iki süpermodel karşısında insan ayna olsa çatlar!


Ünlü Maximilian Kürkevi'nin 1983 yılından kalma bu reklamında, dönemin en ünlü modellerini yanyana görüyoruz. Sol başta Kim Alexis, yanında Jery Hall, ortada Rene Russo. Rene Russo podyumdan Hollywood'a transfer oldu ve çok sayıda filmde oynadı. Russo'nun sağında ilk siyahi süpermodel Iman ve en sağda Carol Alt ile Kelly Emberg. Uçuşan, upuzun ve kabarık saçlar, vatkalı omuzlar, Kim Alexis'in siyah deri pantolonu ve Hanedan dizisine yakışan özgüven patlaması yapmış duruşu... 80leri seviyorumm!


Bu Jerry Hall turundan sonra, Atıl Kutoğlu'nun defile finalinde yanına iki ünlü misafirini alıp izleyenleri selamladığı bu karede Elizabeth Jagger'ı annesine daha bir benzettiniz galiba, değil mi?

1 yorum:

  1. artık yeniden sürekli post yazmaya başladığına göre mart ayında best covers post'u da yayınlarsın umarım =)

    YanıtlaSil