8 Şubat 2012 Çarşamba

Kadife yumuşaklığında kürkler


Litvanya'lı Gauja Kürkevi'nin modern ve trendy kürklerini uzun zamandır bloguma taşımayı düşünüyordum. Aslında Doğu Avrupa ve Rus kadınlarının epey cafcaflı kürk zevklerini hiç beğenmem ama Gauja'nın tasarımları, en avantgard İtalyan kürk tasarımlarını aratmıyor. Yukarıdaki ceket mesela, hem trendy hem de çok şık. Bu yazıda size, tilki ve vizon kürklerinin bir arada kullanıldığı, yukarıdaki gibi çok modern birkaç model sunmak istiyorum.

Tilki kürkü uzun tüylü ve kabarık iken vizon kısa tüylüdür ama yukarıdaki modeldeki vizon kürk bölümü bir kadife kadar yumuşak ve sık dokulu bir hale dönüşmüş. Normalde vizon kürklerinde iki tür tüy bulunur. Biri, uzun ve daha kaba dokulu "guard fur" adı verilen koruyucu tüyler, diğeri ise altta yer alan daha kısa ve yoğun olan "underfur" denilen doku. İşte bu modellerde uzun tüyler "plucking" denen bir işlemle alınmış (tam tabiriyle cımbızlanmış!) ve geriye kadife yumuşaklığında bir kürk kalmış. Gümüş tilki kürkünün kabarık tüyleri, kabarık omuz modasına çok güzel uyuyor. Öte taraftan monokrom siyah vizon bütün dikkati gümüş tilkinin dramatik gri-siyah renk paletine çekiyor.


Kısa tüylü vizon ile uzun tüylü tilki kürkleri arasındaki kontrastı çok iyi kullanan bir başka örnek. Yakadaki kızıl tilki kürkünün bu denli dikkat çekici ve dolgun görünüyor olmasında, ceket/kabanın gövdesinde kullanılan vizonun yine uzun tüylerinin traşlanmış olmasının büyük etkisi var. Bu arada fotoğraf o kadar keskin odaklanmış ki, modelin yeşil gözlerinde kayboluyor insan:)

Bu model de yukarıdakiler gibi gövdede traşlanmış vizon, yaka ve kapşon kenarında polar tilki kürkünden oluşuyor. Polar tilki aslında beyaz renklidir ama burada hem vizon hem tilki kürkü kısımları aynı renge boyanmış. Yaka ve kapuşon, modelin yüzünü çok hoş bir çerçeve içine almış:)


İstanbul Laleli veya Antalya'da, Rus turistlere hitap eden deri-kürk mağazalarının önünden geçtiyseniz, böyle etekleri, kenarları, manşetleri kürklerle çevrelenmiş deri ceket veya mantolar mutlaka dikkatinizi çekmiştir, zaten amaçları dikkat çekmek! Yukarıdaki kare biraz o yöne kayma eğiliminde, ama gövdedeki vizon ile kenarlardaki gümüş tilki arasında çok güzel bir renk uyumu yakalanmış. Modelin makyajından küpesine, içine giydiği balıkçı kazağına kadar harika bir kombin olmuş, ortaya nefis bir kare çıkmış.

Gauja'nın kürk aksesuarları da çok güzel, en kısa sürede onlardan da söz edeceğim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder