12 Şubat 2013 Salı

NYFW street fur style -1-


New York Moda Haftası tüm hızıyla sürüyor, ama bu yıl Amerika'da kış pek bir çetin geçiyor. Doğu sahili boydan boya karla kaplandı. Ben de iki haftadır Amerika'dayım ve resmen donuyorum! İlginçtir, geçen yıl Türkiye'de kış çok çetin geçmişti, buna karşın Amerika'da doğru dürüst kar bile yağmamıştı. Bu yıl ise tam tersi; Türkiye'de doğru dürüst kış olmadı, ama Amerika çok soğuk, brrr!

Hava buz gibi, yerler karla kaplı olunca, NYFW'yi izleyen moda meraklıları da kendilerini kürklere sarmalamışlar. Yukarıdaki kareyi pek bir sevdim, iki hatun da kışa meydan okuyorlar! Soldaki uzun kürk manto, belli ki vintage. V şeklindeki kürk desenine İngilizcede "chevron" deniyor, dışarıdan bakan için ekstradan bir "desen" ama aslında, ince ince V şeklinde kesilmiş kürk parçaların arasına ince deri veya süet parçaların atılmasına imkan sağlayan bir kürkçü tekniği bu. Böylece, az kürkle çok manto yapmak mümkün olmuş. Mantonun gövdesi çakal/kurt tarzı bir kürkten ama yakası, daha pahalı ve de tabii ki daha gösterişli olan tilki kürkünden. Zımbalarla süslü siyah bootieler, siyah kıyafet, siyah gözlükler, siyah bere... üstüne gri-bej-kahve tonlarında kürk manto güzel bir tercih.



Women's Wear Daily (WWD) yazar/editörlerinden Alessandra Codinha'nın salaş kıyafetinde çivit mavisine boyanmış Moğol kuzusu bir anorağı dikkat çekiyor. Sanırım bu yılın Blumarine kolleksiyonundan. Moğol veya Tibet kuzusunun upuzun, kıvırcık tüyleri son derece kabarık bir görüntü veriyor, ama aslında tüy gibi de hafif...


Canlı renkler, dikkat çekici desenler ve dantelli üstüyle bu kıyafet en üst perdeden ilkbaharı çağırıyor. Bu cümbüşün üstüne ancak böyle uzun ve dökümlü tüyleri, ama yalın beyaz rengiyle bir Moğol kuzusu kürk yelek yakışırdı! 



Defile arası dışarı çıkmış bir mankeni koyu göz makyajı ele veriyor:) Üstündeki kabanın tüylü kısımları Kalgan kuzusu kürkünden. Geri kalanı kumaş mı yoksa astragan mı çözemedim, ama son yıllarda böyle farklı dokuları olan kürklerin karıştırıldığı tasarımları sıkça görüyoruz.

Bu kombinde tabii ki tüm dikkatler kırmızı pantolona çekiliyor. Kaban yine Kalgan kuzusundan olabilir veya onun imitasyonu...



 Siyahlar içindeki bu kombindeyse dikkat noktası ayakta değil başta. Müthiş dramatik renk geçişleriyle bu kürk şapka Tanuki veya Fin rakunu kürkünden. Bu kürk şapkalarda, kaz tüyü montların kapuşon kenarlarında veya yakalarda çok güzel ve gösterişli duruyor. Siyah kürk mont da insanın içini ısıtan cinsten:) Kabarıklığına bakacak olursak, siyaha boyanmış tilki kürkünden olmalı.


Bir başka siyah kombin. Biker deri mont, mini etek, siyah çoraplar ve Chanel çizmelerle tam bir "biker chic" örneği. Siyaha boyanmış tilki kürkünden şapkanın tüyleri resmen parlıyor, hani nerdeyse tek tek seçilecekler! 

1 yorum: