10 Aralık 2009 Perşembe

Fendi, Karl Lagerfeld, Jessica Stam

Ne başlık atayım diye epey düşündüm. Genelde model, tasarımcı, fotoğrafçı üçlüsünden biri öne çıkar, ama burada model Jessica Stam, tasarım Fendi, fotoğrafçı da Bay Karl Lagerfeld'in ta kendisi olunca! gazino günlerinde assolistler arasında isimlerini büyük yazdırma savaşları gibi bir çekişme yaşanması kaçınılmaz oluyor. Sonunda sıralamamı yukarıdaki gibi yaptım. Jessica Stam'i en sona yerleştirmekte bir sakınca görmedim, bana soğuk nevale biriymiş gibi geliyor.

Bu Fendi ürünlerinin tanıtıldığı bir reklam kampanyası, o yüzden bazı karelerde Karl amcamız Fendi markasını biraz gözümüze gözümüze sokmuş. Fotoğrafların ortak noktasını, görüntünün nerdeyse yarıdan fazlasını kaplayan, bu nedenle bazı yorumcular tarafından "sıkıcı" bulunan dumanlar kaplıyor. Ama ben, çoğunluk gibi, dumanların oluşturduğu gizemli havayı Lagerfeld'in dehasına bağlıyorum. Gerçekten de fotoğraflarda acaip bir atmosfer var, insanı içine çekiyor, merakını kamçılıyor. Bazı karelerde, sislerin arasından bir erkek figürü belli belirsiz seçilir gibi oluyor ama dikkatimiz Jessica'nın üstüne fikslendiği için o erkekleri görmüyor bile gözümüz.

Sisler ve dumanlar ne kadar gri ve kasvetli bir hava veriyorsa, arka plandaki taşlar gerek renkleri gerek dokularıyla bu havayı o derece yumuşatıyor. Kıyafetler de nötr renklerde. Bu tekdüzeliği bir karede Jessica'nın bordo ojesi dağıtıyor, diğerinde yine bordo renkli kadife elbisesi, bir diğerinde ise aynı renkteki deri çantası. Makyajı da uçuk renklerde. Acaba dudakları o tatlı bordo renginde olsa nasıl olurdu diye düşünmeden edemiyorum, ama Karl ustanın bir bildiği vardır diyorum.

Gelelim bir iki kare hariç tüm fotoğraflarda boy gösteren kürklere. Önce, kolsuz ama kapuşonlu bej rengi bir elbisenin askısını süsleyen bir gümüş tilki kürk detayı, ardından muhtemelen fiyatı 20 bin dolardan aşağı olmayan koyu Rus samuru kürk kaban, sonra gri-kahve-siyah tonlarda bir "örgü" kürk kaban görüyoruz. O şahane bordo kadife elbiseye ise, gövdesi Rus samuru, 3/4 kolları muhtemelen "sheared" tekniğiyle tüyleri kısaltılmış, ince yatay şeritler şeklinde doku kazandırılmış, gri vizon kürkten orjinal bir kaban eşlik ediyor. Genel olarak kürklerin çarpıcı renk ve desenlerden uzak, monokrom veya birbirine yakın renklerde, çeşitli tekniklerle hafif hareket kazandırılmış, ama illa ki lüksün zirvesinde olduklarını görüyoruz. Fendi'ye de bu yakışırdı. "Aaa, ne güzelmiş, yılbaşı gecesi giymek için bi tane alayım hemen" diyebileceğiniz kürkler değil bunlar, ama bu, ilham ve esinti kaynağı olmalarına bir engel oluşturmuyor.

Peki son karedeki devasa çantaya ne diyeceksiniz bakalım?! Ben resmi iyice inceledim ve bir sonuca vardım, ama şimdi açıklamayayım, sürpriz bozulmasın.

Fotoğrafların güzelliğini tam anlamıyla idrak etmek için mutlaka tıklayın ve tam boyutlu hallerinin ekranınızı şöyle bir süre kaplamasına izin verin.

1 2

3 4

5 6

7 8

9
10

11
12

Şimdii, gelelim fasulyenin faydalarına... Fendi'nin bu kampanya fotoğraflarını görüp bir yazı hazırlamaya karar verdiğimde, Jessica Stam'in DE bir Victoria's Secret modeli olduğunu hiç düşünmemiştim! Caroline Trentini'nin ardından bir başka VS modelini bloguma konuk ettiğimi farkettiğimdeyse iş işten geçmişti. Jessica'yı hatırladınız, değil mi! Hatırla(ya)mayanlar için o zaman gelsin şu minik hafıza tazeleyiciler!

7 yorum:

  1. 1.şimdi telden bakıyorum.eve gidince pcden bakacağım fotolara
    2.buna raımen jesica da efendiler (atmiim r tane gördüm) gözümden ka.madı:)
    3.bordo ruj olmazdı.hem trendy diil, hem de göz makyajı zaten yeterince koyu.

    YanıtlaSil
  2. Coşkun, Jessica Stam'in VS fotoğraflarını yazının sonuna koymuşsun, ama farkettin mi bilmiyorum, böylece Jessica'yla Caroline VS kardeşi oldular blogunda!

    Bence hiç iyi yapmadın bu VS modellerinin kürklerine girmekle. Daha sırada Julia Stegner var, Gisele Bunchen var, Heidi Klum var, Adriana Lima var! Bilmiyorum, nasıl altından kalkacaksın?!

    YanıtlaSil
  3. Sis kullanılması atmosfer oluşturmanın ötesine geçip resimlerin görülmesini güçleştirmiş. Belki fazla klasik ama moda fotoğraflarının canlı ve net olanlarını seviyorum.

    Yorumlarında Jessica Stam'e soğuk nevale diyerek biraz haksızlık yapmışsın :)

    YanıtlaSil
  4. mgntwmn, yazıyı hazırlarken bordo demiştim ama fotoğraflara dikkatli bakınca, özellikle kadife elbisede, rengin daha çok Twilight serisine yakışacak koyulukta kan kırmızısı olduğuna karar verdim. Ne dersin? Bence ruj olarak pekala trendy olabilir...

    Jülide, beni tahrik etme! Bu arada, profilinden epostanı görünür yapar mısın? Sana ulaşmam gerek:)

    Votanodin, fotoğrafları büyütüp baktın, değil mi? Yazıda da belirttiğim gibi, bu resimlerle ilgili yorumcular ikiye ayrılmış durumdalar. Bence buradaki soru şu. Eğer beğenenlere, fotoğrafları Karl Lagerfeld'in çektiği söylenmeseydi de, mesela genç bir fotoğrafçının çektiği söylenseydi, yine beğenecekler miydi?

    YanıtlaSil
  5. kırmızı her daim olur.valla fotoşop bilsem hemen kırmızı yapıp yollicaktım fotoyu.cok istekli yazmışsın:)jülide hanım hatırlatmayınız vscileri.depresyona glreceğim üst üste güzel görmekten.böyle de kıskanç bir insanım:)

    YanıtlaSil
  6. Açtım Coşkun, mesajını bekliyorum.

    Magnetcim, bak benim gibi yap, bu VS kızlarını insan değil de birer android, estetik ve fitness harikası robot olarak falan gör, kıskançlığı bırak, huzura er!

    YanıtlaSil
  7. vs kızları ile ilgili yaklaşımını tuttum.hep aklımda tutucam artık bu blogı okurken.huzur konusuna gelince huzur kendini olduğun gibi kabullenmekle başlıyor.bu cümlemle 100kilo sivilceli blr profil çizdim galiba:)

    YanıtlaSil